kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Elvan Demirkan @ SABAH
 
Oprah Winfrey nihayet Türkiye'de!
Herkese ilham veriyor

Oprah Winfrey nihayet Türkiye'de!

Nihayet Türkiye'de! Nihayet Türkiye'de kadın programlarının kalitesinin çıtasını yükseltecek bir şov başlıyor. Digitürk'te hergün izleyebileceğiniz Oprah Winfrey, Amerika'nın, hatta dünyanın en çok izlenen talk show'u. Hem de şovunda reyting artırmak için hiçbir yavanlığa, basitliğe, aşağılamaya yer vermeden... Amerika'da yaşadığım için senelerdir Oprah'yı izliyorum. 20'nci yüzyılda değerleri, görüşleri ve enerjisi ile Amerika'yı onun kadar etkileyen bir insan daha yok. ABD başkanlarından bile daha çok güvenirliliği var. Time, Life ve Forbes dergileri onu dünyanın en güçlü, kendi jenerasyonunun en etkileyici kadını olarak adlandırıyor. Amerika'nın diğer çok güçlü iki kadını Hillary Clinton ve Martha Steward, hırslı ve hesapçı tavırları ile sevildikleri kadar nefret ediliyorlar. Ama Oprah onların güçlerini katlayıp, geçmiş durumda. Bugün dünyaca tanınmış ünlüler, liderler, reyting rekorları kıran Winfrey'nin şovuna çıkmaya can atıyor! Yarattığı kitap kulübünde önerdiği her kitap, en çok satanlar listesini alt üst ediyor ve en başa yükseliyor. Oprah tarafından onaylanmak, o yazarın kitaplarının en az bir milyon daha fazla satacağı anlamına geliyor. Dünyanın her yerinde ihtiyacı olanlara yaptığı yardım, açtığı okullarla sadece kendi varlığından harcadığı para 250 milyon doları geçmiş.

ÖNERDİĞİ ÜN KAZANIYOR
Potansiyel gördüğü, konusunda uzman kişilere şovunda yer veriyor, hepsi markalaşıyor. Bob Greene, Oprah'nın personal traineri (antrenör). Oprah'nın kilo problemine çözümü bulan kişi. Oprah, Bob Greene'nin hayat görüşü sayesinde duygusal açlığını bastırmak için yemeği bırakmış. Bob Greene'nin diyet kitabı Amerika'nın en çok satan kitabı. (Haftaya kitap hakkında daha detaylı yazacağım) Dünya yakışıklısı ev tasarımcısı Nate Berkus, Oprah'nın şovunda dekorasyon çözümleri sunmaya başladığından beri Amerikalılar'ın en favori dekaratörü oldu ve meşhur dekorasyon mağazalar zinciri 'Linens n Things'de kendi adını taşıyan tasarımlar hazırlamaya başladı.

EKRANDA ÇOK DOĞAL

Dr. Mehmet Öz, Oprah şovunun sağlık danışmanlığını yapmaya başladığından bu yana ABD'nin en tanınmış doktoru oldu. Öz 'Bugün yoldan geçen insanların beni tanımasını Oprah'ya borçluyum' diyor. Bunlar Oprah'nın kendi alanlarında markalaştırdığı isimlerden sadece birkaçı... Güvenirliliği, inandırma gücü, iletişim gücü ve doğallığıyla izleyicisini etkileyebiliyor. Kısaca sıradan bir hayattan çıkarak insanlığını kaybetmeden en yükseğe tırmanan, gerçek bir başarı hikayesi... Peki nedir onun bu kadar çok tutulmasının nedeni? Oprah'nın benim gözümde en önemli özelliği, 'herşeyi ben bilirim' imajı vermemesi. Kendi limitini aşan konuların uzmanlarını programına katıp, yıllardır seyircisi ile birlikte kendini de yetiştiriyor olması, öğrendiği her yeni şey için heyecanını içtenliği ile paylaşabiliyor olması, kendisi olması, reyting için değil, kendinin en iyisi olmak için uğraşması ve hayaller kurabilmesi... Bugüne kadar kendi yazılarım ve kitaplarımla kimseyi aşağılamadan, hakaret etmeden yoğun bir okuyucu grubu oluşturabilmemde, kendi transformasyonumu paylaşabilmemde örnek aldığım bir kadın. Oprah, çocukları gibi gördüğü köpeklerine olan bağını ve onları nasıl şımarttığını sık sık paylaşması, en yakın arkadaşı Gale ile milyonların önünde yaptığı sohbetlerin tadı, izleyicisini de onların en yakınıymış gibi hissettirebilmesi ve yıllardır birlikte yaşadığı erkek arkadaşı Stedman ile sansasyonsuz ilişkisi ile sıradanlığını kaybetmemiş bir kadın. En dolu şekliyle hayatın tadını almak için dengesini bozmadan yaşayabilmeyi öğrenmiş bir kadın...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hayatı değiştiren dönüm noktası   / 01-04-2007
 'Neden yalnızım?' diye soranlara   / 25-03-2007
 Star potansiyeli!   / 18-03-2007
 Kadınlar neden mutsuz olur?   / 11-03-2007
 Mutluluk için zenginlik şart mı?   / 04-03-2007
 İnsandaki en büyük seks organını açıklıyorum!   / 24-02-2007
 Hayatın sırrını keşfettiniz mi?   / 17-02-2007
 Aşk mı yoksa kontrol hırsı mı?   / 10-02-2007
 Romantik ilişki ile spiritüel ilişkinin farkı   / 03-02-2007
 Hem çocuk hem kariyer yapılır mı?   / 27-01-2007
ELVAN DEMİRKAN
Oprah Winfrey nihayet Türkiye'de!
Nihayet Türkiye'de!...
AYŞE TÜTER
Hindi burger
Bir çorba kaşığı zeytinyağı ile fırın...
Kocam ve köpeğim inanılmaz benziyor
Kocam ve köpeğim inanılmaz benziyor
Seren Serengil, kocası Musa Aytun ile minik köpeği Josh'un...
Yaşı 11'den küçük olanlar izleyemez
Yaşı 11'den küçük olanlar izleyemez
atv'nin fenomen haline gelen dizisi 'Avrupa Yakası'nda 'Burhan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.