kapat
   
13 Kasım 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ağar'dan tartışılacak açıklama!

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "dağda silah taşıyacaklarına düz ovada siyaset yapsınlar" sözlerinin ardından yine tartışma yaratacak bir açıklama yaptı. Ağar, Yozgat'ın kaderi ile Musul'un kaderini
birleştirme taahhüdünde bulundu.

Ağar, Habertürk'te yayınlanan "Basın Kulübü" programında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Sözleriyle ilgili olarak "Şunu mu söylemek istiyorsunuz. Doğu'da terörle, silahla mücadele ederken aynı zamanda da siyasi alternatiflere de bakmak lazım. Bunu mu anlamam lazım" sorusuna Ağar, "Şüphen mi var?" karşılığını verdi.

"Şimdi
burada olay şu; dağda, şehirde silahlı bir terörist varsa bununla mücadele zaten devam edecek" diyen Ağar, ama asıl olanın bunu ortadan kaldıracak iklimi, temeli, yapıyı başarabilmek olduğunu söyledi.

Ağar, "Siz bu çıkışlardan memnunsunuz siyaseten, size zarar verdiğini düşünmüyorsunuz" sorusunu yanıtlarken ise "oy hesabında" olmadığını savundu.

Ağar, "Ben burada bu topraklarda yaşayan insanlara olan borcum üzerinden hareket ediyorum, benim bu konudaki temel bakış açım bu" dedi.

Sözlerine milletin destek verdiğini belirten Ağar, "İnsanlar bizi anlayacaktır diye umut ediyorum. Meselenin sıkıntısının da ne olduğunun farkındayım. Ama bütün bunların hepsinin bu milletin birlikte yaşama iradesinin üstünde bir sıkıntı olduğunu ben şahsen düşünmüyorum" diye konuştu. Ağar, şöyle devam etti:

"Daha büyük kriz geliyor. Daha büyük kriz de şu; meseleye dış müdahale var. Bu dış müdahale artarak devam edecek. Tam da bu noktada bunu söylüyorum. Bazı siyasilerimiz artık bir başka türlü tasvir etmeyim de, 'efendim bu bir Amerikan planı, bu bilmem ne planı, Mehmet Ağar da burada piyon olup bu hükümette görev almayı istiyor'. Ya Allah'tan korkun yani ben bu hükümette ne görev alacağım? Bu hükümetle benim ne işim var?Dipdiri yepyeni bir seçim geliyor benim işim hükümet olacak iradeyi milletimden vekaleti almak suretiyle gerçek anlamda yerli olan bir çözümü milletin tümüyle, kurumların tümüyle paylaşmak suretiyle
bu meseleyi bizim çözeceğimiz rahatlığı sağlamak."

Tarihin bir tecrübe olduğunu belirten Ağar, Osmanlı Devleti'nin kendi unsurlarıyla ilgili hangi meseleyi yabancılarla görüştüyse o unsurlarını kaybettiğine dikkat çekti.Ağar, "Türkiye kendi insanının meselesini bir başka yabancının inisiyatifine bırakarak çözemez" dedi.

GENEL AFFA KARŞIYIM


"Genel af dersem ben derim benim bundan korkacak bir şeyim yok" diyen Ağar, "Ama ben genel affa dün karşıydım bugün karşıyım, yarın da karşıyım" diye konuştu.

Ağar, "düz ovada siyaset yapsınlar" sözleri için değerlendirmelerini "Şimdi Türkiye'de herkes siyaset yapacak diye bir kural yok. Bu olayın basit bir anlatımı. Normal hayata dön diyoruz, dağ bayıra çıkma eline silah alma bu bitti. Türkiye normale dönsün lafının bu bir siyasi terim olarak ifadesidir.
Siyaset yapacak olan da varsa şartlar müsait olduktan sonra yapan da yapsın öyle bir kabiliyeti olan" dedi.

"Üniter devlet bölünmez bütünlük dışındaki söylemlerini gelip siyasette söyleyebilirler mi" sorusuna Ağar, şu karşılığı verdi:

"Yani Türkiye birliktelik içerisinde yaşayacak, zaten yaşıyor. Bunu yıkmaya, bunu ortadan kaldırmaya hiç kimse muvaffak olmadı olamayacağı da görüldü. Bugün artık PKK'nın bir karşılığı kalmadı. Kendileri de bu işin içerisindeler, farkındalar. Şimdi Türkiye'nin her yerinden bir kısmı cesaret edip söyleyemiyor bir kısım cesaret edip söylüyor
bu işi bitirecek bir toplumsal iradenin yönetim iradesi biçiminde şekillenerek ortadan kaldırılmasını tasfiyesini bekliyor. Bu tasfiye içerisinde bunu yapacak olacak güç siyasetin kendisidir

HARİTA DEĞİŞİKLİĞİNDEN ETKİLENMEMENİN YOLU


Aksi takdirde Ortadoğu kaynama içerisinde, haritalar değişikliği gerçekten gündeme geliyor. Türkiye bu harita değişikliklerinden olumsuz şekilde etkilenmemenin yolu kendi iradesinden, kendi birlikteliğini, kendi
bütünlüğünü güçlendirmekten geçer."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la arasındaki tartışma anımsatılan Ağar, "polemik adamı" olmadığını söyledi.

Askersiz devlet idare edilmeyeceğini belirten Ağar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede dünyada örnek olacak bir sonucu aldığını vurguladı.

Ağar, "Meseleyi askerin sırtına ihale ederek herkes kenara köşeye çekilemez, benim yaptığım odur, yapmak istediğim de odur" dedi. Ağar, şöyle devam etti:

"Ben şunu söylüyorum; Türkiye'nin meselesi Erbil'den Süleymaniye'den okyanus ötesinden çözülmez. Erbil'in Süleymaniye'nin meselesi Ankara'dan çözülür bunu söylüyorum. Bir adım daha ileri gideyim milletime taahhüdüm odur ki, Yozgat'ın kaderiyle Musul'un kaderi birleştirilecektir."

KORKUT EKEN HEM FİKİR

Ovada siyaset sözlerine ilişkin sorular üzerine Ağar, Korkut Eken'le görüştüğünü, konuyu izah ettiğini söyledi.

Ağar, "Konunun temelinde bizimle hemfikirdir. Bu işi en iyi işin içinden gelenler bilir. Bu çıkışlarım büyük şehirlerde oy artırdı" dedi.

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in cenaze töreninin sadece TRT ve AA'dan yayınlatılmasını da sert tepki gösteren Ağar, bunun "diktatör yönetimlerinin yapacağı bir iş" olduğu suçlamasında bulundu. Ağar, "Buradaki amaç protestoları göstermeme çabasıdır" dedi.
Ağar, ayrıca Türkiye'nin idam cezalarını geride bıraktığını, bunları tekrar gündeme getirmemek gerektiğini sözlerine ekledi.

(ANKA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Sarıgül'den Gürtuna'ya sert tepki
 TRT sansürü Meclis gündeminde
 Erdoğan'a 'laiklik' sorusu
 Baydemir'den savunma
 Avusturya'dan Kıbrıs baskısı
 Erbakan'dan AKP'ye 'leylek' benzetmesi
 Okul satışları, TBMM gündeminde
 AKP'nin yeni yüzü Başı açık: 8 Türbanlı: 4
 Zapatero: AB, Türkiye korkusunu yenmeli
 'Kıbrıs'ın çözüm yeri BM'
 "Kimse sürecin şimdi kesilmesini istemiyor"
 İçişleri Bakanı Aksu, Çin'e gidiyor
YAVUZ DONAT
Tayyip beyin yol haritası
Bunun böyle olacağı...
METEHAN DEMİR
Gül'ün oğlu G.Saray'ı neden reddetti?
Osmanlı...
'Hassas bölge'yi arayamayan Türklere eğitim
Denemelerde Frankfurt Havaalanı'na silah ve bomba sokuldu. Genital...
Savcı kocam beni hem dövüyor, hem aldatıyor
Cumhuriyet savcısı Mehmet Uyanık'ın boşanmak istediği eşi Şahender...
Partimiz seçime yetişecek Sarıgül de bizimle
Partimiz seçime yetişecek Sarıgül de bizimle
Turkuaz Hareketi ile ortaya çıkıp yeni parti mesajı veren Ali Müfit...
Aşkla son yürüyüş tam 7.3 km sürdü
Aşkla son yürüyüş tam 7.3 km sürdü
Cenazede akıllara kazınan görüntü, Rahşan Hanım'ın mezarlığa kadar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu