kapat
   
08 Ocak 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İmzalar federasyonda

Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula gitmesi için 106 imza topladıklarını ve noter kanalıyla başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Kızıl, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, Türk futbolunda bir yıla yakın süredir devam eden kaosun, azalmak bir yana, artarak devam ettiğini ifade ederek, ''Bir yönetimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için olmazsa olmaz iki ilkesi adalet ve güvendir. Maalesef bugün geldiğimiz noktada Futbol Federasyonu yönetimi, futbol aile bireylerinin büyük çoğunluğunun kanaatince bu ilkeleri erozyona uğratmıştır'' diye konuştu.

Seçimli
yönetimlerde ortaya çıkan güvensizlik durumunda işleri tekrar normalleştirecek enstrümanlardan birinin seçim olduğunu kaydeden Kızıl, şunları söyledi:

''Futbol ailesinin en büyük organı olan genel kurulun delegeleri olarak hepimizi rahatsız eden bu kaosa seyirci kalamazdık. Yasanın bize tanıdığı imkanlar çerçevesinde başvuruyu yaparak gerekli yasal süreci bugün itibariyle başlatmış bulunuyoruz. Bugünkü başvurumuzla yapmak istediğimiz, yapılacak bir seçimle kaybolan güven ve adalet duygularını geri getirmek, futbol ekonomisini sağlıklı ve yasal olarak büyütecek altyapının kurulmasını sağlamak, icra organı olarak Futbol Federasyonu'nun kurumsallaşması ve sürekli başarı için gerekli iklimi yaratmaktır. Dolayısıyla bu inisiyatifin amacı, kurumlar arası veya kişiler arası polemik ve kavgaların tarafı olmak değil, bu ideallerin gerçekleşmesi için fırsat yaratılmasıdır.''

''HEDEF SAPTIRMAKTIR''

Levent Kızıl, Futbol Federasyonu yönetimini eleştirerek, ''Bu bağlamda yönetimi elinde bulunduranların, görev süresi boyunca yapmadıkları icraatlar ve yarattığı kaoslar yadsınamaz bir gerçekken, bunları bir tarafa bırakıp konuyu kişiselleştirmeleri ve başka platforma çekme çabaları, en hafifinden hedef saptırmaktır'' dedi.

''KAOSU ARTIRACAĞI İDDİASI KÜLLİYEN YALANDIR''

Seçim sürecinin yanlışlığı ve futboldaki kaosu artıracağı iddialarının külliyen yalan olduğunu ifade eden Kızıl, ''İddia sahipleri, var olduğunu kabul ettikleri kaosun sona erdirilmesi konusunda samimilerse, mevcut yasa ve statümüz 21 günde seçimi mümkün kılmaktadır. Dolayısıyla 2. devrenin başına yetişecek bir yasal takvim imkanı bulunmaktadır'' şeklinde konuştu.

Tepkiler ve talepler karşısında seçime gitmeyen bir yönetimin, Türk futbolunun geleceği gibi bir kaygısı olduğunu söylemenin mümkün olmayacağını anlatan Kızıl, ''Olsa olsa, söylenebilecek şey, koltuk hırsı ve 'benden sonrası tufan' anlayışıdır'' dedi.

Mevzuatın öngördüğü şekilde yapılmış bir başvurudan sonra seçimin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü:

''O zaman mevzuattaki maksimum süreleri kullanmaya çalışmak, hukuku zorlayacak yorumlar yapmak, bırakın tarihe karşı sorumluluğu 'koltuğa yapışmayız' iddialarıyla da çelişir. Buradan futbol kamuoyu ve değerli spor medyası da başta olmak üzere futbol ile ilgili her kesime sesleniyoruz; bugünden itibaren kaosu ortadan kaldıracak seçimin en kısa sürede yapılması için çaba sarf etmek, imza sahipleri kadar sizlerin de sorumluluğunuzdadır.''

''ADAY DEĞİLİM''

Levnt Kızıl, Futbol Federasyonu'nda olağanüstü genel kurul olması halinde aday olup olmayacağının sorulması üzerine, ''Kesinlikle bu dönem başkan adayı değilim. Ben imzaları başkan adaylığı için toplamadım. Kulüpler Birliği'nde tavsiye kararı alındı, ben de tavsiye kararı alan kulüpler adına imza topladım. İmza toplamak çok kolay değil. Bugünden itibaren görevim bitmiştir ve artık benim gündemimde Bursaspor vardır'' diye konuştu.

106 imza toplamanın zorluğuna değinen Kızıl, kısa sürede bu kadar imzaya ulaştıklarını ve 10 gündür bu işlerle uğraştığını ifade ederek, ''Benim koltuk sevdam yok. Bunu Türk futbolu adına yaptım. Kulüpler Birliği'nde bizimle birlikte erken seçim isteyen kulüpler adına yaptım. Bu görev artık benim adıma bitmiştir ve yeni bir süreç başlamıştır'' dedi.

''TÜRK FUTBOLUNUN KAOSTA OLDUĞUNDA HERKES HEMFİKİR''

Geçen yılki seçimlerde Haluk Ulusoy'u desteklediğinin hatırlatılması üzerine Kızıl, ''Bir sene evvelki seçimde, 4 sene başkanlığımı yapmış başkanın arkasında olduğumu söylemiştim. İnsanlar nikah yapıyor, ayrılıyor. Ulusoy ile kişisel sevgim ve saygımda azalma, eksilme olmaz, ama burada görev yapıyoruz. Bir yıldır Türk futbolunda icraat yapılmamaktadır. Telefonlarımıza bile çıkılmıyor. Bugünün geleceğini Fenerbahçe-Bursaspor maçından evvel söylemiştim. Türk futbolunun kaosta olduğunda herkes hemfikir'' şeklinde konuştu.

Bu girişiminden sonra Burasspor'a farklı davranılıp davranılmayacağı sorusuna Kızıl, ''İyi takım sahada kazanır. Galatasaray maçında verilmeyen penaltılar ve birçok haksızlık olmasına rağmen girdiğimiz pozisyonları değerlendirsek kazanırdık. Öyle bir şey olacağını tahmin etmiyorum. İyi takım her zaman sahada kazanır'' diye yanıt verdi.

''CEZALARIN İNMESİNDE EN BÜYÜK PAY ERZİK'İNDİR''

Bir basın mensubunun ''Federasyonun hiçbir şey yapmadığını söylüyorsunuz. (A) Milli Takım'ın başarısı ve İsviçre maçından sonraki cezaların düşmesi konusunda ne düşünüyorsunuz'' sorusuna Kızıl, ''Cezalar kimin tarafından düşürülmüştür bilemem. Şenes Bey'e sorabilirsiniz. Milli takım federasyonun değil, Türk halkınındır. Sahaya çıkıp yönetim kurulu oynamıyor. Altyapıda adaletsiz dağıtım yapıldı. FIFA listesine müdahale edildi. Bir sürü bekleyen konularımız var. Vergi stopajları geldi dayandı, bir çalışma yok. Cezanın düşmesinde payları olduysa hepsine teşekkür ederiz. Benim bildiğim kadarıyla en büyük pay Şenes Erzik'indir'' yanıtını verdi.

FATİH TERİM KONUSU

Levent Kızıl, Fatih Terim'in, Futbol Federasyonu yönetiminin değişmesi halinde istifa edeceğini açıkladığının hatırlatması üzerine, ''Fatih Terim, 'Ben etik olarak hangi yönetimle çalışırsam çalışayım, yeni gelen her yönetimin önünü açmak için istifa ederim' diyor. 'Bırakıp giderim' demiyor. Böyle bir ortamda kimse de Fatih Hoca'yı bırakmaz'' dedi.

İmzaların hür iradeyle atılıp atılmadığı sorusuna Kızıl, ''Ben bu konuda kimseye baskı yapmadım. Telefon ettik, rica ettik'' derken, federasyonun seçime ne zaman gitmesi gerektiği yönündeki soruya da ''Bence kanun çok açık. Geçen yıl Levent Bıçakcı ne kadar zamanda gittiyse, bu kez de öyle olmalı'' cevabını verdi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Beşiktaş:0 - W.Bremen:4
 Sezgin: İç transfer bitti
 Eller: Trabzonspor'da oynamak istemiyorum
 Sakatlar kervanına Tümer de katıldı
 G.Saray'da Carusca takımdan ayrı çalıştı
 "Marcelinho Almanya'ya dönecek"
 Doğan Hakyemez istifa etti
 Ayman Gençlerbirliği'ne geri döndü
 Daum Serhat'ın peşini bırakmıyor
 Trabzonsporlu taraftarlardan Ulusoy'a destek
 2006'nın en iyi takımı Sevilla
 Musampa uyuya kaldı
 Hidolu Magic Celtics'i 87-79 yendi
 Babamla barıştırdı
 Fenerbahçe'yi ezberleteceğim
 İlk sınav Efes Cup'ta Werder Bremen ile
 Rekorla bile bırakmam
 Kartal dondu
 Futbol bitti, boks başladı!
 7 imza da G.Saray'dan
 Trabzonspor'dan kötü prova
 Vaidisova göz okşadı
 Hamit haftası
 Ayman komedisi
 Mehmet Okur'dan Denver'a 10 sayı
 Efes son periyotta
 Halkbank turladı
 Gününü içinden
 İddaa sonuçları
GÜRCAN BİLGİÇ
Racon zamanı
Türk futbolu kendini yönetmek ve içindeki...
CAHİT YAVUZ
Kavram kargaşası
Teniste gündem yılın ilk Grand Slam...
Üst geçit yıkılacak mı bugün belli oluyor
Üst geçit yıkılacak mı bugün belli oluyor
KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ın Lokmacı Üst Geçidi'nin kaldırılması...
Prostat kontrolü ikinci bir ceza vermek içindi
Prostat kontrolü ikinci bir ceza vermek içindi
Adnan Menderes'in avukatı Hüsamettin Cindoruk idamdan önce prostat...
Scarlett yuva yıktı!
Scarlett yuva yıktı!
Sevgilisi Cameron Diaz'dan ayrılan popçu Justin Timberlake, Noel...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu