kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
SMS:
4122-MUTFAK MESAJ
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Hamsi pilaki
MALZEMELER
*
20 adet hamsi
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 4 diş sarmısak (ince kıyılmış)
* 1 adet havuç (küçük küp doğranmış)
* 1 adet patates (küçük küp doğranmış)
* 2 adet yeşil sivribiber
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı su (ılık)
* 1 adet domates (kabukları soyulmuş ve küçük küp doğranmış)
* 1/2 demet maydanoz (iri doğranmış)
* Tuz
* Karabiber (arzu edilen miktarda)
Hamsilerin sırtlarını ayırmadan kılçıklarını temizleyin. Çapı 25 cm. olan yağsız bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğan, sarmısak ve havuçları katın, karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 34 dakika soteleyin. Patatesleri ilave edin, karıştırmaya devam ederek 34 dakika daha soteleyin. Sivribiberleri katın, bir kez karıştırın ve 23 dakika pişirin. Domates salçasına karıştırarak suyu ilave edin, malzemelerin üzerine gezdirip tuz ve karabiber serpin. Domates ve maydanozu yayın. Hamsileri yaprak şeklinde açın, iç yüzeyleri malzemelerin üzerine, kuyrukları da merkeze doğru olacak şekilde yerleştirin. Üzerine kapak kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Kuymak tatlısı
MALZEMELER
*
7 çorba kaşığı tozşeker
* 1/2 paket çerkez peyniri
* 100 gr. tereyağı
* 4 çorba kaşığı nişasta
* 1 lt. su
Tereyağını tencerede eritin. Bu arada ayrı bir kapta 4 çorba kaşığı nişastayı ve tozşekeri sütle iyice karıştırın. Bu karışımı erimiş tereyağına ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak, pişirin. Pelte kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın. Küp küp doğranmış yarım paket çerkez peynirini ekleyin. Peynir eriyene dek karıştırın. Kaselere doldurun. Üzerine tarçın serperek servis yapın.

Sarmısak soslu kızarmış domates
MALZEMELER
*
4 adet domates (ortadan ikiye bölünmüş)
* 40 ml. zeytinyağı
* 1.5 tatlı kaşığı balzamik sirke
* 4 diş sarmısak
* 1/2 tatlı kaşığı tozşeker
* Fesleğen
Domatesleri yağlanmış fırın tepsisine kabuklu tarafları alta gelecek şekilde yerleştirin. Zeytinyağı ve sirkeyi küçük kapaklı bir kavanozda çalkalayıp, domateslerin üzerine gezdirin. Sarmısakları bıçakla hafifçe ezip, domateslerin aralarına yerleştirin. Domateslerin üzerlerine tozşeker serpip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Domates ve sarmısakları tabağa alın, üzerlerine fesleğen yapraklarını serpip, fırın tepsisindeki sosu gezdirerek servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 22-01-2007
 Mozarellalı biber salatası   / 16-01-2007
 Hurma tatlısı   / 15-01-2007
 Kabak soslu tortelloni   / 10-01-2007
 Körili puf börek   / 09-01-2007
 Portakallı kek   / 08-01-2007
 Lezzet Güneşi   / 04-01-2007
 İnegöl çökertme kebabı   / 03-01-2007
 Mısır gevrekli piliç   / 02-01-2007
 Fıstıklı büskivi   / 31-12-2006
ÖZAY ŞENDİR
Sen yoksan bir eksiğiz
Hrant bugün son yolculuğuna...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Gerçekleri öğrenmek için!
2007'nin ilk haber bombasını...
RAHŞAN GÜLŞAN
Ogün, biz şimdi ne yapacağız?
Ogün sen cuma günü öğleden...
SEDA KAYA GÜLER
Tek olmanın tehlikeli cazibesi
Yönetim kademesinde...
Kanseri tam 12 den vuran proton bombası
Kanseri tam 12 den vuran proton bombası
Hiroşima'yı yerle bir eden atom bombası ile proton bombası aynı...
Hastalık depresyona sokuyor
Hastalık depresyona sokuyor
Hastalıklara bağlı ruhsal sorunlar, hastalığın kendisi kadar etkili...
Mutlu pozlar verdiler
Mutlu pozlar verdiler
İlişkilerinin ortaya çıktığı ilk günlerde basından köşe bucak kaçan...
Azerbaycan'da en büyük Mahsun!
Azerbaycan'da en büyük Mahsun!
Avrupa turnesi öncesinde geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'da bir konser...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.