Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Meclis'te gündem olmak…

Nasıl bir yoğunluk anlamadım. Bir koşuşturmayla bitti, koca hafta. Geriye dönüp baktığımda habercilik adına güzel şeyler yaşandı. Rutin gündemin içinde özel haberlerle gündeme gelmenin keyfini yaşadık.
Biz habercilerin en mutlu anıdır haberimizin gündem olması. Hep söylerim ya… 'Özel olmalı' diye. İşte haftaya damgasını vuran ODTÜ haberimizin sarsıntıları büyük oldu. Türkiye'nin gündemindeki ODTÜ haberi ile biz de TBMM gündemine geldik. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, SABAH Ankara'nın o günkü nüshası ile ODTÜ'de yaşananları kürsüde vekillere anlattı. Ekran başında bize de keyfini yaşamak kaldı. Hani derler ya 'bir bardak suda fırtına koparmak' diye. İşte o bir bardak suda koparılan fırtınaya kapılmak yerine fırtınanın karşısında durduk.
Haberin asli unsurunun hep fotoğraf olduğu anlatılır. İşte o bir tek kare fotoğrafın nelere kadir olduğuna tanıklık ettik. ODTÜ yerleşkesinden geçen yolun kıyametleri kopardığını savunanlar fotoğrafa baktığında işin öyle olmadığını gördü. Amaç çok basit bir siyasi denklem içerse de, koparılmak istenen fırtınanın kaynağına inmek gerekiyordu.
Hiçbir yoruma gerek bırakmaksızın hava fotoğrafını bizim tabir ile 9 sütuna manşete taşıdık. Ne var ki bakmakla görmek, anlamakla algılamak arasındaki uçurumun kenarında duranlar bunu ne görebildi ne de anlayabildi. Yaşananları, konuşulanları, geçmişi tüm çıplaklığı ile günlerce SABAH Ankara sayfalarına taşıdık. Taşımaya da devam edeceğiz. Bu kentin tüm değerlerine sahip çıktığımız gibi ODTÜ'de yaşananları haberleştirmeyi sürdüreceğiz. Geride bıraktığımız hafta Türkiye'nin gündemine ODTÜ haberi ile damga vuran SABAH Ankara oldu. 'Sporun ev hali' ve 'Başkanlar konuşuyor' röportajlarımız haftanın ilgi gören diğer çalışmaları arasında yer aldı. Ankara'nın tüm ilçelerini arşınlarken yeni sürprizler için yollara düştüğümüzün şimdilik ipucunu verelim.
Daha güzel haberler aldığımız sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyorum…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA