kapat
   
21 Aralık 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ulusoy: Başarımızın bedelini ödüyoruz

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, gelişmeleri üzülerek izlediğini vurgulayarak, ''Maalesef seçimle geldiğimiz Futbol Federasyonu görevinde bir senedir durmak bilmeyen bir uğraş veriliyor'' dedi ve görevinin başında olduğunu söyledi.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile birlikte Ukrayna'da temaslarda bulunan Haluk Ulusoy, İstanbul'a dönüşünde, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Babasının rahatsızlığı nedeniyle uzun süredir yurt dışında olduğunu anlatan Haluk Ulusoy, ''Babam iyi, mutluyum. İkinci olarak da biliyorsunuz Şenes Bey'in seçimleri var. Ülke ülke dolaşıyoruz. Bunlardan birini Ukrayna'ya yaptık. Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı ile görüştük. Kendisi ülkemize duyduğu ilgiyi, sevgiyi, alakayı dile getirdi. İki ülke federasyonunun dost olduğunu ve birbirine destek vereceğini söyledi. Bunları görüştük'' dedi.

''GÖREVİMİN
BAŞINDAYIM''

Haluk Ulusoy, son günlerdeki gelişmelerle ilgili de şunları kaydetti:''Yurt dışında olmam sebebiyle uzaktan da olsa gelişmeleri izliyorum. Üzülerek izliyorum. Maalesef seçimle bir sene önce geldiğimiz Futbol Federasyonu görevinde bir senedir durmak bilmeyen bir uğraş veriliyor. Tabii ki üzülüyorum. Şu bir gerçek ki, seçimle iş başına geldik. Görevimizin başındayız. Benim yurt dışında olduğum zamanlarda nedense bu tartışmalar daha çok oluyor. Herhalde yurt dışına fazla çıkmamamız gerekir. Ben görevimin başındayım ekibimle beraber. Fazla da diyecek bir şey yok.''

''BAŞARININ BEDELİNİ ÖDÜYORUZ''

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, ''Haluk Ulusoy'un kendisi genel kurul kararı alırsa daha şık olur'' şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Ulusoy, şunları kaydetti:

''Şu anda öyle bir şey düşünmüyorum. Böyle bir şey düşünebilmek için yönetim kurulunda tartışmam lazım. Bunu arkadaşlarla görüşmem lazım, ama neden şık olacağını da anlamış değilim. Ben bir yıl evvel seçimle iş başına geldim. Evet hakkımda bir dava açılmış. Bu ülkede her insan için dava açılması o kadar kolay bir şey ki. Bu ülkedeki herkesin açılmış olan davaları var, ama herkes görevinin başında oturuyor. Ama nedense Haluk Ulusoy için dava açıldı diye genel kurul yapılması isteniyor. Haftalardır aylardır böyle bir ortam yaratılıyor. Hiç kimsenin dava açıldı diye suçlu damgası yememesi lazım. Neticesinin beklenmesi lazım ve açılan davada 17.5 bin YTL için yargılanıyorum. Ben 7.5 yıl daha evvel görev yaptım. Türk futbolu mali, sportif ve idari yönden tavan yapmış bir 7.5 yıl yaşadı. Görevden ayrıldıktan sonra görevde olmadığım bir zamanda teftiş kurulu geldi federasyona 400 küsür sayfalık rapor hazırladılar. 423 sayfalık raporda 'Haluk Ulusoy 17.5 bin YTL usülsüz harcama yaptı' diye mahkemeye verdiler. Ben ülke futbolu için çalıştım, 30 yılımı bunun için verdim. 1992 yılından bu yana Futbol Federasyonu'nda çeşitli görevlerde bulundum. İnanıyorum ki iyi görev yaptım. Ülkemin insanını sokaklara döktüm. Bu kadar büyük başarılardan sonra maalesef bu günleri yaşıyoruz. Türkiye'de maalesef meyve veren ağaç taşlanıyor. Türkiye'de maalesef her başarının bir bedeli var, biz de bu bedeli ödüyoruz.''Haluk Ulusoy, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin'in, ''Genel kurul için yetkimi kullanabilirim'' şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine de, ''Muhakkak ki Sayın Bakanımızın böyle bir yetkisi var. Genel Kurul çağrısı yapabilir. Bu en tabii hakkı. Genel kurul çağrısı yaptıktan sonra da bizim diyeceğimiz bir şey yok zaten'' diye konuştu.

''PİŞMANLIK DUYMUYORUM''

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, ''Yaşadığınız bu olaylar nedeniyle geri dönmek konusunda bir pişmanlığınız var mı'' şeklindeki bir soru üzerine de şunları kaydetti:

''Niye pişmanlık duyayım ki. Ben kişi ve kuruluşlar için görev yapmadım. Ben ülkemin insanları için görev yaptım. Türk Bayrağı için hizmet yaptım, onun için pişmanlık duymuyorum. Ben görevimin başındayım. Türk halkı, sağduyulu insanlar beni istediği müddetçe ben görevimin başındayım.''

AZİZ YILDIRIM'IN BASIN TOPLANTISI

Haluk Ulusoy, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında Futbol Federasyonu'na ilişkin suçlamaları hakkında da şöyle konuştu:

''Talihsiz bir konuşma olarak değerlendiriyorum. Federasyon, futbolun patronu ve federasyonun kurumları görevlerinin başında. Böylesine açıklamalar yapanın Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi gerekiyorsa, ediliyor. Disiplin Kurulu'nda ya bir ceza öngörülüyor, ya da 'buna gerek yok' deniyor. Onun için kurumlara saygı duymamız gerekiyor. Aziz Bey'in de Futbol Federasyonu kuruluna saygı duyması gerektiğini düşünüyorum.''

Haluk Ulusoy, bazı kulüp başkanlarıyla görüşeceği yönündeki haberlerle ilgili de ''Benimle görüşmek isteyen herkesle ben görüşürüm. Ben şu anda futbolun patronuyum. Herkesle rahatlıkla görüşebilirim. Görüşmek isterlerse seve seve görüşürüm. Benimle görüşme isteklerini duydum. Bana söylediler, ama ne zaman olacağı belli değil'' diye konuştu.

Bu görüşmede başkanların genel kurul kararı alınmasını isteyeceklerinin hatırlatılması üzerine de Ulusoy, şu ifadeleri kullandı:

''Bana böyle bir şey konuşamazlar. Ben o konuda konuşma hakkını kendilerine vermem. Genel kurul sadece 2-3 kişinin belirleyeceği bir merci değil. Genel kurulun istenmesi yasada belirlenmiştir. Bana Melih Gökçek veya Özhan Canaydın'ın 'Genel kurul yap' deme hakkı ve yetkisi yoktur.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 F.Bahçe'den 'duruşmalı toplantı' talebi
 Futbola 24 gün ara verildi
 Beşiktaş'ta devre arası tatili başladı
 CSKA Moskova V.Manisaspor'lu Caner'e talip
 Trabzonspor'un ilk Brezilyalısı uyuşturucudan öldü
 Real Madrid Gago'yu transfer etti
 Ümit: İlk yarıyı hedeflediğimiz yerde bitirdik
 Fortis Türkiye Kupası'nda görünüm
 Dünya futbolunda Türk kadının adı yok
 Avrupa'da 'EPO' korkusu
 Potada 12. hafta programı
 Futbol ciddi bir iştir
 Kapkara Kartal
 Linderoth'a dönüş
 Alkmaar'a 'zor' dersek gerisini düşünmeyelim
 'Beşiktaş ve Rize küme düşmeli'
 Fener, Van Gaal'in gözünü korkuttu!
 Haislip'in gecesi
 Kaleler karıştı
 V.Manisa evinde 6 gollü şov yaptı
 Sivas kazandı ama işi mucizeye bağlı
 Vakıfbank güneş açtı
 Fenerbahçe son şampiyonu ezdi
 Beşiktaş-Arçelik: 3-2
 Pau Orthez-Fenerbahçe
 Real Madrid'in örnek davranışı
 Emre'li Newcastle Drogba'ya yenildi
 Ronaldinho 3 ay sonra İspanyol!
 Günün içinden
KAZIM KANAT
Marcio Nobre ile asla!
Tamam anladık. Sahada çırpınıyor.
EBRU KILIÇOĞLU
Kupa eziyeti!
Beklentilerinizi nereye koyuyorsunuz? Önce...
ERGUN BABAHAN
Şahin niye korkuyor?
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı...
VEDAT BAYRAM
İlm-i siyaset
Liglerin ara tatiline rağmen Federasyon ve...
Biz onaylamadan sine-i millet olmaz
Biz onaylamadan sine-i millet olmaz
Başbakan Erdoğan: Bugünkü parlamento aritmetiğinde sine-i millete...
'ABD takvim belirlemeli'
'ABD takvim belirlemeli'
Başbakan Erdoğan, New York ziyaretinin son gününde ABD'nin K.Irak ve...
En düşük bel
En düşük bel
Brezilya'daki moda haftasında tanıtılan bu jean takım için, "düşük...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu