kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sinan Ozedincik @ SABAH
 

Herkes orada... Orası Midpoint

İstanbul'un her iki yakasında da aynı manzaraya şahit oluyorsunuz. Güzel genç kızlar ve yakışıklı erkekler, alımlı hanımlar ve centilmen partnerleri, giyinmiş kuşanmışlar, yollara düşmüşler ve o kapının önünde seve seve kuyruğa girmişler. Sadece midelerini değil, gönüllerini de doyurmak için oradalar... Orası, herkesin buluşma noktası, Midpoint... Koton Tekstil'in eski ortağı Ayhan Çarıkçılar ile mimar kardeşi Numan Çarıkçılar, Prag'da tekstil işi ile uğraşırken 2001 yılında bu işe girmeye karar verdi ve hafta sonları yer bulabilmek için sıra beklenen, cheesecake'leri ve salatalarıyla ünlü Midpoint'i yarattı. Kendine özgü dekorasyonu, rahatlatıcı ambiansı, zengin ve leziz mönüsü, uygun fiyatları, kaliteli ve hızlı servisiyle Bağdat Caddesi'nin restoran- cafe- bar anlayışına bambaşka bir soluk getiren Midpoint, beşinci yılını geride bıraktı. Hem de ilk günkü kalitesinden hiçbir şey kaybetmeyerek. Rengarenk çiçeklerin arasında kahverengi oturma gruplarıyla dekore edilmiş olan mekan, size buranın müdavimi olacağınızı hemen hissettiriyor.

130 ALTERNATİFLİ MÖNÜ
Bağdat Caddesi'ndeki mekanın ardından 2004'te, Nişantaşı'nın en gözde caddesi Apdi İpekçi'de 300 kişi kapasiteli ve otoparklı ikinci şubesini açan Midpoint, Avrupa yakasında da misafirlerine hizmet veriyor. Üstelik ünlü simalara rastlamak da mümkün. Şu ara İstanbul'un en trend mekanlarından biri olan Midpoint'e bir cumartesi günü giderseniz, karşınızda bulacağınız manzara şu: Tamamı dolu masalar ve kalkanların yerini doldurmaya hazır, yaşları 16 ile 25 arasında değişen genç kadın ve erkekler. Mekanın üst katında dikkat çeken şık kristal cam aydınlatmalar, kumaş berjer koltuklar ve grup masaları, özel davetler ve romantik yemekler için de hoş bir alternatif oluşturuyor. Mekanın üçüncü şubesi ise Kanyon Alışveriş Merkezi'nde. Her Midpoint'te, İtalyan, Fransız ve Güney Amerika mutfağından 130 yemek çeşidinin mevcut olduğu eşsiz bir mönü var. Ayrıca 20'nin üzerinde salata çeşidi ve Arjantin, İtalyan, Fransız, Şili ve Türk şaraplarından oluşan bir şarap listesi de mevcut. Favori salatası ise Akdeniz yeşillikleri üzerine pane edilmiş tavuk parçaları ve özel sosuyla sunulan Cajun Salata. Midpoint, kokteylleriyle de ün salmış. Long Island Ice Tea özellikle öneriliyor. Ayrıca hafta içi her gün 09.00 - 12.00, pazar günleri ise 09.00 14.00 saatleri arasında bol çeşitli kahvaltı servisi ile dikkat çekiyor. Mekanda servis de hızlı. Yemek yerken ya da bir kadeh içkiyle günün yorgunluğunu atarken "Yine de işimle ilgilenmeliyim" diyorsanız, o da mümkün. Zira kablosuz internet bağlantısı emrinizde.

BEBEK VE YEŞİLYURT'TA
Bu arada Midpoint büyümeye devam ediyor. Klasik olma yolundaki kafe-restoranın en büyük projesi ise herkesi şaşırtacak. Midpoint, Bebek Ziraat Bankası'nın yerini aldı. Burada, 400 metrekarelik alanda 2007 yılında yeni mekanını açacak olan Çarıkçılar Kardeşler, hem bahçe hem de kapalı alanda toplam 350 kişiye hizmet verecek. Anlaşılan önümüzdeki yaz Bebek'in en hit mekanlarından biri burası olacak. Bununla yetinmeyen Midpoint'ciler Yeşiyurt'tan da müstakil bir ev aldı ve burayı da 2007'inin sonuna yetiştirmeye çalışıyor. Midpoint, İstanbul'da Hard Rock Cafe ve Planet Hollywood tarzı mekan sayısının azlığında iddialı bir alternatif.
Tel:0212 219 94 01/03

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ailede herkese eğlence; Vöpen   / 14-09-2006
 The Sofa...   / 07-09-2006
 İstanbul bu kış caza doyacak   / 31-08-2006
 Rum Meyhanesi'nin günümüz uzantısı   / 17-08-2006
SİNAN ÖZEDİNCİK
Herkes orada... Orası Midpoint
İstanbul'un her iki...
Bu tiyatronun tek sponsoru var: Halk
Bu tiyatronun tek sponsoru var: Halk
Devletten destek alamayan tiyatrolar ekimdeki yeni sezona sıkıntılı...
Akropolis Tapınağı'nda ilk kez Amerikan filmi çekilecek
Akropolis Tapınağı'nda ilk kez Amerikan filmi çekilecek
Akropolis Tapınağı'nda ilk kez bir film çekimine izin verildi. Bir...
2006 Dünya Basketbol Şampiyonası
Japonya'daki Dünya Basketbol Şampiyonası'na Türkiye tarihi...
Marmara depreminin 7. yıldönümü
Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 yılındaki...
Yeni nesil bekaret yaşını 12'ye düşürdü
Uğruna cinayetler bile işlenen bekaret, yeni kuşak için tabu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.