Bazı gıdalar vücutta olumsuz etki yaratarak, hastalıklara, şişmanlığa, sürekli yorgunluk ve halsizliğe neden olabiliyor. Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Berna Ertuğ "Gıda İntoleransı" testi ile bu durumun nasıl önlenebildiğini anlattı. Vücudun hangi gıdaya olumsuz tepki gösterdiğini belirleyen "Gıda İntoleransı" testlerinin dünyada giderek daha büyük önem kazanmakta olduğunu belirten Dyt. Ertuğ, örneğin İngiltere'de checkup programlarına dahil edilen bu testlerin, Türkiye'de de giderek yaygınlaştığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:
ALINAN GIDA MİKTARI ÖNEMLİ
"Gıda İntoleransı" testleri; hastalıklara ve obeziteye neden olan, bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen ve kronik yorgunluğa yol açan gıdalar konusunda yol göstermektedir." Gıda intoleransının her yaş grubunda görülebileceğini belirten Ertuğ, "Alerjik reaksiyonlardan farklı olarak, belirtileri tüketilen gıdanın miktarına bağlı olarak ortaya çıkar. Az miktarda alınan gıdalara karşı reaksiyon gelişmez. Son yıllarda geliştirilen gıda intolerans testleriyle insanlarda duyarlılığa neden olan gıda veya gıda katkı maddeleri kolaylıkla belirlenebilir" dedi.
B.Ertuğ