Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Yapılanlar size 'kapak' olsun

Geçen hafta Ankaralıların yaşam kalitesini daha yukarıya taşıyacak toplam 214 tesis hizmete girdi.
Girdi girmesine de birilerine fena halde dokunmuş…
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan eserlerin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Ankara Güvenpark'ta toplanan 'Başkent Dayanışması' isimli grup üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in projelerinden 214 tesisin açılışını, temsili rögar kapağı açarak protesto ediyor.
Rögar kapağının 215'inci tesis olduğunu ve Melih Gökçek'in bunun açılışını yapmayı unuttuğunu söyleyip yapılanları 'ti'ye alıyor.
Ruh hastası oldukları her halinden belli 10 kişi kurdeleyi tutmuş 'paralel açılış' gerçekleştiriyor.
Hatırı sayılır bir de gazeteci grubu, oradaki komediyi haberleştirip sayfalarına taşıyor. Gülmekle üzülmek arasında bir duygu… 'Paralel açılış'a gülüyorum. Çünkü Başkent'e yapılan bu eserleri itibarsızlaştırmak istedikleri ortada. Bunu haberleştiren meslektaşlarıma da üzülüyorum.
Köprülü kavşak ve alt geçitler, yaşam alanları, otoparklar, hizmet binaları, pazar yerleri, yaya üst geçitleri, ASKİ Genel Müdürlüğü projeleri, modern taksi durakları ve diğerleri… Belli ki yapılanlar grubu rahatsız etmiş.
Hedeflerine aldıkları Melih Gökçek'i 20 yıldır Ankara'yı yok etmekle suçlamışlar.
Bir de nasıl yok etmek istediğine açıklık getirselerdi... Ankara'nın değişen çehresini görmüyorsanız 'Dünyagöz'e bir uğrayın… Değişen ve gelişen bir Başkent'e tanıklık ediyoruz. Kimi yapılanlar kendi tarihi içinde değer bulmayabilir. Anlamsızlaştırılmak istenebilir.
Ne var ki tarihin geleceğe taşıyacağı bu eserleri, tabir yerindeyse 'ti'ye almak, hor görmek, itibarsızlaştırmak kimsenin haddine değil. Hele adına 'Başkent Dayanışması' dedikleri grubun hiç değil.
Bu şehre çakılan her çiviye kayıtsız kalmamız mümkün mü? Elbette değil… Öyleyse, bugün rögar kapağı açanlar yarın başka eserlere kurdele keser! Bu zihniyeti küçük görmeyin. Melih Gökçek'in yaptıkları size 'kapak' olsun… Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta diliyorum…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA