kapat
   
23 Şubat 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Trabzonsporlu futbolcular iddialı konuştu

Trabzonsporlu futbolcular, hafta sonunda Beşiktaş ile sahalarında yapacakları maç öncesi iddialılar.

Bordo-mavili futbolculardan Umut Bulut, İbrahima Yattara ve Erdinç Yavuz, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Karadeniz ekibinin 8 golle en golcü oyuncusu olan ve Denizlispor karşısında hat-trick yapan Umut Bulut, bir forvet oyuncusu için çok gol atmanın güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, ''Bütün takımlardaki forvetlerin diğer futbolculara nazaran gol atmasını ben daha çok istiyorum. Bir forvet oyuncusu olduğum için bunun önemini daha iyi anlıyorum. Eğer ligi hedeflediğimiz yerde bitirmek istiyorsak bu tür maçları mutlaka kazanmamız gerekiyor'' dedi.

Çok
zor bir dönemden geçtiklerini belirten Umut, ''Alınan galibiyetlerin bir anlamı olması için Beşiktaş maçını da kazanmak zorundayız. İnşallah Beşiktaş maçından galibiyetle ayrılırız ve hedeflediğimiz yere ulaşırız. Beşiktaş maçı bu manada bizim için çok önemli. Trabzonspor'un gücünü bu maçta göstereceğiz'' diye konuştu.

Hedefsiz bir takım olmayacağını vurgulayan Umut, ''Trabzonspor da asla hedefsiz bir takım olamaz. Ligde şu ana kadar hiçbir şey bitmiş değil. Şampiyonluk anlamında söylemiyorum, ama sonuna kadar bunu kovalayacağız. 1., 2., 3., artık kaçıncı olursak, ligi en üst sırada bitirmeye çalışacağız. Asıl hedefimiz ise Türkiye Kupasını almak'' dedi.

Trabzonspor'un Ankaragücü'ne nazaran büyük bir takım olduğunu söyleyen Umut, sözlerine şöyle devam etti:

''Bu sene Trabzonspor yenilendi. Hiçbir futbolcu eski kulübünde gösterdiği performansının aynısını hemen yeni kulübünde gösteremez. Geldiğim gibi benden Ankaragücü'ndeki performansımı beklemek yanlış olur. Bu zamanla olacak bir şey. Bir de Trabzonspor, Ankaragücü'ne nazaran her şeyiyle büyük bir takım. Kolay değil bir anda oradaki performansımı Trabzonspor'da sergilemem, ancak ben sezon başından beri elimden geleni yapmaya çalıştım, bundan sonra da yapmaya çalışacağım. Gol krallığında hedefim var. Sezon başında söylediğim gibi inşallah 20 gole ulaşırım. Her maç gol atmaya çalışacağım. Ankaragücü'nde daha farklı oynuyordum, Trabzonspor'da çok daha farklı oynuyorum. Trabzonspor'da Gökdeniz ve Yattara gibi çok yetenekli ve kaliteli futbolcular var. Bunların arasında gol atmak tabi ki çok daha kolay. Ankaragücü'nün konumu ve durumu belliydi. Orada daha da fazla gol atmaya çalışıyordum. Trabzonspor'da elimden geleni yapıyorum, takıma her yönümle faydalı olabilmek için var gücümle çalışıyorum.''

Fatih Tekke'nin Türkiye'nin elit futbolcularından olduğunu ifade eden Umut, ''Bu anlamda onun yerini doldurmakta tabi zorluklar çekiyoruz. Bu sadece benim için değil, Ersen abi olsun Ömer olsun onlar için de kolay değil. Sonuçta hepimiz Trabzonspor'un başarısı ve gol sorununu çözmek için uğraşıyoruz, ama bu kolay değil. Onun gibi olabilirsem ne mutlu bana. Ezilme durumu yok, ama onun burada bıraktığı izlerin üzerini kapatmak da kolay değil'' diye konuştu.

Derbi maçların atmosferinin çok farklı olduğunu vurgulayan Umut, ''Bu maçlar öncesinde aldığın sonuçların veya oynadığın futbolun hiçbir anlamı yok. Mesela ilk yarıda biz kötü olmamıza rağmen gidip Beşiktaş'ı orada 3-2 mağlup etmeyi başarmıştık. Bu yüzden derbi maçların atmosferi çok farklı oluyor. Cumartesi günü sahaya çıkıp kazanmak için elimizden geleni yapacağız. İnşallah o maçı kazanıp Trabzon halkına kurtuluş gününde en güzel hediyeyi veririz'' dedi.Bir idolünün olmadığını kaydeden Umut, ''Ben kendi stilini yaratan bir futbolcuyum. O anlamda bir idolüm yok. Kendi mevkim olduğu için en iyi forvet kim konusunda karar veremem. Savunma oyuncusu olarak ise Tomas ve Song'u çok beğeniyorum'' diye konuştu.

YATTARA: ''SAHADA KONUŞACAĞIZ''

Yattara, Beşiktaş maçıyla ilgili maç öncesi bir şey söylemek istemediğini belirterek, ''Takım arkadaşlarımızla birlikte çok iyi çalışıyoruz. Sadece bu maçı düşünüyoruz. Şimdi susacağız cumartesi günü çıkıp sahada konuşacağız. Trabzonspor'da çok mutluyum. Şu anda ayrılmayı düşünmüyorum. Burada taraftar beni çok seviyor. Ben de onları seviyorum. Taraftarlar benim hareketlerimi seviyor. Ben de sahada çok iyi hareketler yapıyorum. Herkes büyük takımlarda oynamak istiyor. Barcelona veya diğerleri gibi, ama ben burada mutluyum. Herkes nerede mutlu oluyorsa orada oynamalı'' dedi.

Yattara, uzun bir aradan sonra sahalara döndüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:
''Uzun zaman sahalarda olmadım, şimdi geri döndüm. Bizim için kazanmak çok önemli. Ben şu anda gol atamıyorum, ama bu benim için önemli değil çünkü ben asist yapıyorum. Bu bana yeter. Ben hiç değişmedim. Hoca değişikleri beni değiştirmiyor. Şu anda Ziya hoca ile çalışıyorum. Daha önce de çalıştığım için Ziya Doğan'ı tanıyorum. Ben hiç değişmedim, ben hep aynı Yattara'yım. Oyunum aynı futbolum aynı.''

Trabzonspor'un şampiyon olamamasındaki en büyük nedenin şanssızlık olduğunu savunan Yattara, ''Bazen çok iyi oynuyoruz ama en kötü takım geliyor bizi mağlup ediyor. Lig öncesi iyi konsantre olmamız gerekiyor. Lig başı geliyor kötü takımlar bizi burada yeniyor ve biz toparlanamıyoruz. İki sezon önce şampiyonluk yarışında çok avantajlıydık. Ama kolay takım geliyor kendi sahamızda bizi yeniyor ve şampiyonluk gidiyor. Bu sezon da şampiyonluk için artık herşey çok zor. İnşallah gelecek sezon iyi çalışıp bunu başaracağız'' diye konuştu.Kendisinin iyi performans sergileyebilmesi için atak futbol oynanması gerektiğini kaydeden Yattara, ''Ben geriye fazla gelip defansa yardım etmem gerekteğini düşünmüyorum. Çünkü ben bir atak oyuncusuyum'' dedi.Bu arada Yattara, röportajın sonunda, ''Hangi sol beke karşı oynamak istersin'' sorusuna, esprili şekilde bordo-mavili futbolcu Celaleddin yanıtını verince, toplantıdaki herkes güldü.

ERDİNÇ: ''GİTTİĞİME HİÇ PİŞMAN OLMADIM''

Erdinç ise takımdan ayrılmasındaki nedenin o dönemde teknik direktörlük görevini yapan Lazaroni olduğunu belirterek, ''Sakaryaspor'a gitmek kafamı dinlemem açısından çok iyi oldu. Çünkü sezon başı Lazaroni döneminde forma şansı bulamıyordum, kadroya bile giremiyordum. Trabzonspor'da kafa olarak bitmiştim. Lazaroni ile anlaşamadığım için ayrıldım. Şu anda ise herşey yolunda, inşallah hep böyle devam eder'' dedi.

Stepanov ve Risp ile çok iyi anlaştığını ifade eden Erdinç, ''Stepanov ilk geldiğinde dil sorunu yaşadık, ancak onu da zamanla aşmayı başardık. Risp iki yıldır Türkiye'de oynuyor. Dil problemi yok. İkisi ile de anlaşıyorum şu an için hiçbir sıkıntı yok. Stepanov ile yazıldığı gibi hiçbir sorunumuz yok. Olsa bunu bizim ağzımızdan duyarsınız'' dedi.

Takım olarak savunma ve hücum yapmaları gerektiğini anlatan Erdinç, ''Bir hata varsa bu tüm takımın hatasıdır. Çünkü karşılaşmada 11 kişi mücadele ediyoruz. Takım olarak hücum yapıp takım olarak savunma yapmamız gerekiyor. Maç oynanırken tabi ki hata yapmak normal. Mesela son maçta Umut'un tuttuğu adam kafa golü attı, ama Umut da üç tane gol attı maçı kurtardı'' diye konuştu.

Şenol Güneş zamanında oynadıkları Vestel Manisaspor maçını unutamadığını söyleyen Erdinç, ''O karşılaşmada taraftar beni yuhalamıştı. O maçı unutamıyorum. Sakaryaspor'a gittiğim için asla pişman olmadım'' diye konuştu.Erdinç, Beşiktaş maçının zorlu geçeceğini ancak rakiplerini yenmek istediklerini kaydetti.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 AZ Alkmaar: 2 Fenerbahçe: 2
 Yazarlardan F.Bahçe tahminleri
 F.Bahçe'nin şansı %50 ANKET...
 Siftah peşinde
 Şahin: Birkaç hafta İddaa oynanmayabilir
 Liverpool fena 'Barça'ladı
 Haftanın maçı Selçuk Dereli'nin
 "F.Bahçe'yi Akdeniz akşamı çarpacak"
 Turkcell Süper Lig'de 22. hafta programı
 G.Saray'ın Denizlispor'la 32. randevusu
 Necati: Kimse dereyi görmeden paçayı sıvamasın
 Hido'lu Magic Pistons'a 110-88 yenildi
 'Tüm yetki senin'
 Ziya korkusu
 İDDAA için geri sayım başladı
 Aslan lige tutundu
 Golfçüler sahnede
 Akkaş rekora koştu
 Türkiye'de bir ilk
 Newcastle tura çıkıyor
 G.Saraylı'ya müjde Seyrantepe tamam
 Fransa'da olay çıktı
 Jose Mourinho istediğini aldı
 Hamza sonunda sesini duyurdu
 Çölde tenis
 Martina Hingis'e Polo öğrettiler
 Efes Pilsen'in rakibi Prokom
 Memo Utah'ı kurtaramadı
 Günün içinden
 İddaa sonuçları
EMRAH KAYALIOĞLU
1 İddaa, 2 yasa!
İddaa oyunu için en kritik 10 gün.
ERGUN BABAHAN
Tribün terörü
Sakaryaspor'u zar zor yendiğimiz maçta...
VEDAT BAYRAM
Rövanş ve Alex!
Dün yere göğe sığdıramadığımız Alex'i...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Rijkaard ve Valdes
Rijkaard'ın teknik adam yanlışları,...
28 can kurtardılar
28 can kurtardılar
Kahve sahibi; 3 kişiyle zil çalıp cama taş atarak herkesi uyandırdı.
33 öğrenciye şenlik cezası: Dört yıl hapis
33 öğrenciye şenlik cezası: Dört yıl hapis
Trakya Üniversitesi'nde üç yıl önce Alternatif Bahar Şenliği yapan 33...
Çantası bile kırmızı
Çantası bile kırmızı
İtalya'nın Milano kentinde düzenlenene moda şovunda, Valeria...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu