kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Ömerli'den açıklama var

Ömerli Belediye Başkanı Erdal Yılmaz'ın avukatı Vural Ergül'den bir açıklama aldım. Ergül, Erdal Yılmaz'ın imar usulsüzlüklerinden söz etmemi ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a "Neden Belediye Başkanı'nı görevden almıyorsunuz?" diye sormamı, şahsi husumet meselesine bağlamış.
1) Meğer Ömerli Belediye Başkanı Erdal Yılmaz, Mesut Yılmaz'ın akrabasıymış. Ve ben, Mesut Yılmaz ile hesaplaşmak için Erdal Yılmaz'ı ele almışım! (Mesut Yılmaz, siyasette bütün ağırlığını kaybetmiş bir isim; neden durup dururken onu hedef alayım?)
2 Avukat, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, "Belediye Başkanını görevden al" dememi ise şöyle yorumluyor: "AKP içinde milletvekilliğinizi engellediğini sandığınız kimi çevrelerle hesaplaşmak istediniz." (Bir yaşıma daha girdim! Zira böyle bir çevrenin mevcudiyetinden haberdar bile değildim.)
Peki gerçek ne?
Bana, Ömerli halkı şikayetlerini yansıttı, Başbakanlık Teftiş Kurulu raporundaki iddiaların soruşturulmasının yapılmadığını söyledi.
Elime ulaşan şikayetler çerçevesinde, 14 Ocak 2008 tarihli makaleyi kaleme aldım. Ömerli Belediye Başkanı Erdal Yılmaz'ın avukatı Vural Ergül'ün açıklamasının özüne de sütunumda yer veriyorum: "Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporu Ümraniye Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal etmiş ve Başsavcı, 25.9.2007'de, daha önce aynı iddialardan dolayı soruşturma yapılıp, takipsizlik kararı verildiği ve bu kararların da yargı denetiminden geçerek, kesinliğe kavuştuğu gerekçesiyle, kovuşturmaya yer olmadığı hükmünü vermiştir."
Meğer Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunda yer alan iddialar, takipsizlikle neticelenmiş.
Acaba İçişleri Bakanlığı veya Adalet Bakanlığı, Ümraniye Başsavcılığı'nın bu kararına itiraz edilebilir miydi? Soruyu sormamın sebebi, Yargıtay'ın, Halk Bankası'nın eski Genel Müdürü Yenal Ansen hakkında verdiği karar. Yenal Ansen'in süreci, Erdal Yılmaz'ınkini andırıyor. TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun iddiaları incelenmiş ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ansen hakkında takipsizlik kararı vermiş.
Adalet Bakanlığı devreye girerek, takipsizlik kararlarının kaldırılması talebiyle yazılı emir yoluna gidiyor. Yargıtay 7. Ceza Dairesi, Ansen hakkında 54 soruşturmaya ilişkin verilen takipsizlik kararlarının kaldırılmasına hükmediyor.
Acaba, Ömerli Belediye Başkanı hakkında benzer bir yol takip edilebilir mi? Yoksa geç mi kalındı?