Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Günlerden pazartesi...

Tatiller, geziler, ziyaretler bitti.
Derken, rutin hayata 'merhaba'… Bugün milyonların ders başı günü… Ziller çalacak sınıflar dolacak.
Tüm şehirler kendine özgü yoğunluğuna dönecek. Dedeler, nineler şimdiden torun yolu gözlemeye başlaya koyulsun. İlk kez sınıflı olacaklar heyecanlı.
Bir üst sınıftakiler arkadaş ve öğretmen özlemini giderecek bugün… Sessiz, boynu bükük pazartesi yerini cıvıl cıvıl bir güne bırakıyor. Tatlı telaşların başladığı bir haftanın başındayız. Kavuşmaların pazartesisi. Güzel hatıraların hafızalara kazınacağı ilk gün…
Hepimizin okula dair hatıraları vardır. Unutamadıklarımıza küçük bir tebessüm… İlköğretim, lise, üniversite… Sınıflar eski coşkusuna kavuşuyor.
Okullar yeniden hayat buluyor. Biz ailelerin tatlı yorgunlukları mutluluğa dönüşüyor. Fotoğraf karelerine yansıyan buluşmalar geleceğe taşınacak.
İlkler unutulmaz demiştik ya… Rahmetli babamın elimden tutarak okulun bahçesine kadar götürdüğü günü unutmak mümkün mü? İlk öğretmenimle tanışma anı… Çekingen sessiz sedasız bir kenarda bekleyiş… El ele tutuşup sınıfına ilk adımları arşınlayışım. O ilk tuttuğum o eli 5 yıllık ilköğretim boyunca hep tuttum.
O yıllar sınıf fotoğrafları çekilirdi. Şimdilerde beş ayrı sınıf fotoğrafına baktığımda ilk kez elini tuttuğum sınıf arkadaşım 'Ali'yi hep yanımda görüyorum… Hep el ele olmuşuz. Mahallemizin çocuğuydu Ali… Hayat her birimizi ayrı şehirlere sürüklemiş olsa bile Ali unutulmayanlar arasında. Siyah beyaz sınıf fotoğraflarımızdan geriye hatırladıklarımız ve tatlı bir tebessüm kalmış. Yeni bir eğitim ve öğretim yılı ile birlikte iş dünyası içinde yeni yıl demek.
Hemen hepimiz bulunduğumuz sektörlerde yeni projelerin arifesindeyiz. Bu vesile ile üzerimde emeği olan tüm öğretmenlerimin elinden öpüyorum. Başarılı bir eğitim ve öğretim yılı diliyorum… Okul hayatımıza dair hatırladıklarımıza tebessüm ettiğimiz mutlu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA