kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
SMS:
4122-MUTFAK MESAJ
 

Lezzet Güneşi

Tavuk incik haşlama
İncikleri tencereye alın. Üzerine su koyup, ocağın altını yakın. İncikler kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın. İncikleri süzüp derilerini alın. Teflon tencerenin içine yağ koyun, parmak şeklinde doğranmış havuç ve soğanı ilave edin. 2-3 dakika kavurun. Üzerine incikleri koyun. 2-3 dakika daha kavurun. Yeteri kadar su ilave edin. İçerisine defne yaprağı koyun. Kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpüğü alın. Havuçlar ve tavuklar yarı pişmiş kıvama gelince parmak şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin. Tuzunu ilave edip, suyunu ayarlayın. Üzerine maydanoz ve limon suyu ilave ederek servis yapın.

MALZEMELER
*
6 adet tavuk incik veya baget
* 2 küçük boy kuru soğan
* 2 adet orta boy havuç
* 2 adet küçük boy patates
* 2 adet defne yaprağı
* Tuz
* Yeteri kadar su

Saksı salata
Patatesleri haşlayın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kabuklarını soyup, rendeleyin. Üzerine tuz, karabiber, sıvıyağ ve limon suyu ilave edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın. İnce doğranmış dereotunu patates toplarına serpip, yuvarlayarak iyice yapışmasını sağlayın. Patates toplarının içini başparmağınızla oyup, çanak şekline getirin. Diğer tarafta havucu rendeleyip, az yağda 3-4 dakika soteleyin ve hazırladığınız patateslerin içlerine doldurun. Üzerine yoğurt dökerek servis yapın.

MALZEMELER
*
4 adet patates
* 2 adet havuç
* 1 tutam dereotu
* 4 çorba kaşığı yoğurt
* 1/2 limonun suyu
* 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
* Tuz ve karabiber

Portakallı revani

Karıştırma kabına yumurtayı kırın, tozşekeri döküp, mikserle köpürene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Bir kase içerisinde vanilyayı, unu, irmiği, kabartma tozunu karıştırıp, köpürtülmüş yumurtanın üzerine dökün. Portakalları ince yerinden rendeleyip, bir tanesinin de suyunu sıkıp, yumurtanın üzerine dökün. Bu harcı diğer taraftaki un ve irmik karışımının üzerine döküp, karıştırın. Yağlanmış unlanmış fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Ilıkken soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekince dilimleyip servis yapın.

MALZEMELER

*
3 adet yumurta
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı irmik
* 2 adet portakal
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1.5 su bardağı un

Şerbet:
*
3 su bardağı tozşeker
*3 su bardağı su
*1/2 limon

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 29-01-2007
 Lezzet güneşi   / 24-01-2007
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 23-01-2007
 Lezzet Güneşi   / 22-01-2007
 Mozarellalı biber salatası   / 16-01-2007
 Hurma tatlısı   / 15-01-2007
 Kabak soslu tortelloni   / 10-01-2007
 Körili puf börek   / 09-01-2007
 Portakallı kek   / 08-01-2007
 Lezzet Güneşi   / 04-01-2007
ÖZAY ŞENDİR
Bari sen yapma Volkan
Volkan Konak, saygı duyduğum...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Polemiğin kadar varsın
Sabah toplantısında bir...
RAHŞAN GÜLŞAN
Türkiye'nin XL modelini seçiyoruz!
Banu Noyan, beni bir...
SEDA KAYA GÜLER
Kadınlar niye çapkın erkek sever?
Romantik komedi...
Kendinizi çocuğunuzun öğretmeni sanmayın!
Kendinizi çocuğunuzun öğretmeni sanmayın!
Derslerinde zorlanıyor diye ödevlerini yapıyorsanız çocuğunuza...
Yaşam tarzınız tansiyonu etkiler
Yaşam tarzınız tansiyonu etkiler
Beslenme, fiziksel aktivite, alkol tüketimi ve kilo kontrolü...
Kayhan'a dizi teklifi yağıyor
Kayhan'a dizi teklifi yağıyor
Geçtiğimiz temmuz ayında evlenen, kasımda ise boşanan Demet Akalın ve...
Buz üstünde buz gibi polemikler!
Buz üstünde buz gibi polemikler!
'Buzda Dans'ı sunan Behzat Uygur, yarışmanın polemik kraliçesi Tuğba...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.