Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Dünya yıldızı Antalya!

Ülkemizin dünyaya açılan aydınlık kapısı, turizm, tarım ve ticaretin merkezi Antalya son yıllarda geliştirdiği önemli projeler ve Türk ekonomisine sağladığı katma değer ile adeta göz kamaştırıyor.
Antalya geçtiğimiz hafta içinde 11 milyonuncu misafirini karşıladı ve turizmde sayısal bakımdan yılsonu yeni bir rekor kırmaya hazırlanıyor.
Sadece turizmde değil, Antalya, son yıllarda özellikle sanayi ve tarım alanında da dünya devleri arasına girmeyi başardı, bölge yatırımcıları tam saha pres yaparak 50'nin üzerinde ülke ile işbirliği yaparak ürettiğini satar hale geldi.
Bana göre Antalya'nın tek eksiği yerel siyasetten kaynaklanan sinerji bozukluğu. Yani seçilmişler ile bürokrasi arasındaki kopukluk maalesef Antalya'nın öncelikli çözüm bekleyen altyapı sorunlarını ötelemiş, kent ciddi manada zaman kaybetmiştir.
Yatırımcı ve kent gönüllüsü sivil toplum kuruluşlarının hızına maalesef kenti yönetenlerin enerjisi, olmayan sinerjisi yetmiyor. Merkezi hükümet ve bürokrasi yerel yönetimler ile senkronize olamadığı için Türkiye'nin misafir odası Antalya, inanın çok şey kaybetti.
dünya Expo'suna ev sahipliği yapmaya hazırlanan Antalya yine önümüzdeki yıllarda çok önemli kongrelere de ev sahipliği yapacak. Dünya kenti olarak tanımladığımız turizmin başkentinin maalesef çözüm bekleyen çok önemli sorunları da var. Bir örnek vermem gerekirse Antalya'nın yerel yöneticileri hayati önem taşıyan 'Batı Çevreyolu' gibi işleri yıllardır savsakladı. Bunun gibi savsaklanan hayati projeler yok mu?.. Var!
Her yağmur yağdığında hala bir kent su altında kalıyorsa, kent içi trafik kilitlenme noktasına gelmişse, yine görsel kirlilik had safhaya ulaşmışsa, o kentin bir dünya kenti olmasından söz etmek mümkün değil. Antalya boş lafları değil, hakkıyla hizmeti hak ediyor.
Antalya'ya çakılacak her çivinin ülkemize katma değer olarak geri dönüşüm sağlayacağını, taşıyla toprağıyla denizi ve güneşiyle tüm değerlerinin korunduğu ve kıymeti bilindiği takdirde adeta darphane gibi para basacağından kimsenin kuşkusu olmasın.
Antalya sadece ülke ekonomisine ve istihdama ciddi katkılar koyan bölge özelliği taşımıyor. Ülkemizin iç ve dış dünyaya açılan gülen yüzü, dünya barışına, ülke imajına önemli ölçüde katkı koyan özel bir kenttir. Bu sebeple çözüm bekleyen sorunları asla ötelenmemeli, bu kente seçilen yerel yöneticiler ve atanan bürokratlar da özenle seçilmelidir.
Elbette ülkemizin her karış toprağının önemi büyüktür. Herkes yaşadığı kente sahip çıkmalı, sorunların çözümü için çabalamalıdır.
'Sabah Antalya' işte bu sorunların çözümüne katkı sağlıyor, bölgesel değerleriyle Türkiye'yi buluşturuyor... Destek olanlara teşekkür ediyorum. Esen kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA