kapat
   
06 Mart 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan'dan CHP'ye eleştiri bombardımanı
Erdoğan'dan CHP'ye eleştiri bombardımanı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'ye eleştirilerini sürdürmeye devam etti. CHP'nin lafa gelince Türkiye'de kurulan ilk parti olduğunu ama icraatta ise yok sayıldığını ifade etti.

Erdoğan, CHP'nin kendisi ve partisi hakkında yalan kampanyaları başlattığını belirterek, "Sorulduğu zaman kurulan ilk partiyiz diyorlar. İlk kurulan partisiniz de kadına ne kazandırdınız, ne verdiniz önce onu söyleyin. Siz geçmişte yoktunuz şimdide yoksunuz. Olamazsınız. Broşürler dağıtmak suretiyle, yalan yanlış iftira kampanyaları sürdürmekle AKP'yi gölgeleyemezsiniz. Tayyip Erdoğan'nın şahsında söylemediği sözleri söyledi diye göstererek şu veya bu müfteri kampanyalarla Erdoğan'ı gölgeleyemezsiniz" dedi.

Meclis'te
partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, sözlerine "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla, "AKP grubu adına ülkemizin tüm kadınlarını dünyanın bütün kadınlarını hürmetle selamlıyorum. Dünya kadınlar günü hayırlı olsun. 8 Mart Dünya kadınlar gününe olan duyarlılığımızı bildirmek isterim" diyerek başladı. Grup konuşmasının büyük bir bölümünü kadınlara ayıran Erdoğan, satır aralarında CHP'ye yüklenmeye devam etti.

AKP siyasetinin en önemli dinamiğinin topluma yaslanmak, gücünü toplumdan almak ve toplumdan aldığı gücü yeniden toplumun hizmetine sunmak olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Muhafazakar olmamız milli ve manevi değerlerin korunmasına özel istisna gösteren bir parti olmamız nedeniyle toplumun çekirdeğini özünü oluşturan kadın ve ailenin güçlenmesi bizim için çok önemlidir. Ülkemizin top yekün gelişmesini ve kalkınmasını bütün ayrımcılıklardan olduğu gibi cinsiyet ayrımcılığından kurtulmamıza bağlı olduğunu düşünüyorum. Bize göre milletimizin en temel vasıflardan biri bin yıllardır aile değerlerini gözümüz ışığı gibi koruyarak kadını başımızın tacı etmektir. Aile yapımız bütün saldırılara rağmen dünyada en güçlü yapıdır" dedi.

"Bizi toplumlardan farklı kılan şey aile müessesine verdiğimiz önemdir. Bu manevi bir sorumluluktur" diyen Başbakan Erdoğan, kadınların oynayacağı önemli rollere dikkat çekerek, "Kadınların bugün dünyada yaşanan sorunların birçoğu arasında yeri yoktur ama çözüm yollarının tamamında yeri vardı.Dünya genelinde yaşanan savaşların çatışmaların ve imkansızlıkların en büyük mağdurları kadın ve çocuklardır. Savaşlardan kaçan mültecilerin yüzde 85'ikadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Kadın gözüyle şekillenen bir dünyada kin ve nefretin çatışma ve kavganın olması mümkün mü" diye konuştu.

Kadınların merhamet nezaket, estetik ve sevgiyle dolu olduğunu vurgulayan Erdoğan, kadının dünyasında duygusallığın makine gibi işlediğini, dünyaya katacağı çok şeyin olduğunu söyledi. Kadını güçlendirmenin aslında, toplumu güçlendirmek olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, Dünyada Türkiye'nin, kadına yönelik uygulanan şiddetle hatırlanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

KADIN AYIRIMCILIĞI IRKÇILIKTAN DAHA KÖTÜDÜR

Kadın ayırımcılığına, kadına yönelik şiddet ve töre uygulamalarına değinen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti; "Kadın meselelerinin ele alındığı hemen her zeminde şiddetin hatırlatılması yanlış törelerden söz edilmesi, eğitim sorunlarının çalışma hayatında eğitimde haksız rekabete uğramalarının dile gelmesi bizim için bir yürek yarasıdır. Şiddet ama her türlü şiddet cehaletle eş anlamlı bir kavramdır. Bizim dünyamızda yeri yoktur. Kadına karşı kız çocuklarına karşı cinsiyet ayırımcılığı olsa olsa bir cahiliyet töresi olabilir. Ne kültürel birliğimiz, ne manevi dünyamız, ne inanç sistemimiz, ne mukaddes değerlerimiz, ne de hukuk sistemimiz iddeti ve cinsiyet ayırımcılığını kabul etmez. Kadın ayrımcılığı ırkçılıktan daha kötüdür, daha tehlikelidir, daha ilkel bir anlayıştır. Dolayısıyla ne toplum, ne devlet kadının hukukunu çiğneyecek hiçbir uygulamayı töre haline getiremez. İnsanın canını yakan hiçbir töre hukuken de, mantıken de, siyaseten de kabul edilemez."

Başbakan Erdoğan, kadına verilen değeri örneklerle göstererek dünyada Türk kadınlarının şiddet ve ayırımcılıkla anılmasını ise şu sözlerle anlattı; "İnsanın yaradılmışların en şereflisi olduğuna inanan tüm yaratılmışları yaratandan ötürü sevenYunus'un, Mevlana'nın, Aşık Veysel'in, Nene Hatun'un ve Halime Ananı'nın ülkesinde kadınların vatandaşlık haklarının bir çok Avrupa ülkesinden önce tanıyan Türkiye kadınlar şiddet ve ayırımcılıka hatırlanamaz, birlikte telaffuz edilemez. Medeniyet her insanın en bariz özelliği hak ve hakkaniyet ölçülerinde hukuka riayet etmesidir. Hukuk düzenimiz her türlü ayrımcılığı reddeder. Şiddetin yolunu kapatır."

ŞİDDETE SIFIR TOLERANS

Erdoğan, AKP'nin ısrarla kadınların siyasi katılımına vurgu yaptığını, kadın haklarını geliştirmeye özen gösterdiğini vurgulayarak, şiddetle mücadele yollarından birinin de kadının toplumsal temsiline önem vermek olduğuna işaret etti.

Erdoğan, "Yasal düzenlemeler, yasal tedbirler mutlaka çok önemlidir. Bu tedbirler alınmalıdır ama sadece yasalarla, sadece mevzuatla bu sorunlar çözülemez. Bu sorun ciddi bir eğitim ve kültür sorunudur. Daha önemlisi derin bir vicdani sorumluluktur. Bir toplumsal sorun olarak şiddet adeta ekranlarda bir gösteri gibi yanlış modellerin bu sorunu çok boyutlu ele almalıyız. İşkenceye karşı sıfır tolerans ilkesiyle hukuk reformlar yaptıysak, şiddete karşıda sıfır tolerans sağlamalıyız. Şiddetin panzehiri her yerde adalettir. Tıpkı nefretin panzehiri sevgi ve şefkat olduğu gibi" şeklinde kaydetti.

CHP,İLK KURULAN PARTİYMİŞ

Başbakan Erdoğan, her alanda olduğu gibi, kadına yönelik bütün icraatları da AKP iktidarı döneminde yaptıklarını ileri sürerek CHP'yi eleştirdi.CHP'nin kendisi ve partisi hakkında yalan kampanyalar başlattığını belirten Erdoğan, "Haydi kızlar okula kampanyasını biz başlattık. CHP zihniyeti değil. Ana muhalefet partisi, AKP'yi kadınlara yönelik doğru konuşmadığını, yalan konuşmakla suçluyor, ifade ediyor. Elinize dilinize dursun. Bunu nasıl söylersin. Sorulduğu zaman kurulan ilk partiyiz diyorlar. İlk kurulan partisiniz de kadına ne kazandırdınız, ne verdiniz önce onu söyleyin" diyerek konuşmasına şöyle devam etti;

TAYYİP ERDOĞAN'I GÖLGELEYEMEZSİNİZ

"Hepsi ortada. AKP döneminde kadın maddi ve manevi bir çok imkana kavuştu.

Parayı anneye verdik. Pozitif ayrımcılık yapan biziz. Siz geçmişte yoktunuz şimdide yoksunuz. Olamazsınız. Broşürler dağıtmak suretiyle, yalan yanlış iftira kampanyaları sürdürmekle AKP'yi gölgeleyemezsiniz. Tayyip Erdoğa'nın şahsında söylemediği sözleri söyledi diye göstererek şu veya bu müfteri kampanyalarla uzantısı olarak ambleminizi koyarak Erdoğan'ı gölgeleyemezsiniz. Hep aldattınız."

(ANKA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Asgari ücretliye müjde!
 Cumhurbaşkanı Sezer'den 5 yasaya onay
 TBMM Başkanı Arınç 38 ülke gezdi
 "Bülent Ağabey duymasın"
 Ahmet Türk'e 6 ay hapis cezası
 Manken parti üyesi olamaz mı?
 Lozan'da Doğu Perinçek duruşması
 367 tartışması yine gündemde
 Pastaneci ikna etti
 Unakıtan'ın damadı için yaptığı şikâyeti geri çekti
 Yücelen Anavatan'la yolları ayırdı
MAHMUT ÖVÜR
OKS'de 'şişirilmiş' puan sorunu
Türkiye'de en önemli ve...
MUHARREM SARIKAYA
16 Mayıs aritmetiği
Cumhurbaşkanlığı seçiminin...
YAVUZ DONAT
Ağar'a Şebnem Schaeffer sorusu
Mehmet Ağar'ı Elazığ'da...
Eşine âşık olduğu arkadaşını yaktı
Ömer Lale başından vurulduktan sonra cesedi yakıldı. Zanlı Murat...
'Kayıp' denilen Rum çocuğu hatırlıyorum
Kıbrıslı Rum ailenin kaybolan çocuğunu, o dönem bölgede iaşe askeri...
Deprem aşısıyla zemine takviye
Deprem aşısıyla zemine takviye
ABD'li bilim adamları, enjekte edildiği çürük zemini kaya gibi...
'Amacıma ulaştım sistem tartışılıyor'
'Amacıma ulaştım sistem tartışılıyor'
Kenan Evren, başyazarımız Mehmet Barlas'a "Türkiye 8 bölgeye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu