kapat
   
05 Aralık 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu haberi dinle
Delgado: Ben kahraman değilim

Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Matias Emilio Delgado, böyle büyük bir camiaya gelip sakatlığı nedeniyle uzun süre oynayamamasının kendisini üzdüğünü söyledi.

Delgado, kulüp doktoru Ayhan Optur ile birlikte son zamanlarda sakatlığı hakkında çıkan haberlerle ilgili BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Genç bir oyuncu olduğunu kaydeden Delgado, ''Ülkemden uzağım, böyle bir camiaya gelip de uzun süre oynamamak beni üzüyor, ama sevindiğim bir noktada sağlık ekibi, takım arkadaşlarım camia içinde birçok insan bana destek çıkıyor. Bu da kısa sürede iyileşmemi sağlayacaktır'' dedi.

Şu
ana kadar Beşiktaş'ta yüzde yüz performansla oynadığını söyleyemeyeceğini kaydeden Arjantinli futbolcu, ''Beşiktaş camiasının, takım arkadaşlarımın, taraftarların benden beklentilerini yüzde yüz ortaya koyduğumu söyleyemem. Geldiğimden bu yana birçok sakatlık yaşadım ve yüzde yüzümü sahaya veremedim'' diye konuştu.

Dinamo Bükreş maçından sonra sakat sakat 3 maç oynadığının hatırlatılması üzerine Delgado, ''Oynayabileceğiniz, oynamayacağınız ağrılar vardır. Ben kahraman değilim. Bütün futbolcular aynıdır. Birçok futbolcu ağrısı olduğunu bile bile bunu kaldırabileceğini düşünüyorsa oynayabilir. Bu bir kahramanlık ifadesi değil. Ben o an o ağrıyla oynayabileceğimi hissettiğim için ve takımı yalnız bırakmamak için oynadım'' şeklinde konuştu.

Delgado, daha önce böyle büyük bir sakatlık yaşayıp yaşamadığı sorusuna, ''Daha önce 2003'te Basel'e transfer olduğumda sağ dizimdeki sakatlık nedeniyle 3 ay oynayamadım. Daha sonra ise bugüne kadar hiçbir sakatlık yaşamadım. Bugün olması da tamamen rastlantı'' diye yanıt verdi.

RICARDINHO'YA ÖVGÜ

Arjantinli futbolcu, takım arkadaşı Brezilyalı Ricardinho ile ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:''Ricardinho'nun Beşiktaş'a gelmesi sadece bana değil, diğer oyunculara da faydalı oldu. Bizler çok genciz, kendisi ise çok tecrübeli. Hem saha içinde hem saha dışında örnek almamız gereken bir oyuncu.''

Futbolun Türkiye'de, İsviçre'ye oranla daha mı sert oynandığının sorulması ve Bursaspor maçında kendisine yapılan fauller sonrası hakemle yaşadığı diyaloğun hatırlatılması üzerine Delgado, ''Futbol Türkiye'de İsviçre'dekine oranla daha sert ve agresif, ama benim Bursaspor maçında hakeme anlatmaya çalıştığım şey, bana üst üste faul yapılıyorsa beni çağırıp açıklama yapacağına, faulleri görmesi içindi. Hakemlerin sürekli faullere maruz kalan oyunculara karşı biraz daha pozitif olması gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

''ARADAKİ PUAN FARKI ÖNEMLİ DEĞİL''

Delgado, Turkcell Süper Lig'de liderle aralarındaki puan farkının çok önemli olmadığını ifade ederek, ''Aradaki puan farkı hiçbir şey değil. Önümüzde birçok maç var. Beşiktaş şampiyonluğu kesinlikle bırakmış durumda değil ve çok büyük bir şansı var. Önümüzdeki maçlara iyi konsantre olarak çıkmamız ve kritik maçları kazanmamız gerekiyor'' dedi.

Teknik direktör Tigana'nın kamuoyunda çok tartışılması ile ilgili bir soruya Delgado, ''Futbolcu taktik konularını veya yapılan seçimleri eleştirecek pozisyonda değildir. Sadece ona verilen görevleri yerine getiren kişidir. Bu soruyu bana sormamalısınız'' yanıtını verdi.

OPTUR:''İKİNCİ YARIYA YETİŞİR''

Beşiktaş Kulübü Doktoru Ayhan Optur ise Delgado'nun uzun süreli bir dinlenmeye ihtiyacı olduğunu ve ligin ikinci yarısına hazır olacağını söyledi.Optur, Delgado'nun sakatlığının tıp dilinde ''Osteitis Pubis'' olduğunu belirterek, ''Leğen kemiğinin orta hatla birleştiği noktadaki kemik yapıda ve o bölgede sonlanan kas yapılarında ödemi var. Bu şikayetleri Dinamo Bükreş maçından sonra başladı ve kendi isteğiyle sonra 3 tane maç oynadı. O bölgedeki karın kaslarında ve kemik yapıda zorlanma olduğu için ağrıları devam ediyor. Medikal kararımız, bundan sonraki kalan maçlarda oynatmamak ve tedavisini yapıp dinlendirmektir''' şeklinde konuştu.

Delgado'nun geçmiş dönemde oynamadığı maçlar için spekülasyonlar yapıldığını hatırlatan Optur, ''Hepsinde sakatlığı vardı. Takımla olmamasının nedeni bizim medikal kararımızdı. Deplasmana gitmiyor diye söylendi. Böyle bir şey yok. Delgado'nun yaşadığı sakatlık futbolcular için genelde sıkıntılı bir sakatlık. Karın bölgesinde ve göbek bölgesine inen ağrıları var. Şikayetleri başladıktan sonra takımla birlikte olmak için Fenerbahçe, Bursaspor ve Sivasspor maçlarında oynadı. Artık daha fazla zorlamak istemiyoruz. Artık o istese bile oynatmayacağız'' şeklinde konuştu.

Futbolcunun sakatlığı bulunduğu halde oynamasına izin verilmesinin doğru olup olmadığı sorusuna Optur, ''Ağrıları devam etmesine rağmen oynattığımız birçok futbolcu var. Koray son maçta sakatlığı olmasına rağmen oynadı. Ön adalesinde kas gerilmesi ve yırtığı vardı. Koray ağrı duygusunu daha az hisseden bir oyuncumuz. Oynatabileceğimizi düşündüğümüz için kadroya alındı. Son gün denedik, o da oynayabileceğini söyledi oynattık. Bu şekilde futbolda oyuncunun isteğine bağlı izin verebileceğimiz durumlar vardır'' dedi.

Optur, Delgado'nun sakatlığının geçmiş dönemde siyah-beyazlılarda forma giyen Halilagiç ile aynı olup olmadığının sorulması üzerine, ''Halilagiç'in sakatlığını ayrıntılı olarak bilemiyorum. O dönemde ben yoktum. Ancak o derece ciddi bir sakatlığı yok. Dinlenme imkanı verirsek düzelecek ve ikinci yarıya hazır olur'' diye konuştu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Galatasaray: 3 - Liverpool: 2
 Fenerbahçe PFDK'ya sevkedildi
 Fatih Tekke: Türkiye'ye dönmeyeceğim
 Trabzonspor'a 1 maç ceza
 Üç Büyükler İzmir'den vazgeçemiyor
 Sağlam: Beşiktaş'tan puan alacağız
 Anderlecht'ten Serhat'a ağır ceza geliyor
 Potada G.Saray'a 2 maç seyircisiz oynama cezası
 Okurlu Jazz Ersanlı Bucks'ı 101-88 devirdi
 Trabzonsporlu taraftarlardan protesto
 Ariel Ortega futbolu bıraktı
 Siyah-beyaz kanca
 Ya kalkmasaydı
 Dün dündür, bugün bugündür!
 5 milyon €'luk kazık
 İtalya'daki bahis skandalına iki milli futbolcunun da adı...
 Fırtına engellendi
 Gerets'in yerine üç aday: Yanal, Çetiner, Adriaanse
 Benitez: G.Saray'ın durumu içler acısı
 Cihan Oskay'ı kim susturdu?
 Güreşme, futbol oyna!
 Farka güvenme
 Süper Lig panoraması
 Günün içinden
HINCAL ULUÇ
G.Saray'a yerli hoca
* Ligde 16...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zico sadece seyretti
Fenerbahçe çok ağır maç trafiğinden...
Okul ve spor alanına 35'er katlı ikiz kuleler
Okul ve spor alanına 35'er katlı ikiz kuleler
Taşyapı'nın Darüşşafaka'nın arazisini aldıktan sonra imar tadilatıyla...
Tecavüz zanlısı linç edilmek istendi
Tecavüz zanlısı linç edilmek istendi
Cinsel tacizden tutuklu zanlı, linçten asker kıyafeti giydirilerek...
Şemsiye ve bikini
Şemsiye ve bikini
İtalya'nın moda başkenti Milano'da beğeniye sunulan mayo...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu