kapat
   
16 Ekim 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Avrupa'da haftanın görünümü

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme maçları nedeniyle liglere verilen iki haftalık aranın ardından Avrupa liglerinde futbol heyecanı yeniden başladı.

Haftanın en gollü galibiyetlerinden birisini Bundesliga lideri Werder Bremen alırken, İspanya La Liga'da Real Madrid istikrarsız görüntüsünü sürdürmeye devam etti.

İngiltere Premier Lig'de; Wigan Athletic'i deplasmanda 3-1 yenen Manchester United, oynadığı 8 maç sonunda 19 puanla zirvedeki yerini korurken, ligin yeni ekiplerinden Reading'i zorlanmasına rağmen deplasmanda 1-0 yenen son şampiyon Chelsea ise, gol averajıyla ikinci sırada kaldı. Chelsea'de, birinci kaleci Petr Cech ve yedeği Carlo Gudicini sakatlanarak hastaneye kaldırıldılar. UEFA Kupası'nda Perşembe günü Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun takımı Newcatle United ise, Nicolas Anelka'nın formasını giydiği Bolton Wanderers'a 2-1 mağlup oldu. Bolton'u deplasmanda galibiyete taşıyan goller El Hadji Diouf'tan gelirken, Bolton aldığı 3 puanla ligde de 4. sıraya yükseldi. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde ki rakiplerinden Liverpool ise, Anfield Road'da ağırladığı Tugay Kerimoğlu'nun takımı Blackburn Rovers'la 1-1 berabere kalarak haftayı 10. sırada kapattı. Beşiktaş'ın Perşembe günü UEFA Kupası'nda karşılaşacağı Tottenham ise Aston Villa deplasmanından 1-1'lik skorla ayrılarak haftayı 1 puanla kapadı.

Almanya
Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga)
, 7. hafta maçları oynanırken, haftaya Werder Bremen damgasını vurdu. Bremen, deplasmanda karşılaştığı Bochum'u adeta gol yağmuruna tutarak 6-0 yendi ve gol averajıyla haftayı Bayern Münih'in önünde lider tamamladı. Son Şampiyon Bayern Münih'in bu haftaki rakibi ise, milli futbolcu Yıldıray Baştürk'ün takımı Herta Berlin'di. Bayern rakibini 4-2 yenerek haftayı 3 punla kapadı. Halil ve Hamit Altıntop kardeşlerin formasını giydiği Schalke 04 ise Hamburg'u deplasmanda 2-1 yenerek 13 puana sahip olan 3. takım oldu ve gol averajıyla liderle aynı puanda olmasına rağmen 3. sırada yer aldı. Bundesliga'da sezonun en şaşırtıcı takımlarından birisi olan Hamburg, ligdeki kötü gidişini sürdürmeye devam etti ve ligin dibine demirleyerek 17. sırada yer aldı.

Fransa Birinci Ligi'nde (Lique 1) Olimpik Lyon fırtınası esmeye devam ediyor. Lyon, St Eienne engelini 2-1'le geçerken, üst üste altıncı şampiyonluğuna doğru da emin adımlarla ilerlediğinin sinyallerini verdi. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki rakiplerinden Bordeaux ise, kendi evinde ağırladığı Monaco'yu 1-0 devirerek haftayı 3 puanla kapadı ve ligde 5. sıraya yükseldi. Eski Galatasaraylı Franck Ribery'nin takımı Marsilya ise Lens deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrılarak 25 puanlı Lyon'un 5 puan gerisinde ikinci sırada kaldı.

İtalya Birinci Ligi'nde (Serie A) Inter Dejan Stankovic'in golleriyle haftayı lider olarak kapadı. Kendi evinde ağırladığı Catania karşısında oldukça zorlanan Inter rakibini 2-1'le geçerken, Stankovic, her iki yarıda da attığı gollerle 3 puanı aldı ve puanını 14'e yükselterek liderliği Roma'dan devraldı. Roma ise, Reggina'ya deplasmanda 1-0 yenilerek 12 puanda kalırken, zirve mücadelesi veren ve Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'ndaki rakiplerinden Palermo ise Atalanta'ya kendi evinde 3-2 mağlup oldu. Serie A'da zor günler yaşayan AC Milan ise Sampdoria'yla deplasmanda 1-1 berabere kalarak kötü gidişini sürdürdü.

İspanya La Liga'da, haftanın sonucu en çok merak edilen karşılaşmasında son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Barcelona, UEFA Kupası Şampiyonu Sevilla'yı Ronaldinho'nun göz kamaştırıcı oyunuyla 3-1 devirdi ve liderliğini sürdürdü. Barça'nın Sevilla karşısındaki diğer golü Arjantinli yıldızı Lionel Messi'den gelirken hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak olan önemli Chelsea karşılaşması öncesi Barcelona rakibine göz dağı verdi. Katalan ekibi Sevilla karşısında aldığı bu galibiyetle La Liga'nın yenilgisiz tek takımı olma unvanını da sürdürdü. Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'ndaki rakiplerinden Celta Vigo, güçlü rakibi Valencia'yı 3-2 yenerek rakibine ligdeki ilk yenilgisini tattırdı. Yıldızlar topluluğu Real Madrid ise Ronaldo'nun kırmızı kart gördüğü derbi maçta Getafe'ye deplasmanda 1-0 mağlup olarak ligdeki istikrarsız çizgisini sürdürdü ve La Liga'da 5. sıraya geriledi.

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde Ajax FC Groningen'i kendi evinde 3-2 yenerek 18 puanla liderliğe yükseldi. Galatasaray'ın Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda ağırlayacağı PSV Eindhoven, kendi sahasında ağırladığı Roda'yı son 15 dakikada bulduğu gollerle 4-1 yendi ve 3. sıradaki yerini korudu. UEFA Kupası'nda Kayserispor'u eleyen AZ Alkmaar ise, Sparta'yı deplasmanda 2-0 yenerek yenilgisizliğini sürdürdü ve 2. sırada kaldı.

Avrupa'da futbol heyecanı salı ve çarşamba günü yapılacak Şampiyonlar Ligi, perşembe günü ise UEFA Kupası maçlarıyla devam edecek.

(İHA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Tek golle 7 puan: 1-0
 Kimliğini kaybetti: 2-2
 Vestel farkı açıyor: 3-2
 Beşiktaş Tottenham hazırlıklarına başladı
 G.Saray-PSV maçını Rus hakem Baskakov yönetecek
 Zorlu: Vestel'in şampiyon olamaması için bir neden görmüyorum
 Vardar: Beşiktaş her geçen gün daha iyi oynuyor
 Kulüpler Birliği yarın İstanbul'da toplanacak
 Şampiyonlar Ligi'nde 3. karşılaşmalar yarın başlıyor
 Sırbistan'da 8 ırkçı taraftar tutuklandı
 Futbolda üç karşılaşmanın başlama saatleri değişti
 Hırsınız kaybolmuş
 Çağdaş: Hocamız hakkımızı veriyor
 Kocaman müdahale
 Tuncay itiraz etti F.Bahçe golü yedi
 Zor ama güzeldi
 Kaf-Kaf'tan tek atış
 Süper dörtlü
 Kayseri&Sivas dostluğu
 Horoz evinde keyifli
 Körfez puanı kaptı
 Grönholm 1 numara
 Galatasaray filede kayıp
 İspanya'da Türk gecesi
 Mourinho isyan etti
 Gebze farka koştu
 3. Lig'de sonuçlar
 Günün içinden
AHMET ÇAKAR
Eski tas eski hamam
F.Bahçe milyonlarca dolara...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Bu Zico ile gitmez
Sezon başından beri kötü futbol...
GÜRCAN BİLGİÇ
Sınav sorusu
Maça iyi konsantre olan Fenerbahçe,...
LEVENT TÜZEMEN
Tutarlı ol Tigana!
Büyük kulüplerde görev yapan...
KAZIM KANAT
O boşluğu doldur!
Mösyö Jean futbol felsefesini...
'Oğlum yanlış söyledi'
'Oğlum yanlış söyledi'
Orhan Pamuk'un "Benim Adım Kırmızı" kitabının kahramanlarından birine...
Her 10 gençten ikisi uyuşturucuyu deniyor!
Her 10 gençten ikisi uyuşturucuyu deniyor!
TNS'nin SABAH için yaptığı gençlik anketinin sonuçları: 10 gençten...
Pulla gelen güzellik
Pulla gelen güzellik
Portekiz'in başkenti Lizbon'da devam eden moda günleri renkli...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu