Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Biraz mola...

Koca bir yılın ardından tatil planları yapılması klasiktir. Gidilecek şehir kadar kiminle gidileceği plana sığdırılır.
Biz gazeteciler ise ülke gündemine endeksli plan yaparız. Hal böyle olunca ev ahalisi de buna uymak durumunda kalır. Pek hoşnut olunmasa da bu gerçekten kaçınılmaz. Hep bir fırsat kollanır. İşte o fırsatı bulup dinlenmece moduna geçtim. Kısa bir müsaade alma yazısıdır bu aslında... 'Alıp başımı gitmeden' ziyade 'hadin gidiyoruz' söz konusu. İhmal ettiklerimize zaman ayırma eylemi...
Tatil bahane ailecek bir arada olmak şahane.
Hayata dair sohbetlerden ziyade geçmişin muhasebesi, yaşanmışlıkların tekrarı.
Geçen yıl Karadeniz'i arşınladık. Bu yıl hep birlikte olup sakin bir yerlere kaçalım istedik. İçinde gezi olmasın. Zamanı daha verimli kullanalım istedik. Rotayı Bodrum'a çevirdik. Yılların otel alışkanlığının dışına çıkıp biz bize olacak fırsatı hayata geçirdik. Bodrum gümüşlükte gözlerden Irak çocuklara zaman ayırma görevimi yerine getiriyorum.
Ankara'nın gri havasından uzaklaşmış olduğumu düşünmeyin. Meslek gereği o hava sizi nerede olursanız olun takip ediyor.
Kısacası siz işe gitmiyor olsanız bile iş sizinle her yere gidiyor. Şikayetimiz yok bu da bizim yaşam biçimimiz. Tercih...
Hayat size ne yaşamak istediğinizi sunar. 'Sabahın körü' dedikleri saat dilimindeyim. Pazartesi buluşmamızı ihmal etmeyeyim istedim. Bizim yazı işleri mutfağından uyarı gelmeden ben uykudan feragat ettim.
Bizde tatiller yalın değildir. İçinde hep bir 'iş' barındırır. Yeni yayın dönemine dair fikirlerin oluştuğu limandır bu tür kaçamaklar. Sabah Ankara'da yine yeniden yeni bir şeylerin hayata geçeceğinin ip ucu.
Hafif bir üşüme hissi... Derin bir sessizlik...
Uçsuz bucaksız mavilik... Sessizliğe anlam yükleyen kuş sesleri... Ha demiştim ya 'sabahın körü' dilimindeyim diye. İşte o dilime sığdırdıklarım, bir siz bir de ben.
Biraz dinlenmece olsun istedim. İçine de 'iş' koydum.
Bu dingin ortamda heybeme hem dinlenmişlik hem de yeni sürprizler koymuş olacağım...
Klasik bir ayrılık yazısı olsun istemedim. 'Hadi bana müsaade' diyebilmeliyiz diye düşündüm. Öyleyse sayılı günlerin tadını çıkarmak üzere müsaadenizle...
Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA