Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Sorumluluk kimin?

İzmir başta olmak üzere, çok sayıda kentte adaylarını belirleyen CHP, karmakarışık.
Sadece İzmir'de değil, Ankara ve İstanbul'da da farklı bir tablo yok. Zaten böyle olması bekleniyordu. Çünkü bu sistemde, tüm aday adaylarını, eşit noktadan kucaklayabilecek, herkesin mutabakat sağlayabileceği bir ortam yok. Konuya CHP dahil, tüm siyasi partiler açısından bakıldığında; "Siyasi Partiler Yasası"nda gerekli değişiklik yapılmadığı; bu yasa toplumun gelişimine uyumlu olarak demokratikleştirilemediği sürece; benzeri ortamlar hep yaşanacak...
Objektifimizi İzmir'e çevirdiğimizde de; aynı zorlukları görüyoruz.
Sonuçta çok haksızlığa uğrayan var. Çok hak edenler; hak edip etmediklerini, önümüzdeki süreçte anlayacaklarımız var. Alışkın olduğumuz, karmaşık bir CHP tablosu. Oysa çok daha demokratik bir süreç yaşanabilseydi, ortaya toplumun tüm kesimlerini kucaklayabilecek sonuçlar çıkabilirdi. Şimdi her zaman olduğu gibi, büyük hayal kırıklıklarına, büyük küskünlükler eklendi. Seçilen adaylar arasından, yaptıklarıyla alkışlananlar olacağı gibi, çok eleştirilenler olacak. Yani bu tablo, istisnalar hariç, adaylar dışında kimseyi tatmin etmeyecek. Yarıştan elenenler, kırgınlıklarını sürdürecek. Doğal olarak siyasi kırılmalar, kaymalar yaşanacak.

SİYASİ PATRON AZİZ KOCAOĞLU
İzmir'deki siyasi süreçte, bir kez daha anlaşıldı ki CHP İzmir'in siyasi patronu, Aziz Kocaoğlu'dur. Kocaoğlu'nun istemediği adaylar, siyasete şimdilik veda arası verirlerken, istediklerinin neredeyse tamamı farklı ilçelerde aday olarak gösterildi. Elbette böyle bir noktaya, Kocaoğlu açısından hiç kolay gelinmedi. Benzeri 2009 yılında yaşanan "istifa resti" dahil, tüm kartlar çekildi. Aziz Kocaoğlu, kendi adaylığı ile birlikte, ilçelerde olmasını istediği isimlerle ilgili süreci; hiç dikkat çekmeden, kelimenin tek anlamıyla çok ustalıkla yönetti. Aysbergin üstünde bazı isimler siyasi arenada birbirleriyle çatışırken; altında Aziz Kocaoğlu'nun seçtiği isimler, adaylığa doğru yürüdü. Aradan sadece, Adnan Keskin'in ağırlığını koyduğu genç bir isim sıyrılabildi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, partisinin yerelde siyaseti şekillendirilme yarışından, büyük zaferle çıktı. Dolayısıyla artık İzmir'in siyasi sorumluluğu da, Aziz Kocaoğlu'na aittir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA