kapat
   
31 Ağustos 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Delgado: Beni Cordoba ikna etti

Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Matias Delgado, siyah-beyazlıların transfer teklifinden sonra İstanbul'a gelmemesi için kendisine birçok şey söylendiğini ancak, şimdi Beşiktaş forması giymekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Futbol Ekstra dergisinde röportajına yer verilen Arjantinli futbolcu, Beşiktaş'a gitmemesi konusunda kendisine söylenen sözlerin kafasını karıştırdığını bu nedenle sağlıklı bilgi almak için siyah-beyazlıların eski kalecisi Kolombiyalı Cordoba ile konuştuğunu anlatarak, şunları kaydetti:

''Cordoba ile konuştum ve kararımı Beşiktaş'a gelmekten yana verdim. Cordoba bana Türkiye ve Beşiktaş'ın güzelliklerinden bahsetti, buraya gelmem gerektiğini, pişman olmayacağımı söyledi. Bugün geldiğim noktada Corboba haklı çıktı. Asla pişman değilim. Aksine 'iyiki gelmişim' diyorum, sevinçli ve mutluyum.''

İsviçre'nin
Basel takımından transfer edilen Arjantinli futbolcu, Basel yöneticilerinin Beşiktaş'a transfer olmasını 'bir adım geriye atmak' şeklinde değerlendirdiğini, ancak siyah-beyazlıların 5 milyon Avro teklifinden sonra fikirlerinin değiştiğini belirterek, ''Avrupa'ya gitmemim Basel için de prestij olacağını düşünüyorlardı. Ama Beşiktaş 5 milyon Avroyu masaya koyunca her şey bir anda değişti. O parayı gördükten sonra ne onlar için prestij meselesi ne de benim için bir gelecek konusu kaldı. Daha önce 'Beşiktaş'a gitme' diyen kulüp yetkilileri 5 milyon Avrodan sonra 'Beşiktaş harika kulüp' demeye başladı'' şeklinde konuştu.

''BASEL'DE KİMSE BANA 'GÜLE GÜLE' DEMEDİ''

Beşiktaş'a transferinde hayatında ilk kez kendi başına karar verdiğini, bu nedenle İstanbul'a gelene kadar çok tedirgin olduğunu anlatan Delgado şöyle devam etti:

''Uçaktan inene kadar bu tedirginliğim sürdü. Ta ki o muhteşem taraftarı görünceye kadar. O insanların beni nasıl karşıladıklarını gördüğümde bu tedirginliğimin yüzde 50'si gitti. Geri kalan kısmı da tesislere geldiğimde kayboldu. Havaalanına geldiğimde sağ ayağımla Türkiye'ye girdiğime inanmıştım.

Yani yere sağlam bastığıma inanıyordum artık. Basel'den İstanbul'a gelirken kimse bana 'Güle güle' demeye gelmedi. Bu benim hayatımda yaşadığım en büyük şoklardan biridir. Dört yıl hizmet verdiğim, adeta kahraman gibi oynadığım bir takımdan ayrılıyordum. O insanlara bir teşekkür mesajı gönderecek bir elçiyi yanımda görmek isterdim. Havaalanında arkama baktığımda kimse yoktu ve bu beni üzdü. Hiçbir zaman Türkiye'de böyle karşılanacağımı, Beşiktaş'ın böyle bir tesise sahip olduğunu düşünemezdim.''

Delgado futbolu bırakmadan önce İspanya Ligi'nde de forma giymek istediğini ifade ederek, ''Hangi kulüp olduğunun önemi yok. Çünkü o ligi çok seviyorum'' dedi.

''ARJANTİNLİLERLE TÜRKLER SANKİ AYNI MİLLETTENMİŞ GİBİ''

Delgado, ülkesinin insanlarının Türklere çok benzediğini, iki ulus arasında benzemeyen tek şeyin farklı dili konuşmaları olduğunu söyledi.

Türk mutfağının Arjantin mutfağına çok benzediğini de ifade eden Delgado, ''Şu ana kadar her şey çok güzel gidiyor. Her arkadaşıma söylüyorum, Arjantinlilerle Türkler birbirlerine çok benzerlik gösteriyor. Özellikle hayat tarzı ve futbol anlayışı çok benziyor. Benzemeyen tek şey var, o da farklı lisanları konuşmamız. Arjantinlilerle Türkler aynı milletten gibi. Taksiciler bile aynı. Arjantin'de de taksiciler araba kullanırken kavga eder'' şeklinde konuştu.

Annesinin zoruyla ortaokulu bitirdiğini bildiren Arjantinli futbolcu lise 1. sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldığını kaydetti.

''ARJANTİN OLMAZSA İTALYA MİLLİ TAKIM FORMASINI GİYMEK İSTERİM''

Beşiktaşlı futbolcu, Arjantin milli takımında forma giymek istediğini ancak, bu olmazsa, İtalyan asıllı büyükbabasını memnun etmek için İtalya milli takım formasını tercih edebileceğini belirtti.

Türk vatandaşı olma teklifi yapılırsa nasıl hareket edeceği sorusuna verdiği yanıtta Delgado şunları söyledi:

''Burada daha çok yeniyim. Üstelik en büyük hayallerimden biri Arjantin milli takımında oynamak. Bir de benim büyükbabam İtalyan asıllı. İki ayrı ülkem ve milletim var. Arjantin olmazsa, büyükbabamı memnun etmek için İtalya milli takımını tercih ederim. İsvçire ve Türkiye arasındaki tercihimi ise Türkiye'den yana kıllanırım.''

''YABANCI OYUNCU SAYISI 5'LE SINIRLI KALMALI''

Beşiktaşlı futbolcu, yabancı oyuncu sayısını serbest bırakmanın ülke futboluna zarar vereceğini düşündüğünü belirterek, 5 yabancıda sınırlandırılması gerekdiğini vurguladı.

Türkiye'de, bu serbestliğin yetenekli genç futbolcuların önünü kesebileceğini kaydeden Arjantinli oyuncu, ''Serbest bırakmak bence tehlikeli olur. Mutlaka bir limit getirmek gerekir. Bana göre bu en fazla 5 yabancıyla sınırlı olmalı. İskelet mutlaka ülke futbolcularının elinde olmalı.'' dedi.Devşirme futbolcuya karşı olduğunu da anlatan Delgado şöyle devam etti:

''Bence çok yalnış bir davranış. Arjantin'de böyle bir şey olmadı, olacağını da zannetmiyorum. Devşirme doğru bir şey değil bana göre. Bence her ülkenin vatandaşının kendi takımında oynaması lâzım. Şimdi benim yarım Arjantinli, diğer yarım İtalyan. Yine de ben kendimi Arjantinli olarak görüyorum. Arjantin takımında oynamak istiyorum. İtalya benim için ikinci tercihtir.''

''FUTBOLCU OLMASAYDIM ÇATI USTASI OLURDUM''

Futbolcu olmasaydı, büyükbabası gibi çatı ustası olmayı tercih edeceğini ifade eden Delgado, ''Herhalde futbolcu olmasaydım çatı ustası olur ve dedemle birlikte çalışırdım. Çünkü bu meslek çok hoşuma gidiyordu'' dedi.Röportajda kendisiyle ilgili bilgiler de veren Arjantinli oyuncu, bugüne kadar hiç kırmızı kart görmediğini, sarı kart sayısının da 3 olduğunu bildirdi.

Türkiye'de gözlemlediği futbol yapısıyla sezonu 4 sarı kart görmeden tamamlayıp tamamlayamayacağı sorusuna da Delgado şu yanıtı verdi:

''Biraz zor görünüyor. Futbol artık çok hızlı oynanıyor. Bir hakemin maçta her şeyi doğru görmesi mümkün değil. Ve biz futbolcular sahada bir çok şeyi hakem görmeden yapabiliyoruz. Bu konularda ustalaştık. Ama benim esas kabul edemediğim şey şu: Hakemin gözü önünde bana bir tekme atılıyor ve ben bağırarak yere yığılıp iki takla atmıyorsam hakem buna faul vermiyor. Bunu Türkiye için söylemiyorum, dünyada futbol bu hale geldi.''

Maçlardan sonra televizyon görüntüleriyle hakemlerin yargılanması konusundaki soruyu da yanıtlayan Delgado, ''Benim sahada seyrederken faul olarak gördüğüm evde seyrettiğimde faul çıkmıyor. Değildi dediğim pozisyonu kare kare izlediğimde bu defa faul olduğunu görüyorum. O yüzden hakem olmak çok zor. Bu nedenle, eski bir hakemin maçtan sonra televizyon görüntüleriyle hakemi yargılaması büyük bir haksızlık'' diye konuştu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Çulcu: Çok radikal kararlarım olacak
 Terim: Malta maçı için psikolojik destek alacağız
 Türkiye-Malta maçının hakemleri değişti
 Yunanistan ve ABD yarı finalde
 Beşiktaş: Luciano ile kesinlikle ilgilenmiyoruz
 12 Dev Adam Litvanya hazırlıklarını tamamladı
 Hakyemez: Henüz Arjantin seviyesinde değiliz
 "Appiah ile ilgili resmi bir teklif almadık"
 Nihat Kahveci'nin evine hırsız girdi
 F.Bahçe Servet ve Gürhan'ı Sivasspor'a verdi
 Turkcell Süper Lig'de 5. ve 6. hafta programı
 Tangoyu pas geçtik: 58-83
 Gurur duydum
 Beni bırak başkan
 Akıllı ol Burak!
 Bu sözleşme 4 yılda bitmez
 Galatasaray transferi kapattı
 Fener bensiz de büyük
 Milliler toplandı
 Çulcu: Hakem siparişleri var!
 Dostluğa Milli 'engel'
 Musampa tamamdır
 Beşiktaşlı Ali Tandoğan'dan Aurelio tepkisi
 Minderde yabancı kavgası
 Ronaldinho Milan'a
 Günün içinden
MURAT DİDİN
Yeniden doğuş
Milli Takım, başarıları ve...
VEDAT BAYRAM
Yöneticilik mi, çim bakıcılığı mı?
İstanbul'un...
SERDAR ALİ ÇELİKLER
Son şans: Temizlik
Lig başlamadan Haluk Ulusoy'a...
Bombalar turistleri etkilemedi kalıyorlar
Bombalar turistleri etkilemedi kalıyorlar
Marmaris'te bulunan İngilizler saldırıları, "Bunlar dünyanın her...
İstanbul'un servis zammı belediyede mercek altında
İstanbul'un servis zammı belediyede mercek altında
Öğrenci servislerinin zam taleplerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi...
Çiftçilik yapacak
Çiftçilik yapacak
Ünlü İngiliz sinema oyuncusu ve manken Elizabeth Hurley, çiftçiliğe...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu