Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Yıldırım'ın A Takımı

İzmir'de AK Parti Büyükşehir adayı Binali Yıldırım'ın ilçelerdeki A takımı, sahaya iddialı çıktı. Aralarından yıllardır yakından tanıdığımız isimler, gerçekten iddia sahibi.
Bulundukları noktalara, kendi güçlerini katabilme ve iletişim yeteneğine sahipler.
Siyasette tecrübeliler. Şahsen tanıdıklarımızdan objektif bakışla, birkaç örnek verelim:
En tecrübeli isimlerin başında Cemil Şeboy geliyor. Üç dönem başkanlık görevi üstlendiği Buca'ya, yeniden aday yapıldı.
Başkanlığı sırasında yaptıklarını, başarılarını tekrarlamama gerek yok.
Zaten başarılı olmasa, üçüncü kez seçilmezdi.
Ayrıca Buca'da halkın içinde, gönlünde olan isim. AK Parti için en doğru seçim. İlknur Denizli, Konak adayı oldu.
AK Parti açısından, geçmiş seçimlerdeki oy dağılımına bakarak değerlendirme yaparsak, Konak en zor ilçelerden biri. Ama İlknur Denizli de, güçlü, etkili, vizyon sahibi, iletişimi çok iyi, rekabetçi bir aday. Konak'ta sıkı mücadele yaşanır.
Bir başka örnek İlhan Kaya. Siyasette tecrübeli, sevilen insan.
Bornova'da AK Parti'ye katkı getirir. Bir zamanlar yaşadığı semtte, herkese yardım etme haliyle tanınan Yusuf Baba'nın oğlu.
Kaya, tek başına ciddi örgütçüdür.
İlginç başka bir örnek İsmail Sarı; sosyal demokrat kökenlidir. Uzun yıllardır tanırım.
Dürüst, çalışkan, güvenilir isim. Bayraklı'da ciddi etki yaratır. Sürükleyicidir.

NECİP KALKAN FAKTÖRÜ
Necip Kalkan
'a ne demeli! Karabağlar'da çok etkin olur. Çünkü sempatik, sevilen, nitelikli isim. İzmir'de yıllardır, insanlar üzüldüklerinde de, sevindiklerinde de yanlarında oldu. Cenaze ve düğünlerin kadrolu ismi. Ama bunu samimi tutum içinde yaptı. İçinden gelerek. Zorlama değil. Bugüne dek üstlendiği görevlerde, yaptığı işlerde başarılı oldu. Hakiki İzmirli.
Gelelim Mustafa Cenger'e. Pozitif ve Çeşmeliler'in çok sevdiği, güvenilir, dürüst, esnafın içinden yetişme bir insan. AK Parti için kanımca Çeşme'de en doğru isimdi.
Çeşme en ilginç siyasi yarışın yaşanacağı bir ilçe olacak. Dikkatle izleyin. AK Parti'nin ilçelerdeki diğer adaylarını şahsen tanımıyorum.
Sadece şahsen tanımadığım, ama Seferihisar'da iki dönem belediye başkanlığı yapan Hamit Nişancı'nın başarılı bir siyasi geçmişi olduğunu biliyorum. Adını hep duydum.
Yine CHP'nin başarılı ismi Tunç Soyer ile AK Parti adayı Nişancı arasında, Seferihisar'da ciddi bir yarış olacağı kanısındayım.
AK Parti'nin diğer adaylarını tanımadığım için kişisel bir değerlendirme yapmayayım.
CHP'nin adaylarıyla ilgili bekleyiş, merakla sürüyor. AK Parti adaylarının yansıttığı bu tablo, sanıyorum CHP'yi de ilçelerle ilgili yeniden değerlendirmeye itecektir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA