kapat
   
03 Ocak 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BEN KIZIMI ERDOĞANA VERMEM... Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Mumcu, Ülkeyi yönetecek kişi kızınıza oğlunuza eş olarak seçecek kadar takdir ettiğiniz, paranızı emanet edeceğiniz kişi olmalı. Ben kızımı Erdoğana eş olarak seçmem dedi.
Erdoğan'ı asıl isteyen Baykal

ANAP lideri Mumcu, Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasını en çok CHP lideri Baykal'ın istediğini söyledi.

Mumcu "Eğer Türkiye yasaklarla, kamplaşmalarla rayından çıkartılmış olmasaydı, Erdoğan belediye başkanı olamazdı. Yasaklanmasaydı başbakan olamazdı. Şimdi de yasaklama eğilimleri Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığına, AKP'yi ikinci kez iktidara hazırlıyor" dedi.

Mumcu: DYP ile ittifak değil birleşme olur...

"DYP ile seçim ittifakına sıcak bakmıyorum, ancak birleşmeye açığım" diyen Anavatan Partisi Genel Başkanı, CHP'yi de eleştirdi: Baykal herkesten fazla Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasını istiyor.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, özellikle AKP kaynaklı çıkan "Anavatan Partisi'nden bazı milletvekilleri bayramdan sonra istifa edecek. Böylelikle parti grup olma niteliğini yitirip, dağılacak" söylentilerine çok sinirlendi ve "Bayram kınası gönderemedik. Bayramdan sonra gönderilecek kınayı uygun yerlerine yaksınlar" dedi. Mumcu, seçimler yaklaştıkça tartışılmaya başlayan DYP, Anavatan seçim ittifakı için kapıları kapatırken, birleşmeye yeşil ışık yaktı.

"BAYKAL'A TEŞEKKÜR ETSİNLER"
SABAH'ın sorularını yanıtlayan Mumcu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde takındığı tavır için CHP'yi eleştirdi. Mumcu, "Eğer Türkiye yasaklarla, kamplaşmalarla rayından çıkartılmış olmasaydı Erdoğan belediye başkanı olamazdı. Yasaklanmasaydı başbakan olamazdı. Şimdi de yasaklama yönündeki eğilimler Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığına, AKP'yi ikinci kez iktidara hazırlıyor. AKP'nin bugünkü iktidarı toplumun yasaklamalara tepkisidir. Erdoğan cumhurbaşkanı olacaksa Baykal'a, AKP iktidar olacaksa CHP'ye teşekkür etmeli" dedi. CHP'nin, laiklik konusunda duyarlı kesimleri kendi arkasında bloke edebilmek için kamplaşmayı kışkırttığını savunan Mumcu, "Baykal herkesten daha fazla Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasını istiyor" iddiasında bulundu. Mumcu, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olması halinde neden oy vermeyeceğini ise "Ülkeyi yönetecek kişi kızınıza, oğlunuza eş olarak seçecek kadar takdir ettiğiniz, paranızı emanet edeceğiniz kadar güvendiğiniz biri olmalı. Ben kızımı Erdoğan'a eş olarak seçmem" sözleri ile anlattı.

"BİZİM Kİ İRAN MODELİ"
Cumhurbaşkanını halkın seçmesi yönündeki önerisini yineleyen Mumcu, sonunaMumcu, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini istiyor.kadar bunun gerçekleşmesi için çaba harcayacağını söyledi. Mumcu, "Bu olmazsa oylamaya katılır mısınız?" sorusuna ise "Şimdiden şunu ya da bunu yapacağım diyerek taahhüt altına girmem" yanıtını verdi. Cumhurbaşkanlarının Meclis tarafından seçildiği ülkelerde görevlerinin sembolik olduğunu belirten Mumcu, "Oysa bizimki İran modeli gibi. Cumhurbaşkanı da rejim muhafızı" dedi.

"İTTİFAKA HAYIR"
Mumcu, DYP ve Anavatan'ın seçimlerde ittifak yapması ile ilgili söylemlerin hatırlatılması üzerine, "İttifak halka hülle, hile anlamına gelecek bir süreçtir. Böyle bir şeyin içinde ben olmam. Anavatan'ın tüzel kişiliğini bırakıp başka bir partinin listesinden seçime girip, sonra tekrar partiye dönmem. İttifaka kapalıyım, ama birliğe açığım. Birleşmeye açığım" dedi. Mumcu, "Bahsettiğiniz bu iki partinin birleşmesi mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "DYP, Anavatan aynı çatı altında toplanır mı bilmem. Ama bu iki partinin 1991 yılında yüzde 51'leri bulan oyları son seçimde yüzde 14'lere kadar düştü. Her iki parti de şapkasını önüne koymalı ve bunun nedenlerini düşünmeli... Bu ülkede AKP yüzde 34 oy alıyorsa halkın, milletin değerlerine saygılı, devletin ilkelerine duyarlı, birleştirici ve atılımcı bir hareket yüzde 55 oy alır. Bu hareketin iki konuda inandırıcı olması lazım. Biri değerler, diğeri iktidara geleceği konusunda inandırıcı olması lazım."

ZÜBEYDE YALÇIN ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Sezer iyilik meleği gibi
 Bakan Akdağ'dan dansöz fırçası
 Kaşar polemiği sürüyor: CHP belgelerle yanıt verdi
 Suç sayılan mektup Gül'ün sitesinde
 CHP'li vekilin "Halk" rekoru
 Erdoğan, askerlerle karavana yiyecek
 Hırs yaptı 55'inde yüzme öğrendi
YAVUZ DONAT
Vali bey "GAP... GAP" diyor
Temel Koçaklar "6 yıl...
Hayata tutundukları ipte donarak öldüler
Demirkazık Dağı'nda mahsur kalan ODTÜ Dağcılık Kulübü üyelerinden...
Polis: Adem'e özellikle nişan alınmış olabilir
Taksim'de, yılbaşı gecesinde vurulan Adem'in beyin ölümü gerçekleşti.
Diyaliz merkezinde Hepatit C skandalı
Diyaliz merkezinde Hepatit C skandalı
Diyarbakır'da makineye bağlı böbrek hastalarından 88'inin Hepatit C...
Bağ-Kur zengininde büyük değişim
Bağ-Kur zengininde büyük değişim
Bağ-Kur'un hesabına yanlışlıkla yatırdığı 2 milyon YTL'nin 181 bin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu