kapat
   
08 Mart 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TÜSİAD'la Arınç'ın Köşk atışması

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis'in Anayasal görevini yaparak Cumhurbaşkanı'nı en güzel şekilde seçecegini belirterek "Meclisin kararına da şüphesiz 70 milyon insan gibi Türkiye'deki tüm kurum ve kuruluşlar da saygı göstermek durumundadır'' diye konuştu.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyelerini Meclis'te kabul etti. Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile görüşmeden gelen TÜSİAD heyeti Arınç'la randevusuna 20 dakika geç kaldı. Yalçındağ'ın gergin olduğunu farkeden Arınç, "301'i mi konuştunuz?" diye konuştu. Gazetecilerin, fotoğraf çekebilmek için ikilinin tekrar tokalaşmasını istemesi üzerine Arınç, "Hanımefendinin zaten morali bozuk. İkide bir tokalaşma istemeyin" dedi.
TBMM
Başkanı Arınç, TÜSİAD'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, TÜSİAD'ın, kurulduğu günden bu yana çok önemli bir kuruluş olduğunu söyledi. Arınç, Dünya Kadınlar Günü'nde Arzuhan Yalçındağ'ın yaptığı ziyaretin mutlu bir tesadüf olduğunu kaydetti.

Arzuhan Yalçındağ ise TÜSİAD'ın 25 Ocak'ta genel kurulunu yaparak yeni yönetim kurulunu belirlediğini hatırlatarak, çalışmalarını paylaşmak ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Ankara'da temaslarda bulunduklarını söyledi.

Bu arada bir gazeteci, TBMM Başkanı Arınç'a, dün Genel Kurul çalışmalarını izlemek isteyen şapkalı kadınların engellendiğine ilişkin iddiaları sordu. Arınç, bu iddalara daha sonra cevap vermek istediğini ifade etti. Aynı gazeteci, Arzuhan Yalçındağ'a, Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ne düşündüğünü sordu. Bu soruya karşılık Arzuhan Yalçındağ, dün TBMM'de engellendiği iddia edilen şapkalı kadınları kendisinin şahsen tanıdığını ifade ederek, bu olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Yalçındağ, Arınç'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da yorumda bulunmak istemediğini dile getirdi.
Bülent Arınç, TÜSİAD'ın cumhurbaşkanı seçimine yönelik görüşünü önemsediğini belirterek, TÜSİAD'ın, milletin birlik ve bütünlüğünü temsil eden, kurumlar arasındaki beraberliği sağlayan bir makama uzlaşma yoluyla seçim yapılmasını önemli gördüğünü vurguladı.

Arınç, şöyle konuştu: ''TBMM, cumhurbaşkanlığı seçiminde taraf olan bir kurumdur. Çünkü seçim burada yapılacaktır ve milletvekillerimiz bu seçimi yapacaktır. Yalçındağ'ın, TBMM'nin iradesine önem veren ve Meclis kimi seçerse onun cumhurbaşkanı olacağını ifade eden düşünceleri, belki malumu ilandır ama TÜSİAD Başkanı tarafından ve TÜSİAD'ın görüşü olarak, tekrar, bunu duymaya arzu edenlere iletilmesinde de fayda görüyorum. TBMM, bu seçimi yeri geldiğinde en güzel şekliyle yapacaktır, Anayasal bir görevi yerine getirecektir. Ve Meclisin kararına da şüphesiz 70 milyon insan gibi Türkiye'deki tüm kurum ve kuruluşlar da saygı göstermek durumundadır.''

Arınç, TÜSİAD'ın, Türkiye'nin AB sürecinde yoluna hız kesmeden devam etmesi, pek çok kanun ve anayasa değişikliğinin gerekiyorsa yapılması, bireysel hak ve özgürlüklerin Meclis tarafından güvence altına alınması düşüncesini de önemsediğini vurguladı. Arınç, TÜSİAD'ın, demokratikleşme, özgürlükler konusunda çok önemli araştırmalar yaptığını, raporlar yayınladığını hatırlattı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, şapkalı oldukları için Genel Kurul'u izlemelerine izin verilmediğini iddia edilen kadınlarla ilgili soruya sonra cevap vereceğini söylediğini ancak, Yalçındağ'ın sözleri üzerine açıklama yapmak istediğini ifade etti. Bülent Arınç, "Böyle önemli bir olay TBMM'de yaşanmadı, siz de buna şahit olmadınız. Var diyen varsa, adam gibi oturur konuşur. Bağırmakla, çağırmakla, onu bunu göreve davet etmekle, siyasi ve ideolojik bir takım söz ve sloganlarla bu iş olmaz'' dedi.

Bülent Arınç, dünkü olayla ilgili Emniyet Müdürü ve İdare Amiri'nden bilgi aldığını belirterek, modern şapkalarıyla görüşmeleri izlemek isteyen kadınların, Meclis'te her mekana kabul edildiğini, hiçbir zorluk çıkarılmadığını kaydetti. Arınç, dinleyici locasına girmek isteyen dinleyicilerden, güvenlik gerekçesiyle çanta, mont, palto gibi abartılı akseuarlarının alındığını hatırlattı.

Sözkonusu kadınların 1,5 saat içerde çok rahat bir biçimde bu görüşmeleri takip ettiğini ve hiçbir engel çıkarılmadığını anlatan Bülent Arınç, dünkü güzel görüntüleri, ''Bu iş ne kadar da sakin geçti'' diyerek üzülenlerin, biraz büyütmüş olabileceğini söyledi. Arınç, şöyle konuştu: ''Çok lokal olayları, bağırtılarla, çağırtılarla ortaya koymak yerine; ben makamımda oturuyorum, Meclisin görevlileri var, varsa bu yanlışlığın giderilmesini temin etmek bizim görevimizdir. O hanımefendiler benim davetlim olarak gelmişlerdir. Marmara Grubu'nun bütün faaliyetlerine katılan, onlarla ilişkileri çok iyi olan bir Meclis Başkanı olarak, Sayın Müjgan Suver ve arkadaşlarını parlamentoya ben davet ettim. Benim davetimle gelen hanımefendilerin, şapkalarından dolayı Meclis görüşmelerine alınmaması diye bir şey yoktur. 'Var' diyen varsa, adam gibi oturur konuşur. Bağırmakla, çağırmakla, onu bunu göreve davet etmekle, siyasi ve ideolojik bir takım söz ve sloganlarla bu iş olmaz.

Bu tür olayları, yeni cumhurbaşkanı görev yemini yapıncaya kadar çok fazla göreceğiz. Türkiye'nin sükunete ve normalleşmeye ihtiyacı var. Anayasamız, amir hükümleriyle bunu öngörüyor. Siyasi istikrar, ekonomik istikrarla doğrudan ilgilidir. Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı bazı güzelliklerde, istikrarın çok büyük payı var.''

TBMM Başkanı Arınç, sözlerini bitirip basına teşekkür ettikten sonra Arzuhan Yalçındağ, son anda Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis'in iradesine demokrasi açısından saygı duyacaklarını ifade ettiklerini hatırlatan Yalçındağ, "Ancak biz Cumhurbaşkanının toplumsal uzlaşmayla seçilmesinden yanayız" diye konuştu.

CHA

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Meclis'te tezahürat yasak!
 8 Mart'ta da Türban krizi
 DTP Batman İl Başkanı tutuklandı
 DEP davasında karar
 Erdoğan, 'petrol'deki vetoya hak verdi
 Şapkalı kadınlar Meclis'e alınmadı
 Arınç: Gül beni aradı
 Broşür kavgası kızıştı
 Başbakan Erdoğan Putin'i davet etti
 CHP ve Anavatan'lı vekillerden toto
 Yazıcıoğlu: Gaddar Evren özgürlükçü oldu
 'Ansızın bir gece arayabilirim'
 Peşkir kardeşliği
ERDAL ŞAFAK
Sadece sus!
Ne zaman kadının siyasette...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Ankara öylesine bekliyor
Son derece hararetli geçmesi...
YAVUZ DONAT
Al sana anket
ANADOLU YOLLARINDA Tayyip bey Çankaya'ya...
6'ncı sınıf seviye sınavına girecek
6, 7 ve 8'inci sınıflarda uygulanacağı açıklanan yıl sonu seviye...
'22 gün kendi evimizde rehin tutulduk' iddiası
İstanbul'da bir kadının erkek arkadaşıyla birlikte evinde rehin...
Perinçek'le savcının 'faşist' tartışması
Perinçek'le savcının 'faşist' tartışması
Lozan'daki duruşmada İsviçreli savcı "Faşist misiniz?" diye sordu.
Kadın hâkime dayağa anlamlı günde dava
Kadın hâkime dayağa anlamlı günde dava
Kadınlar Günü'nde açılacak davada saldırgan hakkında yaralamanın yanı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu