Arnavutköy, bir süre öncesine kadar, İstanbul'un pek çok sakin sahil semti gibi balıkçılarıyla ön plandaydı. Ancak son dönemde dünya mutfaklarından örnekler sunan farklı restoranlar da açılmaya başladı. Arnavutköy'de en son açılan mekanlardan biri de bir bistro. Petit Bistro, 'mahallenin keyif yapılacak bistrosu' olma hedefiyle yola çıkmış. İşletmecilik konusunda tecrübeli iki ortağın, kendi keyiflerini de hesaba alarak açtıkları bir mekan bu. Buraya günün herhangi bir saati uğrayıp, çoğu bilindik ama iyi yapılmış yemeklerin olduğu 'sade' diyebileceğimiz menüden seçim yapabilir ya da sadece kahvenizi yudumlayarak bilgisayarınızın başında çalışabilirsiniz. Eğer o mahallede yaşıyorsanız, kapının önündeki masalarda gelen geçenle selamlaşma şansınız yüksek.
KAZ CİĞERİ BAŞARILI
Hemen menüden bahsedelim. Makarna, salata, sandviç çeşitleri ve hamburger gibi bir bistronun olmazsa olmazları dışında ana yemeklerden kuzu incik, sosis ve patates püresi, antrikot, et schnitzel, morel mantarlı bonfile gibi artık 'klasik' diyebileceğimiz yemekler de var. Onun dışında da mekana özel birkaç yemeğin yer aldığı bir bölüm yapmışlar. Burada kaz ciğeri, deniz tarağı, körili ördek gibi iddialı kalemler yer alıyor. Biz kaz ciğerini denedik, çok başarılıydı. Bu arada mekanda her şeyin taze yapıldığını, bazı zincir restoranlarda olduğu gibi yemeklerin ön pişirme yapılıp bekletilmediğini öğrendik. Yani burada az ama öz yemekler bulabilirsiniz diyebiliriz. Menüden devam edersek, başlangıç bölümünde közlenmiş domates çorbası, steak tartar, rozbif, kalamar, peynir tabağı gibi kalemler var. Tatlılardan ise krem karamel, beyaz çikolatalı irmik sufle, profiterol ve ev yapımı brownie dikkati çekiyor. Profiterolü istek üzerine, kremasını o an doldurarak hazırlıyorlar. Ev yapımı buzlu çay ise mekana özel içecekler arasında. Petit Bistro'da güne kahvaltıyla başlayabilirsiniz. Mutfağın kapanma saati ise 22.30. O saatten sonra içki içmek için uğrayabilirsiniz.
Tel: (0212) 2636568