SABAH - 22/03/2007 - Muhammed Türkiye'de kaldı - VİDEO
kapat
   
22 Mart 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Muhammed Türkiye'de kaldı - VİDEO

Küçük yaşına rağmen yeteneğiyle futbol kamuoyunun dikkatini çeken ve İspanya'nın dev kulübü Barcelona'nın istediği Beşiktaşlı Muhammed Demirci'nin, 1-2 yıl daha Türkiye'de kalacağı açıklandı.

Beşiktaş Kulübü Kongre Üyesi olan ve Muhammed'in vekaletini elinde bulunduran Seyit Ateş, minik oyuncuyu isteyen Barcelona'dan Muhammed'in ailesiyle birlikte İspanya'ya gitmesi talebinde bulunduklarını belirterek, ''Ancak İspanyol Kulübü buna sıcak bakmadı. Muhammed'in anne ve baba şefkatine ihtiyacı olduğunu düşündüğümüzden şimdilik Barcelona'ya gitmemesi yönünde karar aldık'' dedi. Ateş, Muhammed'in 10 günlüğüne Barcelona kampına katıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Barcelona ile 10 günlük birliktelik yaşadık. İspanyol yetkilileri bu süre zarfında minik oyuncuya müthiş ilgi gösterdi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden Barcelona'ya gelen ve 1993 doğumlu çocuklar içinde 1995 doğumlu Muhammed en iyi görünümdeydi. Muhammed'in yaş grubu içinde kendisinden daha yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Bu oyuncu 1 yıldır kamuoyunun gündeminde.''

Barcelona'nın aileyle gelmesi yönündeki talebi karşılamamasının yanı sıra Beşiktaş'ı da devreden çıkarmaya çalıştığını vurgulayan Seyit Ateş, ''Ben tepki koyunca Beşiktaş ile görüşeceklerini beyan ettiler, ama Türkiye'ye döndükten sonra mentörler ve psikologlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde Muhammed'in henüz baba ve anne şefkatine muhtaç olduğu bir yaşta bulunduğu kanaatine vardığımız için şimdilik minik oyuncunun Barcelona'ya gitmemesi şeklinde bir karar aldık'' diye konuştu.

İleri yıllarda neler olacağını kestirmenin güç olduğunu kaydeden Ateş, ''Dünyanın diğer kulüplerinden de teklif var. Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı, Almanya'dan birkaç kulüp ve İngiltere'nin Arsenal kulübü Muhammed ile ilgileniyor. Biz 1-2 yıl bu teklifleri düşünmeyeceğiz, ama yarın bir kulüp çıkıp 'Muhammed'i ailesiyle istiyoruz' derse o kulübü tercih ederiz'' dedi.Barcelona altyapı genel koordinatörünün Muhammed'in dünyanın en büyük futbolcusu olabileceği yorumunda bulunduğunu kaydeden Ateş, ''Barcelona, Muhammed için çok istekli davrandı. İki gün önce bizimle meseleyi çözme adına görüşme talebinde bulundular, ama Muhammed'in 1-2 yıl daha ailesinden uzak kalmaması kararını aldık'' diye konuştu.

Muhammed'in ailesiyle İspanya'ya gitmesi Barcelona'nın genel prensibi dışında olduğunu belirten Ateş, ''Şu an Barcelona'da forma giyen Messi'yi de ailesi olmadan İspanya'ya getirmişler. Futbolcular için bir yerleri var. Muhammed'i de oraya almak istediler, ama bizim görüşümüz bu yönde değildi. Messi, yalnız başına gidip başarılı olan bir oyuncu olarak örnek olabilir. 12 yaşında ailenizden ayrılıp başarılı olabilirsiniz, ama Muhammed'in bu şekilde başarılı olacağına emin olamadık'' dedi.

MUHAMMED'İN GÖRÜNTÜLERİ



''AVRUPALI GİBİ YETİŞMESİNİ İSTİYORUZ''

Seyit Ateş, Muhammed'in mental açıdan Avrupalı gibi yetişmesini istediklerini, minik oyuncunun Avrupa disipliniyle yetişmesi halinde dünyanın en iyi oyuncusu olacağını söyledi.
Türk futbolcusunun belli bir yaştan sonra düşüşe geçtiğini öne süren Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Türk oyuncusu 14-21 yaş arasına kadar milli takımlarda da olmak üzere müthiş başarılar elde ediyor, ama 21 yaşından sonra düşüşe geçiyor. Bu yaştan sonra disiplinsizlik başlıyor. Muhammed'in Avrupa mantığıyla büyümesi halinde dünyanın en büyük oyuncusu olacağı konusunda şüphem yok. Muhammed türünde bir çocuğun Avrupa'da yetişmesi müthiş olur, ama ailesiyle gitmemesi halinde bu durum ters tepebilir. Bu yaştaki çocuk anne ve baba sevgisine ihtiyaç duyar. Bu duyguyu yaşamadığı takdirde düşüşe geçer.''

''BEŞİKTAŞ'TAN PROFESYONELLİK TEKLİFİ GELDİ''

Ateş, Muhammed'in altyapısında oynadığı Beşiktaş Kulübü'nden profesyonel yapılması konusunda teklif geldiğini söyledi.
Muhammed'in Beşiktaş'ın amatör oyuncusu olduğunu ifade eden Ateş, ''Beşiktaş Kulübü'nden profesyonel yapılmak üzere teklif geldi, ancak siyah-beyazlı kulübün yönetiminin tamamına yakını bize duyarsız kaldı. Meseleye sadece genel sekreter Kenan Öner çok yakın ilgi gösterdi. Bizimle defalarca görüştü. Muhammed'in Beşiktaş'ta kalması yönünde görüşler iletti. İyi ki Kenan Öner, Beşiktaş yönetiminde var. Belki Muhammed bu düşünce tarzıyla gitmiş olacaktı. Benim özel çabam ve Kenan Öner'in ilgisi Muhammed'in Beşiktaş'ta kalmasını sağladı. Şimdilik Beşiktaş Kulübü ile görüşmeler devam ediyor'' diye konuştu.

Minik oyuncunun Beşiktaş'ta yetişmediğine dikkat çeken Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Muhammed'in Beşiktaş'ta 1 yıllık mazisi var. Kendisi Gaziosmanpaşa Gençlerbirliği Kulübü'nde yetişti. 2002 yılından beri burada. Barcelona defterini şu an için kapattık, ama yurt dışı ve yurt içi tekliflere her zaman açığız. Ben bir defa Beşiktaş Kulübü'ne şans tanıdım, ama ikinci defa bu şansı verme durumum olmayabilir. Yine de örnek verecek olursam, Fenerbahçe'nin bu oyuncuya 5 milyon avro verip, Beşiktaş'ın da 2 milyon teklif etmesi halinde, siyah-beyazlı kulübün 2 milyonluk teklifi bizim için 5 milyon avronun üzerinde bir değere sahiptir.''

''MUHAMMED'İN TERCİHİ BEŞİKTAŞ OLUR''

Muhammed'in müthiş bir Beşiktaşlı olduğunu ifade eden Ateş, sözlerini şöyle tamamladı:
''Kendisinin beklentisi yok. O çocukluğunu yaşıyor. İlla Barcelona'ya gideyim diye saplantısı yok. Kendisine 'Beşiktaş mı, Barcelona mı' diye sorsanız, 'Beşiktaş' der. Geçmişte Muhammed için Galatasaray Kulübü yöneticisi Fatih Gökşen ile görüşmelerimiz olmuştu. Muhammed 1-2 yıl sonra milli takıma da gidecek. Bu çocuk bir futbol dehasıdır. 5 yaşında bir çocuk çıkıp nasıl piyano çalıyorsa ve övgü alıyorsa, Muhammed de aynı şekilde bir kişidir. İnşallah kendisi kaybolmayacak.''


(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Kicker: Herha Berlin Alex'in peşinde
 F.Bahçe Roberto Carlos'u yalanladı
 Fatih Tekke de kadrodan çıkarıldı
 Davids'in kaleciyi bayıltan şutu - VİDEO
 Gerets: Şampiyon olmamız zor
 Türkiye'nin Yunanistan'a karşı yenilgisi yok
 İngiliz basını: Mourinho'nun yerine Rijkaard gelecek
 Ceyhun: Hedefimiz ligi ilk 5 arasında bitirmek
 Beşiktaş-Kyzylorda maçının biletleri satışa çıktı
 Ümraniye'de arazi savaşı
 Hücumları iyi
 Terim'den takıma uyarı: Tahriklere kapılmayın
 Carlos tamam!
 Ailece kalıyorlar
 Florya'da olmayı çok özlemişim
 Arsel: Biz kendimizi şampiyon görüyoruz
 Bebek heyecanı
 Efes 'galip' bitirdi
 Kerem finale çıktı
 Ferguson küfür yağdırdı
 Buzda Şirintepe mucizesi
 Kaleden kaleye gol
 Günün içinden
ERGUN BABAHAN
Federasyon sancısı
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören,...
El Kaide'ci Sakka'ya BM'den iki ziyaretçi
El Kaide'ci Sakka'ya BM'den iki ziyaretçi
Biri Türk diğeri İngiliz Birleşmiş Milletler görevlisi iki kişi...
Bayrama Apo gölgesi
Bayrama Apo gölgesi
Nevruz kutlamalarına genel olarak sağduyu hâkim oldu. 50 bin kişinin...
Plajda tercih bikini
Plajda tercih bikini
ABD'li modaevi "2 B Free" yeni kreasyonunu, bir gece kulübünde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu