kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
SMS:
4122-MUTFAK MESAJ
 

Lezzet güneşi

Meyveli krema
Üzüm tanelerini yıkayın ve suyunu süzün. Bir tencerenin içine şekerin dörtte üçünü ve suyu koyun. 4 dakika kaynatın. Üzüm tanelerini şerbetin içine atın. Kıyılmış bademleri katın ve bir kenarda bekletin. 1 su bardağı sütü limon kabuklarıyla birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarıyla tozşekerin dörtte birini çırpın. Bir yandan malzemeyi karıştırırken üzerine unu ve limon kabuklarıyla kaynatılmış sütü ilave edin. Tüm malzemeyi tekrar ocağa koyun. Karıştırarak 1 dakika kaynatın. Kremayı ocaktan alın. Üzerine 1 çorba kaşığı margarin ilave edip karıştırın ve büyük bir cam kaseye malzemeyi dökün. Şerbeti ve bademli üzümleri kremaya karıştırın. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın.

Malzemeler
3 kişilik
*
1 su bardağı süt
* 1 adet limon kabuğu
* 4 adet yumurta sarısı
* 1 su bardağı tozşeker
* 4 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 su bardağı siyah üzüm tanesi
* 4 su bardağı su
* 150 gr. kıyılmış badem

Sütlü piliç
Etlerin üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edin ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Etleri suyunun içinde bekletin. Isıtılmış tereyağına unu katın, karıştırarak un hafif sararıncaya kadar soteleyin, ateşten alın, yavaş yavaş sütü katın. Soğan ve etleri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek kısık ateşte sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Taze soğanın yeşil kısmıyla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
4 kişilik

* 1 tabak piliç light göğüs (iri doğranmış)
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 6 adet taze soğan
* 2 çorba kaşığı un
* 2 su bardağı süt

Hellimli poğaça
Unun ortasını açıp 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yumurta sarısı, tuz, limon suyu ve su katın. Dairesel hareketlerle una yedirin. Hamur fazla yumuşaksa biraz un veya gerekirse su katın. Unlu bir yüzeyde hamur özleşene kadar 5 dakika yoğurun. Hamurun üzerine un serpip üzerini örtün. En az 15 dakika dinlendirin. Hamuru 2-3 dakika daha yoğurup, en az 15 dakika daha dinlendirin. Hellim peyniri ve naneyi karıştırın. Hamuru 20 eşit parçaya kesip her parçayı 7-8 cm. çapında açın. Ortasına uzunlamasına bir çorba kaşığı naneli hellim peyniri yayın. Kenarlarını harcın üzerine kapatın. Kat kısmı tepsiye gelecek şekilde, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça ile kalan zeytinyağını sürün. Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Malzemeler
20 adet

* 500 gr. un (elenmiş)
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet yumurta sarısı
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1/2 su bardağı su
* 150 gr. hellim peyniri
*2 çorba kaşığı nane

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 23-01-2007
 Lezzet Güneşi   / 22-01-2007
 Mozarellalı biber salatası   / 16-01-2007
 Hurma tatlısı   / 15-01-2007
 Kabak soslu tortelloni   / 10-01-2007
 Körili puf börek   / 09-01-2007
 Portakallı kek   / 08-01-2007
 Lezzet Güneşi   / 04-01-2007
 İnegöl çökertme kebabı   / 03-01-2007
 Mısır gevrekli piliç   / 02-01-2007
ÖZAY ŞENDİR
Kafası karışık bir kalem
Tuğba Özay, Pirelli Takvimi'ne...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Derin Dürüst!
Sabah sabah şaştık kaldık! Fotoğraf...
AYŞE TÜTER
Lezzet güneşi
Meyveli krema
Üzüm tanelerini...
Meme kanseri olan hastanın ömrü uzuyor
Meme kanseri olan hastanın ömrü uzuyor
Kadınların korkulu rüyası meme kanseri tedavisinde müjdeli bir haber!...
Elma suyunu süzmeyin
Elma suyunu süzmeyin
Şifa kaynağı elmanın antioksidan özelliğinden daha çok yararlanmak...
Ebru Güzel de Bodrumlu oldu
Ebru Güzel de Bodrumlu oldu
Ebru Güzel artık yarı Bodrumlu... Marmara Üniversitesi reklam,...
Askerde sünnet olmuş
Askerde sünnet olmuş
Ermeni asıllı Türk vatandaşı şarkıcı Rober Hatemo'nun 1994 yılında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.