kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Ozyilmazel @ SABAH
SMS:
4122-AYSE MESAJ
 

Alsak alsak hediye ne alsak?

Hadi, hadi, hadi... Yılbaşına son bir hafta, acaba ne hediyeler var rafta? Erkeklere kravat, parfüm; kadınlara takı, eşarp alanlardan değilim ya, bir panik bir telaş bünyede. Her hediye özel olmalı, büyüğü küçüğü fark etmez verdiğin insanın yüreğine dokunmalı. (Tutmayın ağlayacağım!) Buradan karısına buharda pişirme aleti, son model ütü tadında hediyeler alan erkeklere sesleniyorum! Kadınlar Evin Ana muhabbetinden bıktııııııııııı! Beyler! Azıcık kafa yorarsanız, 2007'yi krallar gibi karşılarsınız; benden söylemesi! Haa bir ufak not da genç kızlara, kadınlara... Hani şu ayıla bayıla sevgilinize "Ayyy çok şekeeerrr" diye aldığınız ayıcıklar var ya; yüzde doksanı sinir oluyor haberiniz ola!

GÜLBEN ALIŞVERİŞTE...

Vakit dar, artııı vakit nakit! Alışveriş merkezlerini tek tek gezemem ki. Ne yapacağım, ne edeceğim? Offf hediye bulamazsam üzüntüden biteceğim. Önce Maslak Mudo Concept'ten turumuza başlayalım bari. Hem okuyucuyu da bilgilendirmiş olur, hem de bir taşla iki kuş vururuz. (Akıllı çekirge beni...) Tarih bir ilk daha yazmıştır sayın okuyucu! Burası hediye cenneti yahu. Çıldırmama beş var. Girişte çerçeveler, (Kokoş kadın çerçevesi müthiş!) yastıklar, şamdanlar, aynalar, minik boncuklu abajurlarla başladı şaşkınlığım. Taktım alışveriş sepetini koluma, saldırıyorum ona buna. Şimdi görgüsüzlük derler ya buna. Eh bu kadar güzel şeyi bir arada görmedik valla. Aa! Şu hamile abla Gülben Ergen değil mi? Gördüğünüz gibi kendimi en kaybettiğim anda bile ünlü radarım açık! Karnı burnunda Gülben'in. Hemen yanına gidiyor, konuşmaya başlıyorum. Daha doğrusu o konuşuyor tatlı tatlı, ben cadı kadınım ya süzüyorum. Kilo almış mı, çirkinleşmiş mi? Eee kadınız affedin! Kırk gün varmış doğumuna, ama çok az kilo almış. Yüzü gözü güzelleşmiş, hediye bakıyor, her gördüğüne bayılıyor o da. Bu kadar güzel hamile olacaksak, korkmayalım da elimizi çabuk tutalım bari. Neyse, devam. Bebelere kuzucuklar var, ağır ortamlara süs eşyaları, duvar saatleri, harika kül tablaları, inekli süper şirin kumbaralar. Hele bir yılbaşı çorapları var ki; zilli, geyikli. Sepeti ağzına kadar çorap doldurdum, bizim kızlara... Aksesuvarlar ayrı güzel, çantalar nefis. Sonra şapkalar, deri eldivenler. Mutfak ve banyo eşyaları zaten süper! Bir saatte tüm alışverişi bitirmişim. Yılbaşı hediyesinde Mudo tek adresim.

KAPALIÇARŞI'DAN TESPİH

Cumartesi de Tepe Nautilus'a gittim. Gitmez olaydım! Kalabalık ötesi bir haldi. Yürüyen merdivenlere ordu halinde binip, iniyorsunuz. Ama Tepe Home da ilgililere tavsiye edilir. Bir sürü güzel hediyeyi bir arada bulabilirsiniz. Kanyon'daki Karınca'yı da pek beğendim. Özellikle salata servisleri ve saatler çok tatlı. Hepsi orijinal tasarım! Ayrıca 'www.tisortum.com'dan sevdiklerinize özel tişört bastırabilirsiniz. Balat'ta ve Kapalıçarşı'da harika tespihler var. İstanbul Modern'in dükkanı sanatseverlere birebir. Yemeğe meraklılara Kanyon'daki Le Pain'in kitabı 'Cookbook' bayılacakları bir hediye! Gerisi size kalmış, hediyesini alan sevinçten zıp zıp zıplarmış. Hem mühim olan düşünülmek değil mi? (Hımm bilmem, öyle mi?)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Şişte Kenan kebap!   / 22-12-2006
 Körfez'de enginar pazarda domatlar   / 20-12-2006
 Mutluluktan uyutmayan kırevi   / 18-12-2006
 30'dan önce ne yapmalı?   / 15-12-2006
 TRT out Türkmax in!   / 13-12-2006
 Düşmeyen taç isteriz!   / 11-12-2006
 Bülent Abla çarpar valla!   / 08-12-2006
 Çağan Irmak ne yapsa güzel mi?   / 06-12-2006
 Erkeklerin fark etmediği şeyler   / 04-12-2006
 Biraz espri anlayışı lütfen!   / 01-12-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Alsak alsak hediye ne alsak?
Hadi, hadi, hadi...
ÖZAY ŞENDİR
Potlar gecesi
Fügen Tan eğer sıradan bir eş olsaydı,...
AYŞE TÜTER
Sebzeli tart
Dört adet 8 cm. çapında tart kalıbını...
Kanserli kasaba bavullarını topladı
Kanserli kasaba bavullarını topladı
Türkiye'nin kanser haritasını çizen Sağlık Bakanlığı, toprağında...
Tarçın kolesterole iyi geliyor
Tarçın kolesterole iyi geliyor
Çaya atılan bir tarçın kabuğu bile, şeker hastalarının insülin...
İşte 'şeytan'ın gerçek yüzü! İşte 'şeytan'ın gerçek yüzü!
İşte 'şeytan'ın gerçek yüzü! İşte 'şeytan'ın gerçek yüzü!
Selena'da 'Şeytan Hades'i canlandıran Sinan Çalışkanoğlu'nu sokakta...
Asıl sanatçılar yeni yılda bayram yapacak
Asıl sanatçılar yeni yılda bayram yapacak
Yılbaşı ve Kurban Bayramı'nın aynı güne gelmesini fırsat bilen ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.