Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Yaşar Aksoy

Yaşar Aksoy, insanı hep şaşırtan bir İzmirli'dir. İzmir'in yerel tarih araştırmacısı. Kimsede olmayan özel arşiviyle, İzmir'in hatıratının sessiz bir kazıcısı.
Yarım asıra yaklaşan gazetecilik hayatıyla; kentin her alanına, her adımına tanık olmuş, bir İzmir kültür basın adamı.
İki üniversiteden yüksek mühendislik diplomasını cebine koymuş, onlarca kitabın yazarı. Tam bir İzmir aşığı. Durmadan üreten, bıkmadan yaratan, sevgili bir adam.
Kalbinden bu kente bağlı, sevgili bir İzmirli.
Aksoy ve ürettikleriyle ilgili, söylenecek çok söz, yazılacak çok şey var.

ZARFTAN ÇIKAN KİTAP

Yaşar Aksoy'un bir de değerli şair kimliği var.
Halk geleneğinden beslenen; Orhan Veli, Oktay Rifat gibi "Garipçi"lerin izlerini taşıyan, ilk şiirlerini 1970'de dergilerde yayınlamaya başlayan, tam 43 yıllık bir şiir serüveni.
Dün kargodan gelen bir zarftan, Yaşar Aksoy'un yeni şiir kitabı çıktı.
Nezaket ve sevgi dolu sözcükleriyle imzalamış kitabını. Bu kez direniş şiirleri kaleme almış Yaşar Aksoy. Kitabının adı: Rezistans, alt başlığı ise "direniş şiirleri"
Ama öyle şiirler ki; 1900'lü yıllardan çıkmış yola. Gazi Mustafa Kemal'den Hugo Chavez'e kadar uzanmış. Asya, Afrika, Latin Amerika halklarını saran evrensel direniş dalgası yansımış dizelere, destansı bir üslup ile. Ayrıca Türk Kurtuluş Savaşı kahramanlarından, eski saray soytarısı 110 santimlik Ahlatlı Gazi Ali Şamil'in, belki de çoğumuzun bilmediği direnişinin şiiri de var kitapta. Rezistans, emperyalizme karşı yükselen tüm ulusların başkaldırısını kucaklamış.
Şimdi bütün kimliklerini ve ürettiklerini bir kenara bırakarak, şair Yaşar Aksoy'u saygıyla selamlıyorum. Yeni kitabından Gazze adlı şiirini, siz sevgili okurlara sunuyorum:
"çocuk inlemesi gazze
kan revan ve perişan
filistin'in gözyaşları
ya barış, ya kıyamet
oysa peygamber toprakları gülümsemeli
işte insanlığın ezeli hikayesi armageddon kayıtlardan silinmeli hiç kimse ölmemeli arap-yahudi kucaklaşmalı gökteki ibrahim huzur bulmalı."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA