Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Hakan Tartan

İzmir'in Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Egeli Sabah'ın markalaşan ve her röportajda gündem yaratan Sabah Kahvesi'nin, bu haftaki konuğu oldu. Tartan, uzun yıllar gazetecilik mesleğini paylaştığımız, değerli bir isim. Sosyal demokrat cephede, politikada uzun yıllar çok tecrübe kazandı, milletvekilliğinden bakanlığa uzanan siyasi hayatını, son 4 yıldır Konak Belediye Başkanlığı görevinde sürdürüyor.
Hakan Tartan, kanımca İzmir'in başarılı belediye başkanlarından. Hatta son aylarda yapılan bir araştırmada, Türkiye'nin en başarılı belediye başkanları arasında gösterildi. Hakkını vermek gerekli. Konak Belediye Başkanlığı döneminde, bugüne dek yaptığı yatırımlar, kültür-sanat alanında İzmir'in Akdeniz'de bir cazibe merkezi olması vizyonuna uygun atılımları, kentte oluşturduğu butik müzeler, öne çıkan hizmetlerinden. Bunların dışında, 'Sevgi Yolu' ile başlattığı nitelikli fiziki yenilemeler, Konak sınırlarında devraldığı yeşil alanları üç katına çıkarması, elinde bulunan 106 parkta yaptığı düzenleme çalışmaları; cenazeden doğuma kadar, tamamen insana endeksli hizmetlerde gösterdiği duyarlılık, Konak Belediyesi'nin övgüye değer tablosunu oluşturuyor.
Belediyenin eğitim alanında kendi sınırlarındaki okulların fiziki yenilenmesine yönelik hizmetleri de alkışlanacak cinsten. Semtler arasındaki uçurumları yok etmek üzere, sokaklarda yaptığı çalışmalar öne çıkıyor. İzmir'in birçok semtinde kaldırımlardan tutun aydınlanmalara ve merdiven düzenlemelerine kadar yaptığı çalışmalar, görülmeyecek gibi değil.

GÖZTEPE'YE ÇOK YAKIŞMIŞ
Bir zamanlar sokaklarında yürümekte güçlük çektiğimiz Alsancak, geçtiğimiz aylarda yapılan düzenlemelerle şimdilerde en eski günlerine dönerek, sıkışmışlıktan kurtulmuş durumda. Alsancak'taki tek sorun, artık araç yoğunluğu. Bunun dışında belediye, üstüne düşeni yaptı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi, ciddi bir yenileme çalışması istiyor. Ama orası da Büyükşehir'in yetkisi dahilinde. Konak Belediyesi'nin müzeleri ve semt merkezlerini hayata geçirirken, eski tarihi binaları yeniden kamusal alana kazandırması da övgüye değer.
Belediyenin gençleri kucakladığı, spor alanında farklı dallarda gösterdiği, Türkiye çapında, dünyaya da açılan başarısı ise ayrı bir yazı konusu. İlk aklıma gelenleri kaleme aldığım bu hizmet yaklaşımının, detaylarını Sabah Kahvesi'nde okuyacaksınız.
Hakan Tartan'ın son işlerinden biri, İzmir'in simgelerinden Göztepe Parkı düzenlemesiydi. Bu yazıyı yazmadan önce, objektif bir yaklaşım gösterebilmek için, gidip özellikle görmediğim Göztepe Parkı'nı gezdim. Kelimenin tek anlamıyla, gerçekten muhteşem olmuş. İzmir'e ve Göztepe'ye çok çok yakışmış. Yeni bir cazibe merkezi oluşmuş.
İzmir'de benzeri örneklerin, kesinlikle çoğalması gerekli.

GÜZEL VE SAYGILI ÜSLUP
Konuk, Hakan Tartan olunca; önümüzdeki yerel seçim sürecinin konuşulmaması, olası değildi. Tartan, bu konudaki sorularımıza samimi olarak yanıt verdi. Tartan'ın gönlündeki arslan, CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçime girip, başkanlık koltuğuna oturmak. Henüz başkanlığa aday adaylığını ilan etmiş değil. Bu konuda sağduyulu yaklaştığını vurguluyor. Üslup olarak, şu an o koltukta oturan Aziz Kocaoğlu'na çok saygılı.
Bu konudaki tutumunu netleştirmek için, önümüzdeki süreçte Aziz Kocaoğlu'nun atacağı adımları bekliyor. İzmir Büyükşehir Başkan adaylığında en güçlü iki ismin, Kocaoğlu ile kendisi olduğunu düşünüyor. Adaylığını resmen ilan etmeden önce, tabloyu daha net görebilmek için, bir süre daha beklemeyi sürdüreceği izlenimini veriyor. Ama bu arada, İzmir'in geneli için tüm projelerinin hazır; genel sekreter dahil, genel müdürlere kadar, tüm kadrosunun da belli olduğunu vurguluyor. Bu da Hakan Tartan'ı, farklı kılan bir yaklaşım.
Sabah Kahvesi'ni ilgiyle okuyacağınıza inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA