Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Sahip çıkmak gerekir…

Bu kentin tüm değerlerine sahip çıkmalı.
Yakın veya uzak oluşuna bakmaksızın sorunları, yaşanmışlıkları ve tüm değerleri kabullenmeli.
Kabullenmeli ki çözüm yolunda mesafe alınmalı. Söylemlerin ardında siyasi içerik aramak, geri beslemesini irdelemek yerine sorunun çözüm yolunda birlikte yürümek gerekir. Hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın kucaklamalı tüm değerlerimizi.
Bu kentin yaşanmışlıklarına, yaşanacaklarına dair söylenmesi gerekenleri çekinmeden, korkmadan söylemeli.
Söylemeli ki geleceğe daha güzel, gelişmiş ve yaşanabilir bir kent bırakalım.
Bunları yaparken bu kentin gelişmiş ve entelektüel insan birikimini yok saymamalı. Onları kırıp dökmemeli. Ve hatta hırpalayıp, bir kenara çekilmelerine neden olmamalı.
Tarihine, kültürüne, doğasına, tüm zenginliklerine sahip çıkıldığı gibi insan zenginliği de kentleşmenin temel olgusunu oluşturmalı.
Ortak akıl dediğimiz birlikteliği sağlamalı, bunun yollarını açmalıyız.
Fikirlerin tartışıldığı, görüşlerin beyan edildiği yeni harmanlardan yeni projeler doğacaktır. İşte bu anlayışın tüm hayatımızda var olması için işe önce en küçük fikirlerin tartışıldığı görüşlerin beyan edildiği aile mefhumundan başlayıp iş ve şehir olgumuzda hayata geçirmeliyiz. Hiçbir fikri, siyasi değerlendirmeye tabi tutup yargılamamalıyız.

***
Özetle; bu kentin üzerindeki siyasi Başkentliliği koruyarak, turizmin, ticaretin, sanayinin, ekonominin, sporun, eğitimin, kültürün, iş hayatının ve tüm sektörlerin Başkenti haline gelmeli.
Bu kent sadece siyasi Başkentliliğin etiketi altında ezilip kalacak bir kent değil.
Bu şehrin tüm dinamiklerini silkelenip kendilerine gelmeye davet ediyorum. Ankara; Anıtkabir, Kuğulu Park, Kocatepe, Ankara Kalesi, Atakule'den ibaret olmamalı. Bir de Ankara kedimiz vardı?
Vardı diyorum. Çünkü artık yok. Kıbrıs Rum kesiminin 2006 yılında başlattığı çalışma sonucu bizim kedi Rumlar'ın milli kedisi oldu. Dev Afrodit adı verilen 'Ankara Kedisi' 2012 yılında Dünya Kedi Federasyonu WCF (World Cat Federation) tarafından yeni bir safkan ırk olarak kabul edildi. Şimdilik bu konuya sadece Ankara Kedisi Derneği Başkanı Veteriner Hekim Tarkan Özçetin tepki gösterdi. Ankaralılar'ı, Başkentliler'i, kendini Ankaralı kabul edenleri, bu şehri sevenleri, bu coğrafyanın havasını teneffüs edenleri tüm değerlerimizin etrafında kenetlenmeye davet ediyorum. Sorunlara birlikte el atalım. Göreceksiniz ki çözümü daha kolay olacaktır.
SABAH Ankara olarak bu kentin tüm değerlerine sahip çıkmaya söz verdik.
Bu şehrin tüm yaşanmışlıklarına ve değerlerine hiçbir siyasi duruşa bakmaksızın takipçisi olacağız. Ülke siyasetinin dizayn edildiği Başkentlilik apoletimizin altında bu şehrin gerçekleri var. İşte o gerçekleri yok saymayalım…Sahip çıkalım, çıkanı da sahiplenelim…
Değerlerimize sahip çıktığımız mutlu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA