Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Bölge haberciliği

Sabah Akdeniz, okuyucuya ulaştığı her bölgede yaşamın nabzını tutmaya devam ediyor. Her pazartesi bu köyede bir önceki haftanın manşetlerine bakıyoruz, geçen hafta da Isparta'dan, Eğirdir'den, Manavgat'tan özel ve önemli haberler Sabah Akdeniz'in manşetindeydi...
Pazartesi günü Manavgat'ta çöpten elektrik üretecek olan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin açılış töreni 'MATAB'ın rüya tesisi hizmette' başlığıyla manşette yer aldı.
Salı gününün manşeti ise Isparta'dan geldi. Isparta Emniyet Müdürlüğü ek binasının açılışında Milletvekili Bilgiç'in Başkan Günaydın için söylediği "Günaydın yıllarca bu hizmeti engelledi, şimdi açılışa katılıyor' sözleri, 'Hem engelledin hem açılıştasın' başlığıyla manşete çıktı.
Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul bahçelerinin otopark olarak kullanılması yönündeki talebi reddetmesi 'Okul bahçesi çocukların' başlığıyla Çarşamba günü Sabah Akdeniz'in manşet haberiydi. Milli Eğitim Müdürü Gülay'ın 'Öğrencilere sosyal alan yaratmak zorundayız' sözleri ve tüm ayrıntılar bu haberde yer aldı.
Perşembe gününün manşeti de bölgeden geldi. Türkiye'nin en gözde göllerinden Eğirdir'in kimyasal atık tehdidinden sonra bu kez de göl sineklerinin istila tehlikesi ile karsı karsıya kalması, 'Eğirdir Gölü'nü sinek bitirecek' başlığıyla manşette yerini aldı.
Kırcami bölgesinin 100 binlik çevre düzeni planında 'Kentsel Gelişim Alanı' olarak yer alması konusunda mutabakata varılması ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel'in planın bir ayda onaylanmasını beklediğini söylemesi, Cuma günkü Sabah Akdeniz'in 'Kırcami planı için dev adım' başlığıyla işlendi.
Antalya'da faaliyet gösteren ruhsatsız fırınların hem halk sağlığını tehdit edip hem de sektöre büyük zarar vermesi Cumartesi gününün manşet haberiydi. Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu'nun, "Firmalar belli ama yasal boşluklar nedeniyle engel olamıyoruz" sözlerini, 'Ruhsatı yok numarası çok' başlığıyla manşetten duyurduk.
Haftanın son günü ise manşetimiz 'EXPO'da son karar şakayık' başlığıyla işlediğimiz haberdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker'in EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeğinin 'şakayık' olduğunu açıklaması , Pazar gününün manşetiydi...
Bir hafta bu manşetlerle geçti...
Ve Ramazan geldi...
Ramazan ayının bölgemize, ülkemize ve tüm dünyaya barış ve mutluluk getirmesi dileğiyle tüm okurlarımıza sağlıklı günler diliyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA