Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Anlamlı vakıf

Önceki gün bir grup meslektaşımızla, güzel bir sohbetteydik. Masada değerli isimler vardı.
Anadolu Otizm Vakfı Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, Başkan Yardımcısı Nüvit Uyarı, bir İzmir markası olan Pehlivanoğlu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pehlivanoğlu, eski Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu.
Sohbetimizin vesilesi, önümüzdeki günlerde çok başarılı bir iş süreci sonrasında, 34. yılını kutlayacak olan Pehlivanoğlu Grubu'nun anlamlı etkinliğiydi.
İki yıl önce geçirdiği başarılı bir karaciğer nakliyle, kendi deyimiyle 'hayata yeniden gelen'; yaratıcılığını, üreticiliğini, sevgisiyle sürdüren Ali Pehlivanoğlu; İzmir'de çok sayıda sosyal amaçlı projeye destek veren bir isim aynı zamanda.
Maddi ve manevi olarak yalnız bırakmadığı kurumlar arasında, İzmir'de 2010 yılında kurulan Anadolu Otizm Vakfı da bulunuyor.
Bu Vakıf, Burhan Özfatura öncülüğünde, bir grup değerli İzmirli'nin aktif katılımıyla kurulmuştu. Amacı çok anlamlı bir Vakıf. Çünkü 'otizm' Türkiye'de farkındalığı yeni gelişen gelişimsel bozukluklardan biri.

ÖZEL EĞİTİM VE DESTEK ŞARTI
Sadece İzmir'de 5 bin civarında otistik çocuk olduğu tahmin ediliyor. Dünyada ilk kez 1943 yılında Leo Kanner tarafından tanımlanan otistik bozukluk taşıyan bireyler, çocukluklarından itibaren fark edilip özel eğitim aldıklarında; hem gündelik hayatı sürdürebilir hale geliyorlar, hem de içlerinden büyük dahiler çıkabiliyor. Ama özel eğitim ve destek şart.
Günümüzde çok sayıda insan çocuğunun otistik özellikler gösterdiğini geç aşamada anlıyor. Bu nedenle o güzelim çocuklara çok yazık oluyor.
İşte bu gerçeği gündeme taşıyan Vakfın temel amacı, Türkiye'nin tüm kentlerinde uygulanabilecek, her yaştan otizmli bireylere eğitim-hizmet veren zincirleme bir modelin ilk örneğini oluşturmak. Nihai amaç ise her kentin bu Vakfı model alıp, benzeri vakıflar oluşturması. Daha sonra bir çatı örgüt olarak Anadolu Otizm Vakıfları Birliği ve Enstitüsü kurulması.

ÖZEL GECEDE, GÜZEL ETKİNLİK
Bu amaç peşinde koşan insanlar için, Ali Pehlivanoğlu, çok iyi bir fırsat yaratmış. Ege Bölgesi'nin en büyük marketler zinciri olan ve önümüzdeki günlerde Türkiye çapında yeni atağa hazırlanan Pehlivanoğlu Grubu, 34. yılını kutlayacağı özel gecesinde, tedarikçileriyle birlikte bir kampanya düzenleyecek, Anadolu Otizm Vakfı'na ciddi maddi destek sağlayacak. Derdi insan olan, insanlık sorunlarını kendine dert edinen; böyle vakıfları kutsal buluyorum. Bu vakıflara gönüllü destek veren Ali Pehlivanoğlu ve onun gibi insanları da alkışlıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA