Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Her şeyin başı sağlık…

Hep, bir yerlere yetişme derdi. Bir telaştır gidiyor. Farkına varamadıklarımız da cabası… Ne sevdiklerimize ne de kendimize zaman ayırıyoruz. Hep bir sonraki adımı hesaplayıp duruyoruz.
Ama zaman bu kadar iyimser davranmıyor. Şehir yaşamının içinde okyanustaki bir damla misali kaybolup gidiyoruz. Ne sevdiklerimizin kıymetini ne de sağlığımızın değerini biliyoruz. Hep bizimle kalacakmış, bize aitmiş gibi düşünüyoruz. Ancak her ikisini de kaybettiğimizde iş işten geçmiş oluyor.
Sevdiklerimizi ve sağlığımızı geri getirmek için verdiğimiz mücadeleyi onlar bizimleyken vermiyoruz.
Biri ruhumuza diğeri bedenimize emanet… Hani emanete saygı! Hani emanete sahip çıkma. İkisini de yaşanmışlıklarıyla baş başa mı bırakıyoruz? Bir ülkeyi, bir şehri, bir insanı, doğayı, sevmek gibi… Ya sağlık?
Tüm bu sevmelere bina inşa ettiğimiz bedenimiz ne olacak? Hep var olduğu gibi kalacak diye düşünüyoruz.
Düşünüyoruz da ötesine geçemiyoruz.
Ya da ihmaller zincirine onları da ekliyoruz. Ne sevmeler ne de sağlık ihmale gelmiyor. İkisinin de kaybında acı büyük oluyor. 'Sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi vardır'.
Tıpkı yaşama sevinci gibi… Söz sağlıktan açılmışken, sağlık muhabirimiz Sema Akbaş'ın hazırladığı 'Engelsiz Hayat' yazı dizisi haftaya damgasını vuran çalışma oldu.
SABAH Ankara yine manşetleriyle Ankara'nın yaşanmışlıklarına ışık tuttu.
ÖSYM tarafından yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Ankara her yıl başarı çıtasını yükselterek bu yıl zirveye oturdu.
Başkent eğitimini zirveye taşıyan İl Milli Eğitim Müdürümüz Kamil Aydoğan başta olmak üzere tüm milli eğitim çalışanlarını kutluyorum.
SABAH Ankara olarak eğitime verdiğimiz desteğin altını bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Bu bağlamda siyasi başkentliliğin dışında Ankara'nın 'eğitimde de başkent' olduğunu manşetlere taşımaktan keyif duyuyoruz.
Bu kentin yaşanmışlıklarına sahip çıkmak adına verdiğimiz mücadelede bizleri yalnız bırakmayan siz değerli okurlarımıza da bir teşekkür borcumuz var. Sizden aldığımız güç ile SABAH Ankara çıtası her alanda olduğu gibi hep zirvede kalacak.
Yeni haftaya yeni umutlarla girerken sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA