Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

'Gezi'siz hayat oh ne rahat!

Yaz, en sıcak mevsimdir… Böyle bilinir. Yaz bir türlü gelmek, gelirse de kalmak bilmiyor. Başkent bu mevsimde en yağışlı günlerini yaşıyor. Ne var ki etkili olan yağmur Başkent'in birçok noktasında sel baskınlarına neden oldu. Yaşanan mağduriyetler gideriledursun, toplumsal hafıza hep 'unuttuk'a endeksli. Biz doğal afetlerden ders çıkartıp tecrübe edinmeyi beceremiyoruz. Aynı bölgenin her yıl aynı şekilde sel yaşaması gibi. Unutuyoruz. Unutturuyoruz. Bir daha ki yaşanasıya kadar hafızamız yok sayıyor.
Hep doğallıktan yanayız ya… Doğal ürün, doğal yaşam, doğal afet… Bir de 'doğal'ı unutmasak… 'Doğal'ı korusak… Sorunları doğal yöntemle çözeceğiz ya. Söz doğa ve doğallıktan çıkmışken… 'Gezi'nin doğa ve doğal tahribatına değinmek istiyorum.
Gezi eylemlerinin birinci yıl dönümünü kutlama bahanesi ile sokağı yakıp yıkanlara sözüm. Sözün bittiği yerin ötesinde etrafı terörize edenlere sözüm. Bu ülkenin enerjisine kast edenlere sözüm. Bu kentin değerlerini yok sayanlara sözüm. Bu şehrin varlıklarını yakıp yıkan, tahrip edenlere sözüm. Sözüm tüm meclisten dışarı. Sözüm bu gezi'zekalılara… Sözüm birilerinin oyununa alet olanlara. Sözüm uluslararası güçlerin taşeronu olanlara. Benim son sözüm güzel ülkeme ve bu ülkenin başkentindeki sokakları, caddeli ateşe verenlere. Araçları yakıp yıkanlara, kamu mallarına zarar verenlere… Vandalizm müzesine eser taşıyanlara.
Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Elinize ne geçti? Yazık hem de çok yazık. Size de yazık. Bu ülkenin kaybettiği değer ve vakte de yazık. 'Yazık'lar olsun…
Ve hafta sonuna dair birkaç cümle… Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetemizin canlı coğrafya kitabı Yavuz Donat Abi'yle karşılaştım.
Yavuz Abi Diyarbakır, bendeniz Mardin yolcusuyuz. Mardin'den söz açılınca Yavuz Abi gezilecek, görülecek, konaklanacak ve nerede ne yenecek konusunda ayaküstü bir brifing verdi. Alışveriş konusunu da atlamamak üzere...
Bu yıl 9.'su düzenlenecek olan SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali'nin galasına katılmak üzere Mardin'e gittim.
Festival 30 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival Mardin'e bir canlılık getirmiş. Sinemardin Mardin Uluslararsı Film Festivali Başkanı Helün Fırat'ı kutlamak istiyorum. Festivali Mardin'de bırakarak, Yavuz Abi'nin de sözünü dinleyip Midyat'a, oradan Hasankeyf ve Batman'a geçiyoruz. Bu coğrafyayı yıllar önce yine karayolu ile gezdiğimde karşıma çıkan asker ve polis araçlarının yerini, ayran satan köylüler almış. Bölge irili ufaklı şantiyeye dönmüş. Kan ve gözyaşının yerini toplumsal mutluluk, sevinç ve coşku almış.
Mihmandarımız İlkay, pırıl pırıl bir genç. Bölgeyi anlatırken coğrafyada yaşanmışlıkların altını çizdi. Batman Havalimanı'ndan ayrılırken de dipnot düştü… 'Gördüklerinizi yazın abi' diye… Sonra da gazetecilere siteminden dolayı mahcup bir ifade ile sözünü iade etti. Öyleyse bırakın o coğrafyadaki İlkay'ların hayali yaşasın… Yaşasın ki bu ülke huzuru, barışı, sevgiyi tesis etsin. Bir olduğumuzu birlikte olduğumuzu hatırlama zamanı.
Yakıp yıkanlara karşı, bu ülkenin hayalini birlikte kuranlar var… Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA