Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERSİN RAMOĞLU (GÜNEY)

KK'nın resimleri ve o villa

KK, mal varlığını güncelledi.
Sonra da meydan okudu…
Heeyt! "Başbakan Erdoğan da mal varlığını güncellesin." 'Niye güncellemiyor' diye sorduktan sonra da, "Çünkü helal değil" diye peşin peşin hükmünü vermiş CE HA PE'nin başı… KK'nın güncellediği mal varlığına göz attım. Özellikle
de resimlere ve o eve.
***

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir sanatsever(!) olduğunu biliyorduk. Demek ki resim onu dinlendiriyor! Nuri Abaç, Fikret Otyam, Güler Çakır, Hüseyin Yüce, Ayetullah Sümer gibi ünlü ressamlara ait tabloları var… Bu koleksiyonunun değeri 2 bin 735 lira. Büyük para(!)
***
Türk resim sanatının önemli isimlerinden Fahrelnissa Zeid'in eseri 2 milyon sterline satıldı… Kılıçdaroğlu'nunkiler 2 bin 735 lira! Dandik resimler değil bunlar.
Bu rakama bir çerçeve bile alınamaz.
Acaba niye böyle yaptı?
Adı sanı duyulmamış ressamların eserleri bile on binden başlıyorken...
***
Son yıllarda sanat, bir kara para aklama aracı oldu. Çoğu
kişi resim koleksiyonunu para aklamak için yapıyor.
New York Times
'ta 'Sanat kadar değerli ama para aklama aracı kadar paha biçilemez' başlıklı bir makale vardı. Patricia Cohen, yazısında 2007'de Londra'dan New York'a getirilen ve 100 dolar değer beyan edilen 'Hannibal' adlı resmin hikayesini anlattı.
***
Meğer ABD'li sanatçı Jean-Michel Basquit imzalı Hannibal'in gerçek değeri 8 milyon dolarmış! Yetkililere göre sanat eserleriyle para aklamak çok kolay… Başka hiçbir sektörde bu olmaz.
New York'ta 100 milyon dolarlık kumar parası da böyle aklanmıştı.
***
Sanat ayağına ne yolsuzluklar gizleniyor.
Sanata yoğun ilgi bu yüzden olsa gerek.
Hanzolar ne anlar resimden!
Neyse… Hatırlayacaksınız Kılıçdaroğlu'nun Akyurt'taki villasını çok yazdım.
Adamın o zaman 15 bin lira olarak değer beyan ettiği villasına şimdi ne fiyat biçmiş ona baktım. Çıkara çıkara rakamı 57 bine çıkarabilmiş. Ama o villanın gerçek değeri bu değil.
Bu rakamla orada gecekondu bile alınamaz.
***
Hem Mal Bildirimi Yönetmeliği'nin 8. Maddesi'nin tüm fıkraları, mal beyanının 'rayiç' bedel üzerinden yapılması gerektiğini söylüyor.
Sordum o sitedeki arkadaşlara… "Babanın oğluna 250 bine sat" dediler… Mal beyanıyla hava atan KK, eksik bildirimde bulunmuş… Tıpkı resim bedelleri gibi… Milyarlarını böyle gizlemiş yani…
Söyleyin şimdi, Asıl 'hırsız' kim?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA