Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Haber damarlarımızdaki kan gibi

Bu şehir birlik olmuş topyekûn üzerime geliyor.
Hafif doğrulup soluklanıyorum.
Onu bile fırsat bilip yükleniyor. Arada bir nefes almak ister ya insan. Öyle bir duygu…
'Ankara'yı seviyorum'u haykırdıkça, 'sevemezsin'ciler dikiliyor karşıma.
Sevmeye de sevilmeye de müsaade yok. Sevmekten uzaklar. Ne bu şehri nede yapılanları…
Taş taş üzerine konulunca tutkal olmak yerine onu dağıtmayı marifet sayıyorlar. Sevgi pınarından beslenmedikleri ortada…
Hangi pınardan beslenirler onu bilmiyorum ama sevgisizlik pınarı olduğu kanaatindeyim.
Kendini sevmeyen ülkesini sevemez. Ülkesini sevmeyen şehrini sevmez ki… Hal böyle olunca yapıcı olmak yerine eleştiri kültürünü benimsemek en kolayıdır. Hakkı teslim etmek gerekir. Tüm engellemelere rağmen '1071 Malazgirt Bulvarı' dört ay gibi kısa sürede tamamlanarak trafiğe açıldı.
Bu bölgeyi kullananlar trafikteki rahatlamayı yaşayarak gözlemliyorlar. Emeği geçenleri kutluyorum…

***

Haber damarlarımıza işlemiş kan gibidir. Biz gazeteciler için güvenilir olmak temel esastır. Söz konusu haber olunca refleksimizde farklı çalışır.
Hafta içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen montajı dinleyince ürktüm. Televizyon gazeteciliği tecrübemin verdiği donanım ile konuşmayı defalarca dinledim. Seslerin parçalar halinde bir araya getirildiğini görünce harekete geçtim.
Bu iğrenç tezgâha balıklama dalanlar yerine TRT'nin üst düzey tekniklerle donanımlı HD kanalının Koordinatörü Kürşat Özkök'ten 'teknik analiz' talebinde bulundum. Kürşat Bey kendi iç bünyesinde Genel Müdür İbrahim Şahin, Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren'i bilgilendirdikten sonra analiz çalışmasını akşam saatlerinde bana teslim etti. Aynı refleks ile gün içinde merkezimi gelişmelerle ilgili olarak bilgilendirdim. TRT HD Koordinatörü Kürşat Özkök ve ekibi, yorum değil, teknik bir analiz sonucunu kamuoyu ile paylaştı. Peki, benim bu habercilik refleksime karşı muhalefetin refleksi ne oldu? Hep birlikte takip ettik. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her zamanki hataya düştü. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bildik şarkıları söyledi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise daha vakur davranarak ses analizinin 20 dakika süreceğini belirtti. Demirtaş, daha şüpheli davrandı.
Evet, 20 dakika sürmedi ama birkaç saatimizi aldı. Ne demişti Özkök, 'Ucuz bir montaj'… Halk bu ucuz oyunları yemiyor artık… Sıradaki oyunu görelim.
Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA