kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dede Malkoçoğlu yine bir adam dövdü
Dede Malkoçoğlu yine bir adam dövdü

12 Ekim'de dede olmayı bekleyen 69 yaşındaki Cüneyt Arkın ile 24 yaşındaki Görkem Gürsoy karşı karşıya geldi. Filmlerinde yüzlerce kişiyi döven Arkın yine affetmedi! Üstelik bu kez bir vücut şampiyonunu alt etti.

Cüneyt Arkın, Olgun Arun'un yönettiği 'Çılgın Dersane: Korkmuş Bunlar' için kamera karşısına bir geçti pir geçti! Filmde, iflas etmiş dersane sahibi Hadi'yi canlandıran Arkın, 'Ayı' lakaplı 24 yaşındaki vücut şampiyonu Görkem Gürsoy'u darmadağın etti! Tabii ki bu rol gereğiydi. Peki gerçekten karşılaşsalar ne olurdu? Arkın bu soruya "Görkem, benden daha genç ve enerjik. Ne var ki, onun beni yormasına izin vermeden iki hareketle yere sererim" diye cevap verdi. Başarılı aktörün dövüş tekniğini çok beğendiğini söyleyen 'Ayı' lakaplı vücut şampiyonu Gürsoy ise çekimler sırasında bunu denediğini ama Arkın'a yaklaşamadığını anlattı. Arkın'ın sahne gerçekçi olsun diye gerçekten vurmasını istediğini aktaran Gürsoy, buna rağmen bir kez bile vuramadığını ifade etti. Bugüne kadar film çekimlerinde 36 yerinden sakatlanan ama yılmayan Arkın, dövüş sırları ve aksiyon filmleri hakkında şunları anlattı:

FEDERASYON BU İŞİ BECEREMEDİ

* Dövüş sanatını hiçbir zaman ticari amaçla kullanmadım. Kullanmayı da hiç düşünmedim. Ancak, gençlik dövüş sporlarını sevsin diye gecekondu mahallelerinde kötü şartlardaki karate salonlarında ders verdim. İnsanlara karatenin felsefesini aşılamaya çalıştım. Ne yazık ki, son zamanlarda karate felsefesini öğreten okullar azaldı. Karate Federasyonu okulları toparlayamadı. Bir spor halka yayılmadığı zaman zayıf kalıyor.

GENÇ OYUNCULAR TEMBELLER

* Türk Sineması'nda benden sonra aksiyon filmi çekebilecek bir aktör çıkmadı. Çünkü aksiyon sahneleri için çalışmıyorlar. Ben at binmeyi, at üstünde durmayı Medrano Sirki'nde öğrendim. 6 yıl karate dersi alarak siyah kuşak sahibi oldum. Bütün bunları da filmlerimde kullanmak için öğrendim. Genç oyuncular ne yazık ki, böyle çalışmalar yapmıyorlar, tembeller! Sonra aksiyon sahneleri inandırıcı olmuyor. Yumruk attıklarında popoları dışarıya çıkıyor, komik oluyorlar.

BAŞROLE ARTIK FİZİĞİM UYMAZ

* 'Kara Murat', 'Malkoçoğlu' ve 'Battal Gazi' yeniden çekilebilir. Çok da fazla ilgi görür. Ne var ki, bu şartlarda zor! Başrol oyuncusu at binmeyi, silah kullanmayı ve dövüşmeyi öğrenecek. Bu da yetmez! Başrol oyuncusunun iyi bir ekibi olması gerek. Ben, bu yeni versiyon tarihi filmlerde, kahramanın babası veya dedesi rolünü canlandırırım. Çünkü başrol oyunculuğu yapmaya yaşım da fiziğim de izin vermez.

DÜNYA REKORU TÜRKAN İLE BENDE

* Halit Refiğ ile Londra'ya gitmiştik. Oradaki sinemacılar soruyorlardı; "Kaç filminiz var?" diye. Ayıp olmasın diye 30-40 filmimin olduğunu söyledim. Bir gazetecinin 150 filmim olduğunu söylediğinde adamların suratlarının aldığı hali hiç unutmuyorum. Benim 400'ün üzerinde sinema filmim var. Bu rakam John Wayne'nin çektiği filmlerin sayısından bile fazla. Düşünsenize dünyanın en çok film çeken iki oyuncusu Türkiye'de. Kadınlarda Türkan Şoray, erkeklerde ben.

BEN PARA KAZANMAYI BİLEMEDİM

* Ben bol bol tarihi filmler çekiyordum. Kolum, bacağım çıkıyor, her tarafım morluklar içinde kalıyordu. Aldığım ücret 150 bin liraydı. Aynı dönemlerde arabesk filmler çekilmeye başlandı. Başrol oyuncuları 15 milyon lira almaya başladı. Ben filmlerden para kazanmayı bilemedim. Karakter oyuncuları ise hiç para kazanamadı.

TÜRK SİNEMASINA KATKIMIZ BÜYÜK

* İnsanlar çektiğimiz filmlerde adabı muaşereti, büyüğe saygı duymayı öğrendi. Türk Sineması bir dönem toplumsal yaşama büyük katkıda bulundu. Ne zaman Türk Sineması çöktü, toplumda da çökmeler başladı. Amerikalılar bizim toplumumuza yavan olan filmleri soktular. Çocuklarımız hamburger ve patates ile büyüyüp obez oldular. 14 yaşındaki bir çocuk gidip eczaneden uyuşturucu hap alıp kullanabiliyor.

MEHMET ÇALIŞKAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Hayatımdaki açık tek yara oyunculuk
 Dede Malkoçoğlu yine bir adam dövdü
 Makyajla 'taş' gibi olunabilir
 'Survivor' RTÜK'e şikayet edildi
 Tiyatroculardan hükümete çağrı
 Pijama bile giyse Ajda Pekkan'a çok yakışır!
 Kapı kapı dolaşıp bilet sattı
 Asıl mesleği için harekete geçti
 494 bin kişiye yemin ettirdi
 'Bana ne dizi teklifleri geldi ama ben kabul etmedim'
 En yeniler
 Halk Ne Diyor?
 Baharatlar tasarım oldu
 Zac Posen artık burada
 Bu ne panik Özlem?
 Estetikli Şenses iftar yemeğinde!
 Onların şöhreti babadan geliyor
 Jean Paul hokkabaz!
 Kenzo Paris'te çöl rüzgarları estirdi
 25 sene sonra yeni albüm
AYŞE ÖZYILMAZEL
Dışı marka içi paramparça kızlar
Patronunun kölesi...
ÖZAY ŞENDİR
Doğruyu söyle AA1 doğruyu söyle
Bahçeşehir Üniversitesi...
AYŞE TÜTER
Dürüm
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını...
En iyi 'Bakan diyeti' oksijen tedavisi
En iyi 'Bakan diyeti' oksijen tedavisi
Yoğun ve stresli iş temposuna rağmen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu,...
Çocukların göz sağlığına dikkat
Çocukların göz sağlığına dikkat
Gözler, özellikle gelişim çağındaki çocuklarda daha fazla önem...
Sürpriz aşkın ilk fotoğrafı
Sürpriz aşkın ilk fotoğrafı
Sosyetede son günlerde, merhum hayırsever Semiha Şakir'in torunu Dina...
Mutlu'nun köpeği manken oldu!
Mutlu'nun köpeği manken oldu!
Akmerkez'in ortağı Ömer-Ayşegül Dinçkök çiftinin kızları Mutlu'nun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.