Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ

Bugün yılın son günü: Gülümseyin

Bu akşam bazılarınız kutlamalar yaparak yeni yılı karşılayacak, bazılarınız yeni yılın önemsiz olduğunu söyleyecek. Ama sonuç değişmeyecek ve gece yarısı bir yıl daha tamamlanmış olacak. Bugün biten yılın sizin için iyi mi-kötü mü olduğunu, neler yaşadığınızı ve gelecek yıldan neler beklediğinizi düşüneceksiniz. Kısaca tükettiğiniz bir yılın değerlendirmesini yapacaksınız, yapmalısınız. Sizlere yılın son günü için bir değerlendirme anketi verebilirim. Elinizdeki ekmeğin, önünüzdeki yemeğin birazını gönülden bir başkası ile paylaştıysanız, Bir kişiye olsun "Teşekkür ederim," ya da "Özür dilerim," diyebildiyseniz ve birisi de size gerçekten teşekkür ettiyse, Tüm yıl boyunca sonuçları ne olursa olsun, işinizi elinizden gelenin en iyisini amaçlarak yaptıysanız ve bundan eminseniz, Size haksızlık yapmaya çalışanları umursamadan, doğruların peşinden gidebildiyseniz, Hakkınızda konuşanlara, dedikodu yapanlara, saldıranlara dingin ve azimli olarak sakinliğin çığlığı ile yanıt verebildiyseniz, Her darbede kendinizden emin, doğru yaptıklarınıza güvenerek, yaralı olsanız bile yolunuza devam etmeye çalıştıysanız, Denizde süzülen teknelere, gökyüzünde uçan kuşlara bakarak gözlerinizi dinlendirebilecek, ağaçların arasında derin bir nefes alacak, bir parça karın elinizde erimesinin, yağmur tanelerinin teninizde yarattığı ıslaklığın zevkini hissedecek kısacık bir an bile yaşayabildiyseniz, Ölümlere, felaketlere, açlığa, şiddete sesinizi biraz olsun yükseltip, dur demeye, çare bulmaya çabaladıysanız, Tüm yıl boyunca hiç tanımadığınız bir çocuğun sizin sevginizle mutlu olmasını, güven duymasını sağlayabildiyseniz, Bunların en az yarısına hilesiz, içten, gülümseyerek "Evet," diyebiliyorsanız çok iyi ve değerli bir yıl geçirmişsiniz demektir. Diyemiyorsanız ya da evetler yeterli gelmediyse, içinize sinmediyse henüz zamanınız var. Bugün yılın son günü, ama yeni bir yıl geliyor ve yaşam devam ediyor.

UMUTLAR AVUÇLARINIZDA OLSUN
Umut dolu bir yıl diliyorum hepinize. Umutları yıllar yaratmaz. Umutları biz yaratırız. Eğer eski yıla ilişkin keşkeleriniz varsa, henüz yıl bitmedi. Önünüzde uzun saatler var. Sevdiğiniz, değer verdiğiniz ama ihmal ettiğiniz birini arayın. Onunla bir kahve için, onu dinleyin ve sevdiğinizi söyleyin. Dostlarınıza, arkadaşlarınıza tüm listeye yolladığınız mesajları yollamak yerine telefon açın ve seslerini duyun, içiniz ısınsın. Olumsuzluklar yerine yaptığınız güzel şeyleri düşünün ve kendinizi sevin. Hatta kendinize bir demet kır çiçeği alın, kokusunu içinize çekin. Kızdığınız, sizi üzen, terk eden, hakkınızda kötü düşünen, konuşan, size haksızlık eden tüm kişilerin ve olayların sizin yanınızda ne kadar önemsiz olduğunu hatırlayın,r ahatlayın. Hâlâ gelecek için bir umut bulamadıysanız bir çocuğun gözlerinin içine bakın. Hatta onunla birlikte ip atlayın, salıncağa binin, birlikte koşun. Onun umut olduğunu ve sizin desteğinize, ilginize, korumanıza ihtiyaç duyduğunu, sizi geleceğe taşıyacağını hatırlayın. Elini tutun ki yeni yılda tüm umutlar avuçlarınızda olsun. Bugün yılın son günü: Gülümseyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA