Lezzet Güneşi
Tavuk incik haşlama İncikleri tencereye alın. Üzerine su koyup, ocağın altını yakın. İncikler kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın. İncikleri süzüp derilerini alın. Teflon tencerenin içine yağ koyun, parmak şeklinde doğranmış havuç ve soğanı ilave edin. 2-3 dakika kavurun. Üzerine incikleri koyun. 2-3 dakika daha kavurun. Yeteri kadar su ilave edin. İçerisine defne yaprağı koyun. Kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpüğü alın. Havuçlar ve tavuklar yarı pişmiş kıvama gelince parmak şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin. Tuzunu ilave edip, suyunu ayarlayın. Üzerine maydanoz ve limon suyu ilave ederek servis yapın.
MALZEMELER * 6 adet tavuk incik veya baget * 2 küçük boy kuru soğan * 2 adet orta boy havuç * 2 adet küçük boy patates * 2 adet defne yaprağı * Tuz * Yeteri kadar su
Saksı salata Patatesleri haşlayın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kabuklarını soyup, rendeleyin. Üzerine tuz, karabiber, sıvıyağ ve limon suyu ilave edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın. İnce doğranmış dereotunu patates toplarına serpip, yuvarlayarak iyice yapışmasını sağlayın. Patates toplarının içini başparmağınızla oyup, çanak şekline getirin. Diğer tarafta havucu rendeleyip, az yağda 3-4 dakika soteleyin ve hazırladığınız patateslerin içlerine doldurun. Üzerine yoğurt dökerek servis yapın.
MALZEMELER * 4 adet patates * 2 adet havuç * 1 tutam dereotu * 4 çorba kaşığı yoğurt * 1/2 limonun suyu * 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ * Tuz ve karabiber
Portakallı revani Karıştırma kabına yumurtayı kırın, tozşekeri döküp, mikserle köpürene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Bir kase içerisinde vanilyayı, unu, irmiği, kabartma tozunu karıştırıp, köpürtülmüş yumurtanın üzerine dökün. Portakalları ince yerinden rendeleyip, bir tanesinin de suyunu sıkıp, yumurtanın üzerine dökün. Bu harcı diğer taraftaki un ve irmik karışımının üzerine döküp, karıştırın. Yağlanmış unlanmış fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Ilıkken soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekince dilimleyip servis yapın.
MALZEMELER
* 3 adet yumurta * 1 su bardağı tozşeker * 1 su bardağı irmik * 2 adet portakal * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya * 1.5 su bardağı un
Şerbet: * 3 su bardağı tozşeker *3 su bardağı su *1/2 limon
|