Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Eğitim kenti

İzmir giderek özel vakıf okullarıyla da markalaşan bir kent haline geldi. Önceki gün Işıkkent Eğitim Kampüsü Genel Müdürü Okan Sezer ve okulu yöneten Çimentaş Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Akgerman ile sohbet ettik. Aynı zamanda ESİAD (Ege Sanayici İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı olan Bülent Akgerman, okulun eğitim anlayışını özetledi.
Işıkkent'teki öğretim programları; ileride devam edecekleri üst eğitim kurumlarının gerektirdiği akademik altyapı ve donanımı öğrencilere kazandıracak şekilde kurgulanmış. Ayrıca bu program, öğrencilerin geleceği için; spor, müzik ve sanat ile harmanlanıyor. Öğretmenlerin yüzde 20'si yabancı. Dengeli, bağımsız ve kendisini dünya vatandaşı hisseden çocuklar yetiştirmek amacındalar.
Okul bu yıl 15. senesinde. Işıkkent'in İzmir'de Amerikan Koleji'yle birlikte, Uluslararası Okullar Konseyi'ne akredite olmuş bir okul olduğunu da yeni öğrendik. İzmir, devlet ve vakıf üniversiteleri, Işıkkent gibi anaokulundan başlayarak öğrencileri üniversiteye hazırlayan nitelikli kurumlarıyla, yakın gelecekte tam bir eğitim kenti halini alacak gibi görünüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA