kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
SMS:
4122-MUTFAK MESAJ
 
Muzlu tartölet
Cevizli kıtır
Fesleğenli piliç

Muzlu tartölet

Unun ortasını açın. Yumurta, tuz ve margarini koyun. Birbirine karıştırın. Gerekirse 2-3 çorba kaşığı soğuk su ekleyin. Üzeri örtülü olarak 20 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp bir merdane yardımı ile hafifçe unlanmış bir zeminde küçük yuvarlaklar açıp yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin. Üzerine alüminyum folyo koyup, nohut veya kuru fasulye doldurun. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. Folyo ve içindekileri alın. Tekrar fırına sürüp, her tarafı pembeleşene kadar pişirin. Sütü vanilya çubuğuyla kaynatıp ocaktan alın. Şeker ve unu karıştırıp, süte katın. Karıştırarak pürüzsüz bir kıvama getirin. Yumurta sarılarını çırpın ve yavaşça süte ekleyin. Tencereyi çok kısık bir ateşin üzerine oturtun. Karıştırarak pişirin. Kremanın piştiğini, hafif koyulaşmasından anlayabilirsiniz. Kremayı ocaktan alın. Karıştırarak soğumasını sağlayın. Soğuyan kremayı tartöletlere pay edin. Muzları soyup dilimleyin, kararmamaları için limon suyuna batırıp çıkarın ve tartöletlerin üzerine yerleştirin. 2-3 kaşık toz muz jölesini yarım çay bardağı sıcak suda eritin. Eriyince üzerine yarım çay bardağı soğuk koyun. Karıştırıp, muzların üzerine gezdirin.

MALZEMELER
*
1.5 su bardağı un

* 50 gr. margarin

* 1 adet yumurta

* 1 çimdik tuz

* 2-3 çorba kaşığı soğuk su

* 1+1/4 su bardağı süt

* 1 çorba kaşığı un

* 4 çorba kaşığı tozşeker

* 4 yumurtanın sarısı

* 1 adet vanilya çubuğu

* 3 adet muz

* 2-3 çorba kaşığı muzlu jöle

* 2-3 çorba kaşığı limon suyu

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 20-10-2006
 Kestaneli kurabiye   / 19-10-2006
 Lezzet Güneşi   / 18-10-2006
 Lezzet Güneşi   / 17-10-2006
 Lezzet Güneşi   / 16-10-2006
 Yumuşak pizza   / 15-10-2006
 Mantarlı keşkek   / 14-10-2006
 Lezzet Güneşi   / 12-10-2006
 Lezzet Güneşi   / 11-10-2006
 Ahududulu kremalı sandviç   / 10-10-2006
HAKAN & UTKU
Seksüellerden seksüel beğen!
Müjdeler olsun, şimdi de...
AYŞE TÜTER
Muzlu tartölet
Unun ortasını açın. Yumurta, tuz ve...
SEDA KAYA GÜLER
Sen de mi Hakkı Devrim!
Meğer Hakkı Devrim de ana...
Bio-canlandırıcılarla cildiniz de bayram etsin
Bio-canlandırıcılarla cildiniz de bayram etsin
Deri altına yapılan minik 'bio-canlandırıcı' enjeksiyonların ardından...
Bayramda baklava değil sütlü tatlı ve meyve yiyin
Bayramda baklava değil sütlü tatlı ve meyve yiyin
Baklavaların böreklerin ikram edildiği Şeker Bayramı'nın tadı...
Rüzgar Midyat'tan esiyor
Rüzgar Midyat'tan esiyor
Altı hafta önce yayınlanan ilk bölümüyle televizyon klasikleri...
Oya Eczacıbaşı bir ilki gerçekleştirdi
Oya Eczacıbaşı bir ilki gerçekleştirdi
Sanat dünyasının değerlerinin belirlendiği Venedik Bienali, 110...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.