kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Emre Akoz @ SABAH
SMS:
4122-EA MESAJ
 

Modern kadın kolaydır ama asla ucuz değildir!

İslami kesimin önemli entelektüellerinden Ali Bulaç, bir toplantıda konuşurken şöyle demiş: "Bugün bilgi çok kolay ve ucuz ulaşılabilir hale geldi. Tıpkı modern kadın gibi..." Tabii bu laf üzerine birçok köşe yazısından "Vay sen modern kadına nasıl kolay ve ucuz dersin" diye yaylım ateşi başladı. Gelin bu söze başka bir açıdan bakalım... Hayattaki hemen her şey, ekonomik açıdan incelenebilir. Yani maliyet hesabı yapılabilir. Bu bakış açısını sadece ekonomistler değil, Esquire ya da FHM gibi erkek magazin dergileri de kullanır. Mesela en sevdikleri konulardan biri 'aşkın' ya da 'sevgili olmanın' kaça mal olduğunu ortaya çıkarmaktır. Ali Bulaç kolay ve ucuz kelimelerini kullandığına göre, söyledikleri ekonomi açısından analiz edilebilir. Modern kadının karşıtı geleneksel- muhafazakar kadın olduğuna göre, önce ondan başlayalım...

AY ÇEKİRDEĞİ VE GAZOZ
Bir erkeğin geleneksel-muhafazakar bir ailenin kızıyla ilişki kurması gerçekten kolay değildir. Ne yaparlar? Tipik şema şöyle bir şeydir: Delikanlı ile kız 'dolaşmaya' çıkar. Yanlarında kızın ailesinden birisi mutlaka olur. Mesela teyzesi. Tiyatro zaten gündemlerinde değildir. Sinema ise 'karanlık' bir mekan olduğu için tercih edilmez. Bir çay bahçesine giderler. Girişteki seyyar satıcıdan ay çekirdeği alırlar. Bahçede otururken çay ya da gazoz içerler. Belki birer tost yerler. Erkek yol parası dahil tüm bu giderleri kaça karşılar? Yaşanan kente ve semte göre maliyet değişebilir: Orada 20 lira, şurada 40 lira... Yani geleneksel-muhafazakar bir çevrede delikanlı ile kızın buluşması 'zor' ama 'ucuz' bir faaliyettir.

LOKANTA, SİNEMA, BAR
Gelelim modern çevrelere... Bu kesimde erkekle kızın bir araya gelmesi 'kolay'dır. Genellikle okulda (mesela üniversitede) ya da iş yerinde tanışırlar. Aile engeli yoktur ya da gayet zayıftır. Ancak modern ikilinin bir araya gelmesi oldukça tuzluya mal olur. Tanıştıktan sonra ne yapacaklar? Mesela bir kafeye gidecekler. Kafeler; çaydan kahveye, salatadan pastaya hemen her şeyin nispeten pahalı olduğu yerlerdir. Sonra sıra lokantaya gelir. O daha da pahalıdır. Sinemaya giderler. Alın size bir masraf kapısı daha! Modern kız çekirdek çıtlatmaz belki ama çiçek alınmasını arzular! Bir yere giderken minibüse değil taksiye binmeyi ister. Hele bara filan da takılırlarsa; eyvaaah! Velhasıl; modern çevrede tarafların mali güçlerine göre, erkeğin yaptığı harcama yüzlerce lirayı bulabilir... Özetle, geleneksel-muhafazakar bir kızla beraberlik 'zor' ama 'ucuz'ken, modern bir kızla beraberlik 'kolay' ama 'pahalı'dır. Yani modern erkek ile modern kızın birlikteliği, hiç de Bulaç'ın sandığı gibi kuralsız, basit, fazlasıyla rahat, gelişigüzel ve 'ucuz' bir ilişki değildir. Ali Bulaç, TV'deki 'televole' tipi programlara bakarak, modern kızların 'kolay' ve 'ucuz' olduğunu sanmış ve aldanmıştır. O programlara takılmak yerine birkaç kadın dergisi okusaydı, durumu kavrardı. Ali Bey, Ali Bey! Bir Sevgililer Günü biz erkeklere kaça patlıyor, haberiniz var mı?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Reklamdan öteye geçemeyen mesajlar   / 06-09-2006
 Kadınsı duygular...   / 30-08-2006
 'Ele gelen' kadın   / 23-08-2006
 'Çakkıdı' ve Fidel Castro   / 16-08-2006
 Futbolcu ile fahişe   / 09-08-2006
 Korkunç bir site!   / 02-08-2006
 Çarpık bacaklar mankenliğe engel değil   / 26-07-2006
 Kemik yapısını yabana atmayın   / 19-07-2006
 Yeni kraliçe kim olacak?   / 12-07-2006
 Bir başarı öyküsü   / 05-07-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Hayırlı Lucca'lar...
Gider ayak kıymet bilmesek şaşarım...
ÖZAY ŞENDİR
Pınar Altuğ'un yoldaşları ve karşıdevrimciler
Magazin...
EMRE AKOZ
Modern kadın kolaydır ama asla ucuz değildir!
İslami...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Beyaz çikolatalı kek
Öncelikle 23...
Annesine aşırı bağlı çocuk okuldan korkar
Annesine aşırı bağlı çocuk okuldan korkar
Hayal kırıklılığına uğratmamak için elinizden geleni yaptınız,...
Kanser hakkında 10 temel gerçek
Kanser hakkında 10 temel gerçek
Kanser tedavisinde gelişmiş ülkelerin, az gelişmiş ve gelişmekte olan...
Bir yüreğe keyifle dokunursan o sana artı olarak döner
Bir yüreğe keyifle dokunursan o sana artı olarak döner
Dokunduğum Yürekler' adlı bir kitap çıkaran TOÇEV Yönetim Kurulu...
Evimde göbeğimi büyütüyorum
Evimde göbeğimi büyütüyorum
Sahne ve televizyon çekimlerini azaltan ve evinde dinlenerek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.