Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Duymak düşünmekten fazla yoruyor

Ömrümüzün tamamı düşünmekle geçiyor. Hemen her yaşın kendine özgü düşünceleri mevcut. Nasıl mı? İlk emeklemeye başladığımızda düşüncelerimiz doyma hissi üzerine kuruluyor. Okullu yıllar öğrenme üzerine kurgulanıyor. Yaş çıtası yükseldikçe düşünmenin boyutları değişiyor.
Düşünmek daha bağımsız bir eylem… İlköğretim, liseli yıllar, üniversite eğitimi, hayata atıldığımız dönem derken düşünme eyleminin çapının genişlediğini görüyoruz. Hayata yön vermeye başladığımız dönemdeyse düşünme sosyal bir boyut alıyor. Artık size, ailenize ve sevdiklerinize dönük düşünceler yaşadığınız coğrafyayı kapsıyor. Entelektüel birikiminiz bu düşünce biçimini daha seküler boyuta taşıyor.
Pazar sabahı pazartesi yazısını düşünmek gibi… Yaz rehaveti hayatın üzerinden kalkmaya başladı. Bu rehavete düşmeyen bizler özel habercilik anlayışı ile farkımızı yine ortaya koyduk. Tatil ve köye kaçışların dönemini okulların açılması ile kısmen tamamlayacağız.
SABAH Ankara, Başkent'e ve Başkentliler'e kaçış döneminde dolu dolu ulaştı. Hangi iş kolunda olursanız olun. İçinde 'iş' geçiyor ise yeni fikirlerin harmanlanıp proje aşamasına geçirildiği günlerdeyiz. Son rötuşların yapıldığı taslakların masaya yatırıldığı hummalı günlerdeyiz. SABAH Ankara'nın değişen yüzünü yeni projelerle bezeyeceğimiz günleri iple çekiyoruz. O günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.
SABAH Ankara ile birlikte yol almaya başlayan SABAH Anadolu, bu hafta 21'inci sayısını hazırlıyor. Kırıkkale, Kırşehir, Sivas, Yozgat, Kayseri, Konya, Eskişehir, Kütahya ve Afyon'a ulaşan SABAH Anadolu, ulaştığı her noktada olağanüstü ilgi gördü. Bunu 20 sayı sonra söylüyor olmamız sizden aldığımız geri dönüşüm. İlginin artarak devam ediyor olması sorumluluklarımızı arttırıyor. Öyleyse biz daha fazla düşünmek zorundayız.
SABAH Ankara katından uzun süredir söz etmiyordum. Sessizliğimiz heyecanımızın kaybından değil… Söylemiştim ya, 'düşünüyoruz' diye. İşte o düşüncelerin ince elenip sık dokunduğu günler tamamlandı.
SABAH Ankara'da yayımlanmamış haber daha duyulmamıştır. Duyulmamış ise düşünme eylemine geçmemişsinizdir. Bugünlerde biz çok düşünüyoruz. Nedeni sınırı olmayan 'daha iyi' için… Kimi zaman duymak düşünmekten daha fazla yoruyor insanı.
Yorulmadığımız sağlıklı ve mutlu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA