kapat
   
09 Mart 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
B.Münih'ten rekor gol

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek takıma kalan takımlar, salı ve dün akşam oynanan maçlar sonucunda belirlendi. Bayern Münih'in Real Madrid'i 2-1 yenerek tur atladığı maçta Makaay'ın 10. saniyede attığı gol Şampiyonlar Ligi tarihine geçti.

Dün gecenin ilgiyle beklenen maçında Bayern Münih, İspanyol ekibi Real Madrid'i ağırladı. İlk maçı 3-2 kaybeden Bayern Münih, Hollandalı golcüsü Roy Makaay'ın 10. saniyede attığı golle öne geçti ve bu gol, Şampiyonlar Ligi maçlarında atılmış en erken gol olarak tarihe geçti.

Bayern Münih'den Van Bommel ile Real Madrid'den Diarra'nın kırmızı kart görerek oyun dışı kaldığı maçı 2-1 Alman ekip kazandı ve deplasmanda atılan gol avantajıyla tur atlayan taraf oldu.

Son
şampiyon Barcelona, önceki gün Liverpool ile oynadığı ikinci ayak maçında gereken sonucu elde edemeyerek elenenler arasında yer alırken, son 8'de 3 İngiliz takımının yer alması dikkati çekti.

Arsenal, ilk maçta 1-0 yenildiği PSV Eindhoven karşısında, 58. dakikada Alex'in kendi kalesine attığı golle avantajlı duruma geçmesine rağmen hatasını telafi eden Alex'in 83. dakikadaki golüne engel olamadı ve seyircisini evine mutsuz gönderdi.

Maçlar sonucunda, Chelsea, Liverpool, Roma, Valencia, AC Milan, PSV Eindhoven, Bayern Münih ve Manchester United, çeyrek finale isimlerini yazdıran kulüpler oldu.

Çeyrek finale kalmak için oynanan maçlara, Makaay'ın attığı golün yanısıra, Lille ile Manchester United arasındaki ilk maça İngiliz ekibin attığı gol ve dün oynanan Valencia-İnter Milan maçındaki kavga damgasını vurdu.

Manchester United, Fransa'da oynanan maçta, faulden kaynaklanan serbest atışı erken kullanarak Lille karşısında avantaj sağlamış ve evsahibi Fransız kulüp, takımını kısa bir süre için sahadan çekmişti.

Önceki gece oynanan Valencia-İnter Milan maçının son dakikalarında, her iki takım oyuncuları arasında çıkan kavga, maç sonrasında da devam etmişti. UEFA tarafından yapılan açıklamada, olaylarla ilgili soruşturma açılacağı belirtilmişti.

Dün akşam oynanan maçlarda şu sonuçlar alındı;
AC Milan-Celtic : 1-0
Arsenal-PSV Eindhoven : 1-1
Bayern Münih-Real Madrid: 2-1
Manchester United-Lille : 1-0

İSPANYOLLAR ŞOKTA

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, dün akşam yapılan 2. tur rövanş karşılaşmalarının ardından son çeyrek finalistlerde belli oldu.

Son 8 takımın belirlendiği 2. tur rövanş maçlarında dün Manchester United, Bayern Münih, PSV Eindhoven ve AC Milan rakiplerini geçerek çeyrek finale adını yazdırırken, 6 Martta da Liverpool, FC Chelsea, Valencia ve Roma rakiplerini eleyerek yollarına devam etmişlerdi.

Grup maçlarına katılan 4 takımının da gruplarını lider olarak tamamladığı İngiltere'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki hakimiyeti bu tur maçları sonunda da kendini gösterdi.

İngiltere Premier Ligi lideri Manchester United, çeyrek final yolunda Fransız Lille'yi 1-0 ve 1-0'lık skorlarla geçerken, FC Chelsea 1-1 ve 2-1'lik sonuçlarla Portekiz ekibi Porto'yu kupanın dışına itti.

Galatasaray'ın grubundan gelen FC Liverpool ise geçen yılın Şampiyonlar Ligi şampiyonu FC Barcelona'yı 2-1 ve 0-1'lik sonuçlarla deplasmanda atılan gol farkıyla geçmeyi başardı.

Son 16'ya kalan İngiliz takımları arasında sadece Arsenal, yine Galatasaray'ın grubunda ikinci olarak yoluna devam eden Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven'a 1-0 ve 1-1 ile elendi.

Dünyanın en ünlü kulüpleri arasında yer alan İspanyol devleri FC Barcelona ve Real Madrid, bu turda kupaya veda etmek zorunda kaldı. Geçen yıl hem La Liga'da hem de Şampiyonlar Ligi'nde kupaya uzanan Katalan ekibi, Liverpool'a boyun eğerken, Real Madrid, final niteliğindeki mücadelede dün akşam Alman devi Bayern Münih'e 2-1 yenilmekten kurtulamadı ve kupaya erken veda etti.

Şampiyonlar Ligi'nde 3 İngiliz, 2 İtalyan, 1 İspanyol, 1 Alman ve 1 Hollanda takımı çeyrek final eşleşmelerini bekliyor.

GOL KRALLIĞINDA KAKA ÖNDE

Öte yandan, ligde gol krallığı yarışında ise AC Milan'ın Brezilyalı orta alan oyuncusu Kaka ve Real Madrid'in Hollandalı yıldızı Ruud van Nistelroy, 6'şar golle ilk sırada bulunuyor. Onları, FC Chelsea'nin Fildişi Sahili'nden golcüsü ve Afrika'da yılın futbolcusu seçilen Didier Drogba, Valencia'dan Fernando Morientes ve yine Real Madrid'ten Raul Gonzales 5'er golle izliyor.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Canlı yayında Yıldırım-Saran kavgası
 Emre formasına kavuştu
 Gece pazarlıklar oldu
 Avrupa'da derbiler haftası
 Basın özetleri
 Emre AZ Alkmaar maçıyla sahalara geri dönüyor
 Demirören'den ağır suçlama
 Real Madrid'de Capello topun ağzında
 Nobre bu hafta dalya diyecek
 Federasyonlara 61 milyon YTL bütçe
 Gaflet sözleşmesi
 Gelecek karanlık değil
 Meydan savaşı
 Real'e bir şok daha
 Galatasaray'ı yenersek zirveden bahsedebiliriz
 Planlar Yanal'la yapılıyor
 Diğer takımların renkleri sönük
 Potada kader günü
 Süreyya'nın hedefi dünya şampiyonluğu
 Beşiktaş'ta Tigana rüzgarı
 Samandıra'da 'barış' sağlandı
 Şampiyonluk için Beşiktaş ve G.Saray kadar iddialıyız
 Günün içinden
VEDAT BAYRAM
Yerli hocalar dil kursuna!
Geçen hafta Genel Yayın...
Perinçek'le savcının 'faşist' tartışması
Perinçek'le savcının 'faşist' tartışması
Lozan'daki duruşmada İsviçreli savcı "Faşist misiniz?" diye sordu.
Kadın hâkime dayağa anlamlı günde dava
Kadın hâkime dayağa anlamlı günde dava
Kadınlar Günü'nde açılacak davada saldırgan hakkında yaralamanın yanı...
Dantel ve tüy
Dantel ve tüy
Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen kadın iç giyim fuarında,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu