Kestaneli kurabiye
Tereyağı ve esmer şekeri krema kıvamına geline kadar çırpın. Yumurta sarısı, vanilya ve tuzu ilave edip, karışıncaya kadar çırpın. Tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederek unu katıp, yedirin. Çikolatayı ekleyip, elinizle hafifçe yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlı kağıt üzerine 5 cm. aralıklarla dizin. Ortalarını tahta kaşığın sapıyla çukurlaştırın. Kestane şekeri kırığını çatalla krema kıvamına gelinceye kadar ezip, kurabiyelerin çukurlarına bir çorba kaşığı koyun. Üzerlerini streçle örtüp, derin dondurucuda 15 dakika dinlendirin. Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER 12 adet * 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1/2 su bardağı esmer şeker
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çorba kaşığı vanilya
* 1 tutam tuz
* 1.5 su bardağı un
* 160 gr. bitter çikolata (doğranmış)
* 250 gr. kestane kırığı
|