kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yuksel Aytug @ SABAH
SMS:
4122-YA MESAJ
 
Reis'ler ve Asena'ların akademik kariyeri
10 Kasım günü hepimizin göğsü kabarsın diye...
Yar yanına geleceğim...
Televizyon artık cepte
Zap'tiye
Ne Demiş?
Gaf Kürsüsü

Reis'ler ve Asena'ların akademik kariyeri

Internet üzerinden yayın yapan haber siteleri, önemli bir medya alternatifi haline geldi. Siteleri gezerken öyle haber ve yorumlara rastlıyorum ki, bir haberci olarak gölgede kalmış olmalarından üzüntü duyuyorum.
Habertürk.com sitesinde yazan gazeteci dostum Ayfer İklim Bayraktar'ın yazısını iki kere okudum. Gözlerime inanayım diye... Hani biz Kurtlar Vadisi'nin ilk ve orta öğretim düzeyindeki gençlere etkilerinden dem vurarak, lise kavgalarını bu diziye bağlayıp, duruyoruz ya, daha da beteri varmış. Meğer ilim irfan yuvası bazı üniversitelerde de Polat'lar ve Asena'lar türemiş. İşte gazetelerin birinci sayfalarına manşet olacak değerdeki o ibretlik yazı:
Hepinize, içimizi titreten bu soğuk havada.... Sıcacık bir merhaba.... Son bir haftadır üniversiteli gençlerden email geliyor. Hepsi aynı konuyla alakalı. Bence çok önemli ve şaşırtıcı. Sizlerle paylaşmak istedim. Anadolu illeri başta olmak üzere birçok üniversitede; yurtlarda "Reis'ler ve Asena'lar" türemiş... Bu Asena'ların bildiğimiz Asena ile alakası yok. Bildiğimiz Asena kendini, "Benim etim ne, budum ne, ben bir garip dansözüm. Benden ne istiyorsunuz yaa" diyerek tanımlamış. Takdir edilmeye değer bir söylemle aslını inkâr etmemiş. Benim bahsettiğim Asena'lar, kendilerini reis ilan edenlerin kız arkadaşları... Süslü püslü kızlar... Gelen emaillere göre, üniversitelerde her bölümün bir reisi ve Asena'sı var. Reisler genelde çizgili koyu renk takım elbise giyen, etrafında korumaları, yandaşları olan öğrenciler. Sözde okulda asayişi sağlamayı kendilerine görev edinmiş... Terör estiren... Yasak koyan... Öğretmenlerine hakaret eden tipler. Hoşuna gitmeyen bir davranış gördüğünde yardımcılarını gönderip uyarı yapacak kadar kabadayı... Ciddiye alınmadığında, tehdit edip şiddete başvuracak kadar serseri. Reisin istekleri, içilecek sigaranın markasından, dünyevi ve siyasi konulardaki görüşlere kadar geniş bir yelpaze içermekteymiş. Reisin sevgilisi Asena, çok süslü püslü olmasına rağmen, diğer kız öğrenciler kısa etek ya da reisin göz zevkine uymayan bir giyim, bir makyaj sergilediklerinde uyarı alıyorlarmış. Bu uyarının dikkate alınması da şart tabii. Asena kız öğrencilere, "Sizin her şeyinizden ben sorumluyum. Benim istediğim gibi olursanız siz kazanırsınız" şeklinde konuşmalar yapıyormuş. Onunla iyi geçinenin işi iş, geçinmeyenin hali harapmış.
Okuldaki hoca ve asistanların bilgisi dahilinde cereyan eden bu olaylar, gizli ya da saklı değil gayet aleni yaşanmaktaymış. Hatta "Bu reislerin güçlerinin bir bölümü dekanlıktan geliyor" diyenler bile var. Üniversite sınavı denen o kâbustan ve onca harcanan emekten sonra... Gençlerimizin düştüğü bu durumun sorumlusu kim? Vurdulu kırdılı mafya filmleri mi? Aileler mi? Okul yönetimi mi? Kim dur diyecek bu mafya özentilerine? Eğer kimse demeyecekse... Vay Türkiye'min haline...
NOT: Söz konusu olayları ihbar eden öğrencilerin isimleri ve okudukları üniversiteler, yazarın kendisinde saklıdır. Hani belki yetkili birileri ilgilenmek ister diye söylüyorum.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hayata gerdan kırmak   / 03-11-2006
 Var mısınız, yok mu?   / 02-11-2006
 Ne çabuk da unutmuşuz...   / 01-11-2006
 Bir Demet Tiyatro yeniden doğuyor   / 31-10-2006
 Sevgili Atam, sen bilmezsin...   / 29-10-2006
 Büyük haber nasıl atlandı?   / 28-10-2006
 Bizim oranın adetleri, tuhaftır seri cinayetleri   / 27-10-2006
 Hokkabaz'ın şapkasından "Savaş" çıktı!   / 26-10-2006
 Ayıp bir şey yapmadık ki!..   / 25-10-2006
 Bayramda hangi çocuğu sevindirdim?   / 24-10-2006
YÜKSEL AYTUĞ
Reis'ler ve Asena'ların akademik kariyeri
Internet...
Çingenelerin yaşantısı neşeli bir müzikal oldu
Çingenelerin yaşantısı neşeli bir müzikal oldu
'Avrupa Yakası'nın 'Şesu'su Bülent Polat, 'Bana Mastikayı Çalsana'...
'Köprü'nün süresi arttı ekibin tadı kaçtı
'Köprü'nün süresi arttı ekibin tadı kaçtı
'Süper Vali' Recep Yazıcıoğlu'nun hayatını konu alan 'Köprü'...
Senaryoyu okumadan 'evet' dedim
Senaryoyu okumadan 'evet' dedim
Ünlü yapımcı Osman Yağmurdereli; Müjdat Gezen, Savaş Dinçel ve...
Ekstra teklifleri yağıyor
Ekstra teklifleri yağıyor
'Çok Yalnızım' adlı ilk albümü ile şarkıcılığa soyunan Asuman Krause,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.