Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Ne anlama geliyor?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, göreve geldiği günden bu yana düzenlediği 4. çalışma kampı, önceki gün öğleden sonra sona erdi.
İlk bakışta, belediyenin çalışmalarının gözden geçirildiği, projelerin değerlendirildiği bir toplantı niteliğindeki bu kamp; kanımca Aziz Kocaoğlu'nun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, yeniden aday olacağının somut göstergesi.
Aziz Kocaoğlu gibi, siyasette bazen şanslı olduğu kadar, bazen de ciddi zorluklar yaşayan bir insanın, seçime çeyrek kala böyle bir kamp düzenlemesini, başka türlü okumak mümkün değil. Elbette kulislerden yansıdığı kadarıyla, düzenlenen kampta belediyenin tüm projeleri, hizmetleri, bürokratların çalışmaları ele alınmış, değerlendirilmiş.
Hatta Kocaoğlu'nun, kamuoyu önünde arkasında durmaya çok özen gösterdiği bürokratlardan bir bölümü, yine başkan Kocaoğlu tarafından ciddi eleştiriye tabi tutulmuş.
Çeşme'deki toplantıda, yasal süreçlerde yaşanan atmosferi bahane göstererek, üstlendikleri görevleri aksatan bazı bürokratlar, bu eleştiriler karşısında sessiz kalmışlar.

ELEŞTİRİ DE VAR, ÖVGÜ DE!

Aziz Kocaoğlu, ayrıca, yine kulislerinden sızan bilgiye göre, bu bürokratlara önümüzdeki dönemde kendileriyle artık çalışmayacaklarının işaretini vermiş. Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hemşeri İletişim Merkezi'ndeki aksamaları ele almış, bu konuda uyarılarda bulunmuş. Eksikliklerin hemen düzeltilmesini istemiş.
Aziz Kocaoğlu'nun kutladığı, çalışmalarından ötürü teşekkür ettiği bürokratları da varmış. Bunların arasında ilk sırayı Fen İşleri Daire Başkanlığı almış.
Kamptaki toplantılar dizisinde, planlanan tramvay hatlarının yaygınlaştırılması, kent içi toplu ulaşımda kalitenin artırılması, kent merkezine giren otobüs sayısının azaltılması gibi konular da masaya yatırılmış. Yeni ulaşım güzergahlarının gündeme geldiği toplantıda, kent merkezindeki otopark sayısının artırılması konuşulmuş.
Sınırlı alanlara, en çok araç alabilecek yeni modern otopark sistemlerinin kurulması, tartışılan konuların arasındaymış. Bu yönde, Alsancak Hocazade Camisi karşısında inşaatı devam eden, otomatik katlı otoparkın benzerlerinin, kent içinde yapılması için kararlar alınmış.

KILIÇDAROĞLU'NUN NET MESAJI
AK Parti'nin Kızılcahamam'daki çalışma kampı ile aynı zamana denk gelen Çeşme'deki kampta ortaya çıkan tablonun, tesadüf olduğunu sanmıyorum. Bütün bu gelişmeler, Aziz Kocaoğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday olacağını anlatıyor.
Yeni bir bilgi notu daha. Kısa bir süre önce CHP Genel Merkezi'ndeki, medya dışı bir ziyaret sırasında, Aziz Kocaoğlu'nun aday gösterilip gösterilmeyeceği gündeme gelince, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sohbette şu net cümleyi sarfettiği öne sürülüyor:
"Anketleri mutlaka çok önemsiyoruz. Çünkü bizim için kimin fazla oy getireceği, siyaseten çok önemli. Ama hem anketlerde iyi görülen, hem de 397 yıl ile yargılanan bir belediye başkanının arkasında durmamamızı, hiç kimse bizden beklemesin."
Sanıyorum Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu cümlesi çok net. Kocaoğlu'nun aday olup olmayacağıyla ilgili sürecin, hala netlik kazanmamasının bir nedeni de, CHP Genel Merkezi ile ilçeler konusunda tam mutabakatın henüz sağlanamaması.

TOP, BAŞKAN KOCAOĞLU'NDA

Son olarak bu tablodan okuduğum, Kocaoğlu'nun ancak ailesinin karşı çıkması ya da tamamen kişisel tercihiyle, yeniden aday olmayabileceği yönünde. Ama şimdilik böyle bir işaret yok. Olursa da, Kocaoğlu bu tercihini, herkesi şaşırtarak, kendi seçtiği bir zamanlamada ve kendisinin destek vereceği bir aday üreterek yapacaktır. Şimdilik böyle bir ihtimal de görülmüyor. Ama İzmir'de, siyaset arenasının çok renklendiği ve renkleneceği kesin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA