Topalak
Kıyma, bulgur, yumurta, soğan, karbonat ve tuzu harmanlayıp, bulgurlar yumuşayıncaya kadar iyice yoğurun. Kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Kaynar suya tuz ilave edin, hazırladığınız köfteleri katıp, hızlı ateşe yaklaşık 10 dakika pişirin. Tereyağını ısıtın, salça, karabiber ve pul kırmızıbiberi katıp, iyice karıştırın. Pişen köfteleri hazırladığınız salçalı sosla birlikte servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 1/2 kıyma (yağsız)
* 300 gr. bulgur (köftelik)
* 1 adet yumurta
* 1 adet soğan (rendelenmiş)
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 lt. su (kaynar)
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı salça
* Tuz
* Karabiber
* Pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda)
|