kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Ozyilmazel @ SABAH
SMS:
4122-AYSE MESAJ
 

Bülent Abla çarpar valla!

Benden türkücü abi Mustafa Topaloğu'na tavsiye; Aman Bülent Abla'yı germesin, UFO'lara güvenmesin! Bülent Ersoy bu, çarpar mı çarpar vallahi! Tecrübeyle sabit, öyle bir Bülent Ersoy anım var ki... Efendim şimdi; çocukluğumun iki büyük bilinmezi vardı. Durmadan kafamı kurcalar, gece uykularımı kaçırırdı. Babamlar neden kumru yiyor? Yani bu kumru kuş değil mi? Cik cik öten kuşları nasıl yerler? Çocuk kafası işte! Bende bir tiksinme, bir anne-babaya için için sövme ki sormayın gitsin. Anlat annene babana derdini, anlatsınlar sana kumrunun gevrek sandviç olduğunu... Neyse, öyle yıllar yılı kumru savaşı verdim işte. Gelelim ikinci bilinmezime. O da Bülent Ersoy! Eee biz bu zamanın çokbilmiş veletlerinden değiliz ki, girip internete tıklayıp tıklayıp öğrenelim. Bizim en büyük bilgi kaynağımız, büyüklerin konuşmalarına kulak kesilmekti. Komşunun karısı ne yapmış, kim kimi kızdırmış, temizlikçi ablanın kocası ne manyakmış falan derken büyükler alemine kayardık.

KADIN DOĞULMAZ MI?
Ben de beş altı yaşlarındayım. Yemek masalarında, kadınların çay toplantılarında bir Bülent Ersoy muhabbetidir gidiyor. Sesi gümbür gümbürmüş ama bir derdi varmış. Neymiş, neymiş anlayamıyorum. "Kadın oldu" diyorlar. Kadın olunmaz, doğulur yahu! Şimdi ben "Erkek olacağım" desem, olabilecek miyim yani? E, geçen gün komşunun evinde plağını görmüştüm papyonlu, al yanaklı gençten bir abiydi Bülent Ersoy. Anneme soruyorum, cevap vermiyor. Düşünsenize halimi. Küçüğüm, salağım ve kafamda büyük bir problem var. Başlığı; Bülent Ersoy!! Acaba tanıdığım tüm Bülent'ler sonradan kadın mı oluyor? Offf offf; an-la-mıyo- ruuum! Tutmayın beni ilk depresyonuma gireceğim yani. Derken, bir cumartesi günü babamla Şaşkınbakkal'daki meşhur dondurmacıya gittik. O zaman Mado falan yok, tek adres 'Sinem'... Cumartesi de çok kalabalık oluyor, babam da huysuzlanıyor zaten. Kuyrukta beklemezmiş! Üç top dondurmayı burnumuzdan getirdin ya, aşk olsun babiş. Uzatıyorum fişi, dondurmacı amcaya. Vişne, limon ve kaymak istiyorum "Vişnesi bol olsun lütfen..." Tam elimde külahım arkamı döndüm ki. O da ne? Babamın yanındaki Bülent Ersoy!!! Ve fevkaladenin fevkinde büyük!

DONDURMAM YERDE!
Yani benim için babam zaten en büyük kişi. E Bülent Ersoy babamdan da büyük! Üstelik pekala kadın! Gözlerim fal taşı gibi açılıyor. Ayaklarım titremeye başlıyor. Aval aval bakıyorum, kendimi dışarı atıyorum. Ve şaşkınlıktan dondurmam pat yere düşüyor. Bütün hafta bu anı beklemişim, Bülent Ersoy'u görünce elden ayaktan kesilip, dondurmamdan olmuşum. O gün bugündür korkar çekinirim kendisinden! (Kurban olur mu ablam bana?) Artıı anılar bir yana, "Bülent Bey'e assalar hanım demem" buyuran Mustafa Topaloğlu'nu da kınıyorum. Bir insan cinsel tercihini ve cinsiyetini nasıl belirlemek isterse diğerleri ona saygı duymalıdır. Herkesin hayatı kendinedir. Ayrıca Bülent Ersoy'un derdi seneler sonra 'Dobra Dobra'da sizi niye gerdi Mustafa Bey?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Çağan Irmak ne yapsa güzel mi?   / 06-12-2006
 Erkeklerin fark etmediği şeyler   / 04-12-2006
 Biraz espri anlayışı lütfen!   / 01-12-2006
 Dondurmam Oscar'a gider mi?   / 29-11-2006
 Leyla Umar'ın ruju!   / 27-11-2006
 Tık tık tık kim o? Depresyon!   / 24-11-2006
 Acaba Erol Evgin'i klonlasak mı?   / 22-11-2006
 MTV'mi geri istiyorum!   / 20-11-2006
 Yorumum yok, ortaya karışık hislerim var!   / 17-11-2006
 Kebapçı kebapçı mı kalmalı?   / 15-11-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Bülent Abla çarpar valla!
Benden türkücü abi Mustafa...
ÖZAY ŞENDİR
Rus kadın yasağına boykot geliyor
Telefon çaldığında...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Evlilik olunca kriter değişiyor
Ahlaksız tekliflerle...
AYŞE TÜTER
Sevgi halkası
Elma, armut gibi meyveler kullanıyorsanız...
Estetikte göz kararı gitti cetvel ayarı geldi
Estetikte göz kararı gitti cetvel ayarı geldi
Dünyada en fazla talep gören burun operasyonlarında cetvel...
Haydi büyükler siz de aşı olmaya
Haydi büyükler siz de aşı olmaya
Hastalıklardan korunmak için çocuklara yaptırılan aşı, artık...
İkinci erkek Cemal olacak
İkinci erkek Cemal olacak
Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in eşi Revna Hanım,...
Evi, en iyi oteller arasına girdi!!!
Evi, en iyi oteller arasına girdi!!!
Galatasaray camiasının yakından tanıdığı Ünal Aysal'ın eşi Ahu Aysal,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.