kapat
   
27 Şubat 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Omer Urundul @ SABAH
SMS:
OU yaz
boşluk bırak
mesajını yaz
4122'ye gönder
 

Zico tam bir balonmuş!

Zico'nun ilk icraatlarında sistem, takım tertibi, taktik anlayış ve oyuna müdahalede ciddi hatalarını gözlemlemiştim. Asıl eleştirilerim, 4 yabancı transferinden sonra başladı. Dünyada Zico'dan başka hiçbir teknik adam, hazırlık dönemi bitip lig başladıktan sonra yola çıktığı oyuncularını bir kenara bırakıp 4 yeni transferi daha gelir gelmez ilk 11'e monte etmez. Üstelik hazır olmadıkları, ülkeyi ve arkadaşlarını tanımadıkları halde.
Kötü oynadıkları halde bu dörtlüde ısrar etmesi, hataların daha da büyüğüydü. O zaman "Hiçbir futbolcu böyle adaletsiz bir teknik adama güven duymaz" demiştim. Haftalar ilerledikçe gördük ki; Zico rakibi analiz edemiyor, takım tertibini yanlış kuruyor, oyuncu değişikliklerini yerinde ve zamanında yapamıyordu.
Antalya maçındaki 11 ve felaket futbol, Zico'nun iflasıdır. Alex ve Kezman fizik açıdan çok güçsüzler. Tümer bu ikisinden çok daha fazla koşsa da devamlılığı ve defansif yönü yok. Uzun süre de kulübeye mahkumdu.
Zico, son lig maçında ve Alkmaar karşısında üçüne birden yer verdi. Hakkı yendiğine inanan Tümer hırslanıp her şeyini ortaya koyarak bu maçlarda önemli katkı sağladı. Ama kısa süredeki aşırı zorlamadan dolayı tükendi. Böyle bir tabloda Alkmaar maçından 3 gün sonra Zico, Antalya deplasmanında fiziki sıkıntıları üst düzeyde AlexKezmanTümer üçlüsünü sahaya sürdü.

OLCAN OYNATILIR MI?
Aurelio, Semih ve Mehmet Yozgatlı gibi takımın diri ve her zaman fayda sağlayan oyuncularını kulübede oturttu. Hollanda'da "Sakatlandığı için zorunlu olarak çıkarttım" dediği Deniz'i oynattı. Ayrıca sürpriz bir şekilde genç Olcan'a şans verdi. Hadi Semih ile Mehmet Yozgatlı'yı bir kenara bırakalım. Aurelio kulübede oturtulup da Olcan oynatılır?
Antalya'da Alex, Kezman ve Tümer ne ofansif katkı sağladılar, ne de savunmaya yardım ettiler. Appiah sağ kulvarda alışılmış verimsizliğini yaşadı. Olcan koşmaktan başka bir şey yapmadı. Deniz'in orta sahada hücuma katkı vermesi mümkün değil. AppiahÖnder ikilisi ile sağ kanat çalışmadı. Tuncay yok. Yorgun Ümit ise sol kulvarda özelliklerini bilmediği Olcan ile verimli olamaz. Kezman, Alex, Tümer bitik.
Bu takım nasıl hücum edecek, nasıl pozisyon bulacak? İşler kötü gidiyor, devre arası tek değişiklik yok. Zico'nun hamlesi, ikinci yarı yenik duruma düştükten sonra geliyor.

SEMİH'LE ALAY EDİYOR
Aurelio ile Semih'i öncelikle alması lazım. Ama o, artık geriye gömülen rakip karşısında yapısı itibarı ile bir şey yapması mümkün olmayan Deivid'i alıyor. Takımın Semih'e ihtiyacı var. En azından son yarım saat görev alsa bile büyük katkı sağlıyor. Hollanda'da Kezman çıkmak istiyor, Zico Semih'e "Hazırlan" diyor ama Kezman'ın çıkmaması için de dua ediyor. Kezman'dan ufak bir işaret alınca da onunla devam ediyor. Beraberlik golünden sonra 90. dakikada Semih'i sokuyor. Düşünün Semih'in psikolojisini!
Hadi yenen golün şoku var diye Zico'ya bir hoşgörü tanıyalım. Peki ya Antalya'da yaptığı? En kötü devre arası sahaya sürmesi gereken Semih'i alay eder gibi 91. dakikada oyuna alıyor. Hiçbir teknik adam bir futbolcusunun onuruyla böyle oynayamaz.

ŞAMPİYON OLAMAZ!
Fenerbahçe'nin 2. yarı karnesine bir bakalım. Erciyes'te çok kötü bir futbol, Yenik durumda pozisyon bulamıyor, beraberliği son dakikada kurtarıyor. Ardından G.Birliği maçı. Rakip iki net fırsatı harcıyor. Aurelio'nun golüyle bir şans galibiyeti geliyor. Ardından Rize'de çok kötü futbol ve yenilgi. Sonrasında ligin dibindeki Sakarya'yı Kadıköy'de ecel terleri dökerek, binbir zorlukla tek farklı yenebiliyor. Ve en son Antalya'daki berbat futbol ve yenilgi. Alkmaar maçlarını saymıyorum. Şampiyonluğu Fenerbahçe'ye hediye etmek isteyen Beşiktaş ve Galatasaray da bu hafta tırmanışa geçerse Fenerbahçe şampiyon olamaz.
Çünkü Zico böyle devam edecek. Kezman ve Alex yürüseler bile sakat ve cezalı değillerse 90 dakika oynayacaklar. Kezman'ın alternatifi de hep Deivid olacak. Tıpkı Antalya'daki gibi.
Mehmet ve Semih zor şans bulur. Belki G.Birliği kupa maçında oynarlar. Ama Fenerbahçe iyi futbolla turu geçse de bu ikili pazar günü yine kulübede olur. Takımın dinamosu Aurelio da çoğu zaman kulübede kalacak.
Her şey kötü giderken, " Zico aynen devam ederse yönetimden bir tepki gelmez mi?" diye soranlar çıkacaktır. Gelmez, çünkü Aziz Yıldırım da aynı Zico gibi düşünüyor. Onun için de Mehmet, Semih ve Aurelio önemli isimler değil. Yürüseler dahi Kezman, Alex, Tümer sürekli oynamalı. Bir başkan haftalardır yürüyerek oynamakta bir sakınca görmeyen Alex'i eleştirenlere nispet yapar gibi ayağa kalkıp dakikalarca alkışlamaz.

BAŞKAN HESAP VEREMEZ
Ben Daum'u da sürekli eleştiriyordum. Taraftarlardan aldığım mailler ve bire bir konuşmalarımda belli bir bölüm Daum'u sevip destekliyordu. Ama Zico'yu destekleyen tek bir taraftar dahi kalmadı. Herkes "Bütün söylediklerinde haklı çıktın, Zico tam bir balonmuş" diyor. Rakiplerin sana bu kadar yol verdiği ligde şemsiye terse döner ve şampiyonluk kaçarsa Aziz Başkan bunun hesabını veremez. Benden son uyarı...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Tam bir felaket!   / 25-02-2007
 Çok yazık oldu   / 23-02-2007
 Rijkaard ve Valdes   / 22-02-2007
 Raul'un gecesi   / 21-02-2007
 Alex, Tümer ve Kezman kulübeye!   / 20-02-2007
 Hakan aranıyor   / 18-02-2007
 Küçük bir ümit   / 15-02-2007
 Alex hoca olsaydı kendini oynatmazdı   / 13-02-2007
 Olacağı buydu   / 11-02-2007
 Tugay ve ölü toplar   / 08-02-2007
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zico tam bir balonmuş!
Zico'nun ilk icraatlarında...
ERGUN BABAHAN
Sorumlu yönetim gereğini yapmalı ve bırakıp...
'Türkiye Türklerindir' sözü mahkemelik oldu
'Türkiye Türklerindir' sözü mahkemelik oldu
Esin Yavuzer apartman yöneticisi İshak Baruh'a "Burada Türkiye...
Barzani: Kanıt varsa Büyükanıt açıklasın
Barzani: Kanıt varsa Büyükanıt açıklasın
PKK'ya yardım ettikleri iddialarını reddeden Barzani, Org. Yaşar...
Kylie'den en seksi albüm
Kylie'den en seksi albüm
Geçen yıldan bu yana göğüs kanseriyle mücadele eden Avustralyalı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu