Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Eşit mesafedeyiz…

Gazetecilik seçilmesi gereken bir sevda… Hem de karşılıklı olanından.
Siz onu, o da sizi sevecek. 'Karşılıksız sevda' dediğimiz türden değil. Fedakarlık isteyen bir meslek. Kimi zaman bedeli ağır olsa da… Yüreğinizdeki meslek sevdası büyüyerek aşka dönüşecektir.
Sevdayı aşk noktasına getirmişseniz dönülmez bir yoldasınız demektir. Mesleğiniz de sizinle beraber olgunlaşıp, yaşlanacak.
Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de birçok avantaj ve dezavantaj var.
İlginç bir mesleğin temsilcileriyiz. Sevenin sevdiği, sevmeyenin nefret ettiği kadar net… Olumsuzlukları kadar, olumlu yönleri ağır basan bir meslek… Hayat size hep mücadeleyi armağan etmiştir. O gücün üzerinde güce sahipseniz bu mesleğin bireyisinizdir.
An gelir bırakın uzaktakileri, en yakınlarınız dahi sizi anlamakta zorluk çekecektir.
Çoğu kez mesai sarkar. Başlarsınız, ama bittiğini gördüğünüz saat diliminin önü açıktır. Gündüz geceye katılır, görev bitmez. İklim ve çevre koşullarını hayatın içinde kabul edip bu konuya girmiyorum bile… Gün geceye karıştığında yeni güne hazırlık başlamıştır. Çocuğunuzun doğumunda eşinizin yanında olamadığınız gibi akşam sofrasında da çoğu kez yer alamazsınız.
Doğan doğmuştur, ama onun büyüdüğünü anlayamayan birçok meslektaşımız vardır. Riskli ama bir o kadar da zevkli asil bir mesleğin temsilcileriyiz. Hayata dair çözümün bir parçası olmanın verdiği mutluluğu yaşarız çoğu kez… Gazetecilik, ürün ya da hizmetlerini saniyeler içinde çabuk tüketen bir meslek.
Haberler bir su içim süresi kadar eski kalabiliyor. Gazetelerin daha dinamik olması için farkınızı ortaya koymalısınız. Teknolojik yenilikler habercilikte farkındalık gerektiriyor. Bu bağlamda tüm okur katmanlarına eşit mesafede durmanın önemi ortaya çıkıyor.
SABAH Ankara bu kente dair tüm yaşanmışlıkları sayfalarına taşıyarak eşit duruşunu gösteriyor. Geride bıraktığımız haftanın en önemli iki manşetine değinmek istiyorum.
Yerel seçimler öncesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara'daki 6 ilçe belediye başkan adayını açıkladı. MHP'nin bu açıklaması ile Başkent'te yerel seçim sürecini başlatmasının SABAH Ankara'da manşette yer alması dikkatlerden kaçmadı.
Gençlerbirliği'nin Bolu kampını spor yazarları arkadaşlarımızla ziyaretimiz bu kentin değerlerine verdiğimiz önemi bir kez daha ortaya koydu. Yine diğer takımlarımızın kamplarına ilişkin ziyaretlerimiz sürecek.
Takımlarımızın yeni sezona hazırlıklarını kamp merkezlerinde takip etmeye devam edeceğiz. Biz sadece gazetecilik yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz… Mesafemizi de haddimizi de hep bildik.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA